Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.09.2016 09:00 | Správy | Politika

Robert Fico si nedal v rozhovore pre Nový Čas servítku pred ústa: Vytočil Flašíkovú-Beňovú aj Matoviča!

Pekne ich vytočil. V exkluzívnom rozhovore pre Nový Čas premiér Robert Fico (51) si nedával obrúsok pred ústa a kritizoval nielen opozíciu, ale aj vlastných europoslancov Moniku Flašíkovú-Beňovú i Borisa Zalu, že sú mimo reality.

Najdrsnejší bol však k učiteľom. Tých obvinil, že dva mesiace sa flákali a na začiatku školského roka hneď ohlásili štrajk, s tým, že už majú dostatočne vysoké platy, takže nerozumie, o čo im ide.

Robert Fico o štrajku učiteľov

Čo by, preboha, za to dali iní, keby mohli povedať, že majú zákonom garantované 24 % zvýšenie platu! My plníme to, čo sme sľúbili, teraz v septembrovej výplate by mali vidieť prvé 6 % zvýšenie. Ja považujem iniciatívu, ktorú robia bratislavskí učitelia, za nelegálnu. Dva mesiace boli doma, aj títo páni z Bratislavy, a prvé, čo urobili 4. septembra, je, že prišli do práce a ohlásili štrajk. Prečo nepracovali cez letné prázdniny a prečo neprotestovali cez leto? Nie, oni dva mesiace oddychovali a hneď po tom, ako prvý deň prišli do roboty, začali rozprávať o tom, že idú štrajkovať. 

Čo na to Branislav Kočan, Iniciatíva slovenských učiteľov

Otvoriť galériu

- Je veľmi smutné, ak predseda vlády nepozná zákony našej krajiny. Žiadny zákon nám ďalšie zvyšovanie platov negarantuje! Negarantuje ho ani programové vyhlásenie vlády. Je zarážajúce, že pán predseda vlády označil našu iniciatívu za nelegálnu. To sú v našej krajine občianske iniciatívy nelegálne? To sa ľudia u nás nesmú stretávať, rozprávať a snažiť sa dosiahnuť nápravu spoločenských pomerov? Podľa nás sa na Slovensku hrubým spôsobom porušuje ústavný princíp rovnosti. Prečo jeden žiak môže cvičiť v telocvični a druhý musí cvičiť na chodbe? Prečo jeden žiak robí na fyzike zaujímavé pokusy v modernom laboratóriu a druhý si o ňom môže len prečítať v učebnici?

Robert Fico o kritike europoslancov, ktorí žiadajú Kaliňákovu hlavu

- Títo ľudia v európskom parlamente úplne stratili cit pre realitu a sú mimo. Nemám dôvod sa týmito vyjadreniami zaoberať, nemajú akýkoľvek vplyv na politiku Smeru ani na mňa.

Čo na to Monika Flašíková-Beňová, europoslankyňa za Smer

Otvoriť galériu

- Viackrát som sa s premiérom rozprávala a nič také mi osobne nepovedal, tak teraz nerozumiem, ako to vlastne myslel. Ak má potrebu nám niečo povedať, tak to pokojne môže urobiť, lebo príležitostí na to má dostatok.

Robert Fico o výzve vysťahovať sa z Bonaparte

- Som pripravený vyriešiť si svoju bytovú otázku. Už si hľadám pozemok, lebo si chcem postaviť dom. Dom sa stavia tak dva-tri roky, hľadám si pozemok a postupne si to pripravujem. Ale dnes som predseda vlády a na fungovanie a reprezentáciu potrebujem adekvátne priestory. Takže som tam, kde som, a zatiaľ nevidím dôvod, aby som odniekiaľ utekal len preto, že mi Matovič so Sulíkom vykrikujú pod oknami.

Čo na to Igor Matovič, predseda OĽaNO

Otvoriť galériu

- Fico sa vraj odsťahuje z Bonaparte. Ide stavať dom a vraj tak do troch rokov ho postaví. Nuž... Rečičky. Keďže tvrdí, že domy sa stavajú tri roky, zrejme ešte zažijeme nejaké propagandistické fotečky, ako Fico maká s fúrikom, Svetlana do miešačky hádže a stavajú chúdence po víkendoch taký bežný domček. Byt v Bonaparte je jeho a platí len naoko nájom. Na čo však nikdy legálne nezarobil. Alebo sa dá vydržiavať daňovým podvodníkom cez extrémne zvýhodnený nájom, čo môžeme považovať za dlhoročné prijímanie úplatku. Jedno horšie ako druhé. Ak by si vstúpil do svedomia a mal úprimný záujem odísť, do pol roka má dom postavený.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!