Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2016 10:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Exmoderátor Buček to má po obvineniach zo šikany nahnuté: Rázne konanie univerzity!

Skončí na dlažbe? Exmoderátor Jaro Buček (50) to má ako docent na Univerzite Komenského v Bratislave poriadne nahnuté.

Škola podľa informácií Nového Času už nemá záujem o jeho pedagogické služby, ktoré mu po škandalóznych obvineniach zo šikany žiakov dočasne pozastavila v predošlom akademickom roku. Všetko nasvedčuje tomu, že vedenie katedry sa snaží Bučeka potichu zbaviť a čoskoro ho hodí cez palubu. Exmarkizák, ktorého vyškrtli z vyučovacích plánov, však má podľa informácií Nového Času pripravené záložné riešenie!

Jaro Buček leží v žalúdku niektorým študentom žurnalistiky v Bratislave, ktorí v apríli proti nemu spísali anonymnú petíciu. V nej ho obvinili zo šikanovania, svojráznych vyučovacích metód a z osočovania, čo však docent rázne poprel. Zdá sa, že univerzita podozrenia na adresu exmoderátora nevzala na ľahkú váhu. „V rozvrhoch ho nemáme, zrejme už učiť nebude,“ ozval sa do redakcie jeden z budúcich novinárov. Dekan Filozofickej fakulty UK Jaroslav Šušol potvrdil, že Bučekove pedagogické služby poriadne oklieštili.

Otvoriť galériu

„Stále platí to čo v minulom roku. Dohodli sme sa, že pán Buček má zatiaľ pozastavené učenie, to znamená, že jeho povinné predmety učí niekto iný,“ povedal Novému Času Šušol s tým, že o ďalšom osude bývalého markizáka sa nerozhodlo. „To sa všetko vyhodnotí, uvidíme. Budeme to riešiť postupne,“ dodal dekan. Samotný docent bol veľmi stručný. „Som na dovolenke, obráťte sa na vedenie katedry,“ uviedol pre Nový Čas Buček.

 

Kontroverzná previerka šokovala verejnosť

Podľa našich informácií sa stolička pod exmoderátorom obľúbenej relácie Srdcové záležitosti trasie pre kontroverzný test. Jeho výsledky bez osobných údajov žiakov poskytol Buček Novému Času, aby podľa vlastných slov ukázal, aké (ne)vedomosti majú niektorí jeho žiaci. „Dekanovi sa to nepáčilo ešte viac ako obvinenia zo šikany. Vrhlo to zlé svetlo na univerzitu,“ tvrdí zdroj Nového Času, ktorý predpovedá, že Jaro Buček s určitosťou na fakulte skončí. „Jaro o pláne zverejniť testy médiám informoval prodekana, takže pracovnú disciplínu neporušil. Zbavia sa ho inak - z reorganizačných dôvodov,“ myslí si človek z univerzity.

Otvoriť galériu

Samotný dekan vyhadzov Bučeka nevylúčil. „Všetko je možné, je to v stave riešenia a budeme sa o tom rozprávať,“ zopakoval pre Nový Čas Šušol. Ak však Buček aj príde o tento flek, tak bez práce zrejme nezostane. Bývalý moderátor televízie Markíza totiž kandiduje za člena Rady pre vysielanie a retransmisiu, kam ho môžu posunúť poslanci Národnej rady. 

Petícia študentov

- Niektorí študenti spísali začiatkom apríla anonymne petíciu, v ktorej sa ohradili voči docentovi. „Slabšie povahy pred hodinou vracali na záchodoch a bolelo ich brucho,“ prezradil vtedy zdroj Nového Času. „Pred pár rokmi údajne po študentke hodil kľúče,“ priznala aj jedna z bývalých študentiek, ktorá bola z praktík docenta Bučeka zhrozená.

Kontroverzný test

- Exmarkizák dal žiakom v máji záverečný test. Vtipné odpovede poskytol Novému Času, čo bola jeho odpoveď na reči o šikane a veľkých nárokoch na poslucháčov. „Budúci novinár nemusí vedieť, kto je premiérom? Nevie, akú funkciu má Lajčák? Nároky sa nedajú zmenšovať. Nie je poslaním univerzity, aby dávala diplomy zadarmo,“ ohradil sa vtedy Buček.

Otvoriť galériu

10 rokov v Markíze

Buček mal pod palcom vzťahové show, v ktorých sa snažil dohadzovať nezadaným nových partnerov. Úspech zožala Láska nebeská, Srdcové záležitosti, či Rozvedení so záväzkami. V Markíze tieto programy moderoval viac ako desať rokov. Zaujal aj projekt Svadba snov, v ktorom Jarovi pomáhala Jana Hospodárová.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu