Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.09.2016 16:02 | Správy | Politika

Nicholsonovú vytočili Dankove vyjadrenia o jej živote po pôrode: Chcete ma verejne popraviť!

Čerstvá mamička Lucia Nicholsonová sa ešte pred pôrodom dostala do sporu s predsedom parlamentu Andrejom Dankom.

Dôvodom má byť Dankovo vyjadrenie na jej adresu, ktoré bližšie rozviedla vo svojom blogu. Na poslaneckom grémiu sa podľa nej "vyhrážal tým, že ak si bezprostredne po blížiacom sa pôrode nebudem plniť povinnosti podpredsedníčky parlamentu, napríklad riadiť schôdze, budem z funkcie odvolaná," píše v blogu Nicholsonová. Danko ju mal totiž požiadať o písomné stanovisko, ako si predstavuje zosúladiť svoj pracovný a rodinný život.

Ďalej pokračuje úvahami o tom, že návrh novely rokovacieho poriadku a diskusia okolo neho má iba prekryť dôležitejšie problémy v krajine, napríklad "korupciu vášho vládneho zlepenca, vašich ministrov a spoločné krytie Kaliňáka".

Nicholsonová tiež poukazuje na to, že počas vlády Ivety Radičovej "sedel na podpredsedníckej stoličke Robert Fico (...) a za celý ten čas viedol rokovanie schôdze presne 1-krát. Bral plat a nikto ho neodvolával." Dankovi pripomenula aj jeho nedávnu operáciu a hospitalizáciu a tvrdí: "Chýbali ste na celej schôdzi ako predseda NR SR, zastupovali vás podpredsedovia, vrátane mňa."

 

Čo sa týka odpovede na Dankove otázky, Nicholsonová avizuje, že na "materskú" pôjde jej manžel a zároveň im bude s dieťatkom pomáhať celá rodina. Predsedovi včak dáva do pozornosti zákon, ktorý tehotnú ženu na Slovensku "chráni presne pred takými nadriadenými ako ste vy".

"Chcete ma nielen odvolať z funkcie, ale aj verejne popraviť, lebo pre vás je žena s ambíciami, s funkciou a malým dieťaťom niečo nezlučiteľné," myslí si o prípade mamička malého Kuba. Svojho novorodeného syna predstavila svetu cez Facebook vo štvrtok poobede.

 

Andrej Danko sa pokúšal celú vec uviesť na správnu mieru svojím otvoreným listom, ktorého plné znenie nájdete tu:

 

Vážená pani Ďuriš Nicholsonová,

nie je zvykom, aby dvaja ľudia, ktorí sa dennodenne stretávajú, si písali verejné listy. Ale na každý list treba odpovedať, a preto odpovedám aj ja Vám.

Narodenie dieťatka je pre každú ženu, ale verte mi, že aj pre každého muža, tá najkrajšia životná udalosť. Vaše rozhodnutie vychovávať dieťatko v parlamente som nikdy nekomentoval a ani komentovať nebudem, rešpektujem ho. Čo však komentovať budem a na čo aj musím reagovať, sú Vaše slová plné klamstiev a nenávistných emócií. Tak ako ja som bol zvolený za predsedu parlamentu, tak vaše miesto podpredsedníčky parlamentu bolo zvolené vašimi opozičnými kolegami a reprezentuje celú opozíciu. Príde mi úplne normálne a legálne sa spýtať, ako si predstavujete svoje pôsobenie po narodení dieťatka, keďže ste mi to do včerajšieho dňa nepovedali.

Nemôžete sa na mňa hnevať, že nesledujem Vaše sociálne siete a ani Vaše vyjadrenia v médiách. Nemal som odkiaľ vedieť, že ste sa rozhodli nenastúpiť na materskú dovolenku a ostať s dieťatkom v parlamente. Na úplne štandardnú otázku o ďalšom Vašom pôsobení a zabezpečení vedenia parlamentu, som dostal iba emotívnu reakciu a následne Váš otvorený list plný klamstiev. Nie len ja, ale aj Vaši kolegovia Vám vychádzame absolútne v ústrety. Vymenila sa vám kancelária, aby ste mali väčšia pohodlie a súkromie pre Vás a Vaše bábätko.

Rovnako Vám posledné mesiace neprideľujem takmer žiadne povinnosti, ktoré vyplývajú z postu podpredsedníčky Národnej rady SR. Sme pripravení aj naďalej Vám pomáhať. Ostro sa však vyhradzujem proti klamstvám o tom, že som Vás chcel vyhodiť z práce, alebo že sa k vám ako k žene neúctivo správam, alebo že som od Vás chcel písomné vyjadrenie o tom, ako budete po pôrode v práci. Opakujem, je to klamstvo, nič iné iba klamstvo a tento Váš postoj nechápem, ale rešpektujem. Je to Vaša zvolená cesta.

Jediné o čo som Vás písomne žiadal, je to, aby ste vysvetlili a zdôvodnili, na základe čoho a akého poverenia ste viedli poslednú schôdzu a na základe akého zákona ste sa rozhodli spočítavať poslancov a zisťovať ich účasť. Pretože ste Vaším riadením schôdze porušili rokovací poriadok a na tejto žiadosti trvám. Neviem, či som včera bol na inom rokovaní poslaneckého grémia, ako ste boli vy, ale diskusia, ktorá tam bola, nezodpovedá vašim emotívnym slovám, o ktorých píšete.

Na záver mi dovoľte iba zopakovať to, čo je naozaj najdôležitejšie. Želám Vám a Vášmu dieťatku zo srdca len to najlepšie. Nech ste obaja zdraví a nech jeho príchod na tento svet je tým najkrajším zážitkom. Rozhodnutie prísť po pôrode s bábätkom do parlamentu je na Vašej zodpovednosti a opakujem, nebudem to komentovať, len Vás žiadam, aby ste už neklamali. Moje dvere sú vždy otvorené a privítam radšej osobné stretnutie ako otvorené listy.

S úctou Andrej Danko.

 

TASR informovala riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Zuzana Čižmáriková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?
Ilustračné foto
Na výstavbu a opravu športovísk chcú takmer 80 miliónov eur
knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Diváci ho poznajú ako nekompromisného kuchára z relácie Na nože.
Foto
Roky driny sa Martinovi Novákovi vyplatili: Vyšvihlo šéfkuchára ocenenie až na prvé miesto?
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!