Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.09.2016 07:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Ostrihoňová sa vydáva za Sajfu: Svadba plná zvykov s množstvom hostí!

Už čoskoro si povedia po sedemročnej známosti svoje áno známy moderátor Matej „Sajfa“ Cifra (37) a jeho krásna priateľka, redaktorka Veronika Ostrihoňová (28).

Keďže jej svadobné šaty sú zatiaľ veľkým tajomstvom a ženích ich uvidí až pred oltárom, rozhodli sme sa nafotiť ju v piatich nami vybraných šatách, aby sme zistili, ktorý štýl jej najviac pristane. A výsledok? Zhodnotili sme, že z nej bude naozaj krásna nevesta.

Máte pred svadbou. Na čo sa najviac tešíte?

Naozaj sa veľmi teším a najviac na to, keď ma Matej uvidí, ako kráčam k oltáru, pretože vôbec nevidel svadobné šaty. A tiež sa veľmi teším na všetkých ľudí, ktorých sme pozvali, a budem vedieť, že sa bavia a je im príjemne. To bude asi najlepší pocit. No a ešte keď si dám dolu vysoké podpätky, to bude druhý intenzívne príjemný pocit.

Randíte spolu už 7 rokov. Prečo ste sa rozhodli zobrať až teraz?

Rozhodli sme sa preto, lebo sa máme radi a veríme v to, že svadba má zmysel. Máme krásny príklad v našich rodičoch a zdá sa, že sme tradičnejšie založení, ako sme si mysleli. (smiech) Teším sa, že budeme manželia, má to iný cveng ako frajeri.

Preberali ste so Sajfom predstavu o vašich svadobných šatách?

Nevie vôbec o ničom, ani o mojej predstave. Vie len, kto ich šije a tuší, že budú v bledých odtieňoch a že určite nepôjdem do čiernej alebo červenej farby. Ani nechcel o ničom vedieť, obaja máme radi prekvapenia. 

Otvoriť galériu

Ste poverčivá a veríte, že ak by ich partner uvidel pred obradom, prinieslo by to nešťastie?

Nie som poverčivá, nie je to preto. Len jednoducho chcem, aby mal prekvapko. Už som mala dvakrát takú chuť, že som mu chcela ukázať aspoň základ, ale potom som odolala. A nikto okrem mojej mamy a sestry ich naozaj nevidel. Pôvodne som chcela, aby ich ani ony nevideli, ale nejako sa to zvrtlo. (smiech) Je to také moje malé tajomstvo a projekt, ktorý spolu so stylistom Andrejom Kusalikom tvoríme, a šepkáme si čo a ako.

Prezraďte teda o nich aspoň niečo...

Šaty šije Boris Hanečka, ktorý je fantastický, a veľmi dobre sa s ním spolupracuje, lebo je veľmi milý a keď chcem niečo zmeniť, tak sa netvári, že ma chce dopichať špendlíkom. Nie je to žiadna rebélia, bude to klasika, ale nie zas úplne klasická klasika. (smiech) Bude na nich jeden element, o ktorom si myslím, že predo mnou nemala žiadna nevesta na svadobných šatách.

A šaty po polnoci? Aké budú?

Šaty po polnoci sú tiež od Borisa Hanečku a vytvorili sme ich asi za 4 minúty. Sú bledé a nádherné. Chcela som také, ktoré budem môcť neskôr využiť na plesy. Sú to elegantné spoločenské šaty.

Stresujete sa niečím pred vaším veľkým dňom?

Nestresujem sa nad ničím, to som nechcela. Nemám agentúru, iba kamarátku, ktorá pracuje vo svadobnej agentúre v Česku, a ona mi to celé organizuje. To je naozaj najväčší svadobný dar na svete, pretože sa tomu venuje už dlho a rieši za mňa všetky stresy a všetko, z čoho by som mohla byť nervózna. Z toho, ako to robí, mám fantastický zážitok. Myslím si, že jej za chvíľu vypadajú vlasy. (smiech) Bez nej by som to nedala a my dvaja by sme sa zobrali na úrade a išli len na obed.

Otvoriť galériu

Budete mať na svadbe aj nejaké tradičné slovenské zvyky?

Bude rozbíjanie taniera, prenášanie nevesty cez prah a redový tanec. Je to východniarska tradícia, keď s nevestou tancuje každý muž a musí za to zaplatiť. (smiech) Je to nápad mojej kamarátky, ktorá svadbu organizuje, hovorila, že to býva vždy veľmi vtipné. Bude to jej honorár, čo jej vytancujem, to si zoberie. (smiech)

A čo váš psík Moly? Bude s vami počas obradu?

Moly bude hlavnou hviezdou a podľa mňa pri oltári zatieni aj mňa. Má biely obojok aj vôdzku a pôjde s mojím malým bratrancom k oltáru.

Aké máte obrúčky?

Sú veľmi jednoduché. A Matejova je vraj taká, akú má Brad Pitt, povedal to klenotník. Myslela som si, že Maťo je ten typ chlapa, ktorý obrúčku nebude nosiť, predsa len chodí plávať a nikdy som ho so žiadnym prsteňom nevidela, ale tvári sa, že ju chce nosiť. Vyberali sme teda takú, aby bola pekná, ale zároveň mužská, a nie veľmi výrazná, myslím, že sa to podarilo. Moja je veľmi jednoduchá.

Otvoriť galériu

Koľko hostí bude na svadobnej hostine?

Budeme mať 130 hostí a, samozrejme, medzi nimi nebudú chýbať moji kolegovia z Markízy.

A svadobnú cestu už máte vybranú?

Zatiaľ nie. Veľmi by som chcela ísť, ale tento rok nám to zrejme nevyjde. Bude to však v zime. Mám dve miesta, kam by som rada išla, ale Maťovi to je jedno, chce ísť hlavne do tepla. Bude to síce romantické, ale obaja sme celkom akční, čiže musí tam byť čo robiť. Keby sme boli dva týždne na opustenom ostrove, tak sa asi pozabíjame. (smiech)

Prevezmete Sajfovo priezvisko a bude z vás pani Cifrová?

Nechám si iba svoje meno. Nie som pripravená volať sa inak. Myslím, že Maťo to v pohode predýcha. Žila som dlho v Amerike a tam je to bežná prax, buď sa dávajú dve mená, alebo zostáva dievčenské. Moje priezvisko je veľmi dlhé a dávať si k nemu ešte jedno, tak na to by mi nestačila ani kolónka na úrade. Zavrhla som to z tohto dôvodu, nie preto, že by som si o tom myslela niečo zlé. Tým, že som nainfikovaná Amerikou, mi to prirodzene sedí a asi každý vie, manželkou koho budem, rovnako ako teraz vedia, čou som frajerkou, nemusím si to dávať ešte aj do mena. (smiech)

Aké šaty si vybrať?

Antický strih šiat pristane takmer každej postave. Riasenie na prsiach dodáva opticky väčší objem, takže je vhodný pre dámy s menšími prednosťami. Stále moderné vrecká budia dojem ležérnosti.

Otvoriť galériu

 

Katarína Vavrová je tiež autorkou najhonosnejších šiat fotenia. Majú obrovskú sukňu zo saténu a crop top s dlhým rukávom z rovnakej látky. Hodia sa k honosným priestorom kaštieľa v Tomášove. Na hlave sa vyníma tiež veľká kvetinová parta s množstvom stúh, ktorá obohacuje jednoduchý strih šiat. Výhodou šiat je, že sa môžu kombinovať s rôznymi topmi vhodnými na spoločenské udalosti. Je dôležité zladiť lodičky s farebným detailom na parte.

Otvoriť galériu

Nie každá nevesta túži po dlhej róbe a zvlášť v letných horúčavách oceníte kratšie strihy, ktoré tiež môžu vyzerať elegantne a efektne. Čipka na šatách pripomína folklórny motív. Obzvlášť pri krátkej sukni je vhodné porozmýšľať nad výraznejšími lodičkami, ktoré celý outfit vyšperkujú.

Otvoriť galériu

Šaty vytvorila mladá dizajnérka Katarína Vavrová. Sú typicky slovenské s ľudovým motívom a boli ušité priamo pre Veroniku na naše fotenie. Sú zložené z dvoch častí veľkej sukne s vreckami a dlhou vlečkou, ktorú dopĺňa pohodlný živôtik s odhalenými ramenami a nazberanými rukávmi. Výrazným detailom je najmä veľká kvetinová parta na hlave, ktorá je spolu s opaskom dielom tej istej dizajnérky.

Otvoriť galériu

Netradičný model vytvorila dizajnérka Katarína Markech na vlastnú svadbu. Túžila po elegancii s odkazom na slovenský folklór, preto boli šaty ručne zdobené v páse a vzadu ľudovou výšivkou. Moderným prvkom je strih vpredu odhaľujúci nohy, ktorý vzadu prechádza do dlhej vlečky. Opasok je na chrbte ukončený veľkou mašľou.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Karin Brodňanová, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári
Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!