Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2016 21:00 | Šport | Futbal

Tri súboje s rakúskymi celkami, tri porážky slovenských tímov: Novota to pripisuje skôr náhode

V predkolách tejto sezóny futbalovej Európskej ligy UEFA 2016/2017 sa katom až troch slovenských zástupcov stali protivníci z Rakúska.

Admira Wacker Mödling v prvej kvalifikačnej fáze vyradila Spartak Myjava, Austria Viedeň v treťom predkole zdolala trnavský Spartak a Rapid Viedeň bol v play off o účasť v skupinovej časti nad sily AS Trenčín.

Trnava a Trenčín v konečnom účtovaní neuspeli napriek tomu, že sa im podarilo zvíťaziť v rakúskej metropole. Brankár Rapidu Ján Novota považuje "výsledok" Rakúsko - Slovensko 3:0 skôr za zhodu okolností a nemyslí si, že postupujúci v tomto ročníku predznamenali dlhodobý trend. "Zakaždým to je o konkrétnom dvojzápase, tentoraz to vyšlo takýmto spôsobom," uviedol Novota.

Ten má skúsenosti z pôsobenia v oboch krajinách a môže tak porovnávať. "Každý rok sa nejaký rakúsky tím prebojuje do skupinovej fázy, čo je pozitívne pre ligu, kluby si polepšia i finančne a zvyšuje sa tým divácka atraktivita. Futbal je pre ľudí zábava a navštevujú ho," povedal 32-ročný brankár, ktorý si užíva návrat Rapidu do štvrte Hütteldorf na západe Viedne. Podľa nej dostalo mužstvo jednu zo svojich prezývok: "Výborná atmosféra panuje na každom domácom stretnutí a fanúšikovia chodia aj von. Klobúk dole pred nimi, neprestávajú nás podporovať ani za nepriaznivého stavu."

 

Napriek vhodným podmienkam však je Novota iba jeden z dvoch Slovákov v najvyššej rakúskej súťaži. Stredopoliar Boris Prokopič si oblieka dres SC Rheindorf Altach. Mnoho ostatných preferuje Česko alebo Poľsko. "Niektorí by mohli dôjsť. Neviem, prečo neprichádzajú, je to blízko a hrá sa tu kvalitná liga pre našinca. Myslím si, že dvere sú otvorené," povedal Novota pre TASR.

Reprezentant SR zaznamenal progres FC DAC 1904 Dunajská Streda, kde chytal v rokoch 2008 až 2010 a 2011: "Som veľmi rád, Dunajská Streda si zaslúži nový štadión. Oszkár Világi investuje obrovské peniaze, za čo mu patrí uznanie. Keď bude stánok hotový a Dunajská Streda bude predvádzať útočný futbal, veľa priaznivcov si nájde cestu na zápasy, aj keď ich obľúbenci neobsadia popredné priečky. Prajem im štadión."

Rapid v základnej F-skupine EL narazí na Athletic Bilbao zo Španielska, belgický Genk a talianske Sassuolo. Ešte predtým však na Novotu čakajú reprezentačné povinnosti v súvislosti s úvodným duelom kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska, ktorý Slováci absolvujú v domácom prostredí proti Angličanom. Nominačná zmena nastal aj v brankárskom triu, keď Jána Muchu nahradil Martin Dúbravka. "S Martinom sa poznáme z predchádzajúcich zrazov, vychádzame bez problémov, takže sa vôbec neobávam. Teší ma pozvánka a rád prídem. Dúfam, že reprezentačný týždeň bude prospešný," uzavrel pre TASR Ján Novota.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!