Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2016 21:00 | Šport | Futbal

Tri súboje s rakúskymi celkami, tri porážky slovenských tímov: Novota to pripisuje skôr náhode

V predkolách tejto sezóny futbalovej Európskej ligy UEFA 2016/2017 sa katom až troch slovenských zástupcov stali protivníci z Rakúska.

Admira Wacker Mödling v prvej kvalifikačnej fáze vyradila Spartak Myjava, Austria Viedeň v treťom predkole zdolala trnavský Spartak a Rapid Viedeň bol v play off o účasť v skupinovej časti nad sily AS Trenčín.

Trnava a Trenčín v konečnom účtovaní neuspeli napriek tomu, že sa im podarilo zvíťaziť v rakúskej metropole. Brankár Rapidu Ján Novota považuje "výsledok" Rakúsko - Slovensko 3:0 skôr za zhodu okolností a nemyslí si, že postupujúci v tomto ročníku predznamenali dlhodobý trend. "Zakaždým to je o konkrétnom dvojzápase, tentoraz to vyšlo takýmto spôsobom," uviedol Novota.

Ten má skúsenosti z pôsobenia v oboch krajinách a môže tak porovnávať. "Každý rok sa nejaký rakúsky tím prebojuje do skupinovej fázy, čo je pozitívne pre ligu, kluby si polepšia i finančne a zvyšuje sa tým divácka atraktivita. Futbal je pre ľudí zábava a navštevujú ho," povedal 32-ročný brankár, ktorý si užíva návrat Rapidu do štvrte Hütteldorf na západe Viedne. Podľa nej dostalo mužstvo jednu zo svojich prezývok: "Výborná atmosféra panuje na každom domácom stretnutí a fanúšikovia chodia aj von. Klobúk dole pred nimi, neprestávajú nás podporovať ani za nepriaznivého stavu."

 

Napriek vhodným podmienkam však je Novota iba jeden z dvoch Slovákov v najvyššej rakúskej súťaži. Stredopoliar Boris Prokopič si oblieka dres SC Rheindorf Altach. Mnoho ostatných preferuje Česko alebo Poľsko. "Niektorí by mohli dôjsť. Neviem, prečo neprichádzajú, je to blízko a hrá sa tu kvalitná liga pre našinca. Myslím si, že dvere sú otvorené," povedal Novota pre TASR.

Reprezentant SR zaznamenal progres FC DAC 1904 Dunajská Streda, kde chytal v rokoch 2008 až 2010 a 2011: "Som veľmi rád, Dunajská Streda si zaslúži nový štadión. Oszkár Világi investuje obrovské peniaze, za čo mu patrí uznanie. Keď bude stánok hotový a Dunajská Streda bude predvádzať útočný futbal, veľa priaznivcov si nájde cestu na zápasy, aj keď ich obľúbenci neobsadia popredné priečky. Prajem im štadión."

Rapid v základnej F-skupine EL narazí na Athletic Bilbao zo Španielska, belgický Genk a talianske Sassuolo. Ešte predtým však na Novotu čakajú reprezentačné povinnosti v súvislosti s úvodným duelom kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska, ktorý Slováci absolvujú v domácom prostredí proti Angličanom. Nominačná zmena nastal aj v brankárskom triu, keď Jána Muchu nahradil Martin Dúbravka. "S Martinom sa poznáme z predchádzajúcich zrazov, vychádzame bez problémov, takže sa vôbec neobávam. Teší ma pozvánka a rád prídem. Dúfam, že reprezentačný týždeň bude prospešný," uzavrel pre TASR Ján Novota.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!