Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2016 22:54 | Šport | Futbal

Trenčín zvládol odvetu na výbornú: Na postup to však nestačilo

Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín nepostúpili do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017. V štvrtkovej odvete na pôde Rapidu Viedeň síce triumfovali 2:0, ale osudnou sa im stala vysoká prehra 0:4 v prvom zápase v Žiline.

Trenčania viedli v Allianz Aréne po góloch Jamesa Lawrenca a Jakuba Paura, ale škrt cez rozpočet im urobilo vylúčenie Janča krátko po zmene strán.

 

Rapid Viedeň - AS Trenčín 0:2 (0:2)

Góly: 12. Lawrence, 35. Paur, ŽK: Schaub - Bala, Jančo, Paur, Holúbek, ČK: 53. Jančo po druhej ŽK. Rozhodoval: Stavrev (Maced.), 21.350 divákov.

 

Rapid Viedeň: Novota - Pavelic, Dibon, M. Hofmann, Auer - Močinič, Grahovac - Schaub (90.+2 Hofmann), Murg (46. Schwab), Traustason (83. Schrammel) - Joelinton

AS Trenčín: Šemrinec - Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek (84. Halgoš) - Ket (64. Madu), Lawrence - Paur, Jančo, Bala (79. Prekop) - Janga

 

Oba tímy aj vzhľadom na výsledok prvého zápasu nastúpili do odvety s pozmenenými zostavami. V tej domácej nechýbali autor žilinského hetriku Schaub či slovenský gólman Novota, tréner hostí Ševela poslal do brány namiesto Chovana skúsenejšieho Šemrinca.

V novučičkej Allianz Aréne sa hral od úvodu svižný futbal. Prvú šancu mali domáci, keď po ľavej strane unikol Joelinton, ale Šemrinec jeho strelu pohotovo vyrazil nohami. V 12. minúte udrelo na druhej strane a tentoraz aj gólovo. Lawrence účinne narušil rozohrávku súpera, po individuálnej akcii obišiel aj Dibona a umiestnenou strelou do ľavého dolného rohu prekonal Novotu - 0:1. Trenčania vycítili šancu, do súpera búšili naďalej a po polhodine hry im vyšla akcia z ľavej strany. Po centri Holúbka, pre ktorého to bol posledný zápas za materský klub, sa presadil vo vzduchu Paur a zaznamenal premiérový gól v drese AS - 0:2.

Domáci kouč Büskens reagoval na polčasový výsledok striedaním, keď do hry poslal po zmene strán Schwaba, ktorý režíroval triumf v prvom zápase v Žiline. V 53. minúte ukončil nádeje Trenčanov na možnú senzáciu hlavný rozhodca Stavrev, ktorý vylúčil Janča a slovenský šampión musel dohrávať v desiatich. Hostia však zbrane nezložili a vytrvalo sa tlačili dopredu. V 65. minúte nebezpečne hlavičkoval Janga, ale Novota jeho pokus do stredu brány s prehľadom kryl. V záverečnej dvadsaťminútovke už hral Trenčín vabank, čo domáci využívali na rýchle kontry. Po jednej z nich mohol skórovať Schaub, ktorý prešiel cez dvoch obrancov súpera, a až v poslednom momente ho zastavil Kleščík. V 81. minúte mohol prikrášliť výhru AS Paur, ale v závare pred Novotom neumiestnil loptu do siete. Domáci si v závere už postupový výsledok postrážili a po konečnom hvizde mohli oslavovať postup do skupinovej fázy EL. Trenčania sa so súťažou rozlúčili so cťou a cenným výsledkom z ihriska favorizovaného súpera.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým
Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlia s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?