Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 20:44 | Šport | Futbal

Nie sú odovzdaní: Trenčín bude hrať vo Viedni s motiváciou a na víťazstvo!

Futbalisti AS Trenčín napriek štvorgólovej prehre v domácom prvom stretnutí nepôjdu s odovzdanou náladou do štvrtkovej odvety play off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017 na štadióne viedenského Rapidu.

Hráčom úradujúceho slovenského šampióna dodáva motiváciu už sama účasť v kvalifikačnej fáze európskeho pohára číslo 2. 

"Naše mladé mužstvo dostane veľkú školu. Nadobudneme skúsenosti, ktoré sa výborne hodia aj do Fortuna ligy alebo v prípadných budúcich bojoch na medzinárodnej scéne. Takúto atmosféru moji zverenci v domácej súťaži nezažijú, pomôže im to zvyknúť si na tlak a vyrovnať sa s ním. Pokúsime sa ho využiť v náš prospech," povedal na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii trenčiansky tréner Martin Ševela.

Ten si uvedomuje, že konfrontácie so zahraničnými protivníkmi neumožňujú toľko gólových príležitostí, kľúč k úspechu tak spočíva v efektivite. "V európskych zápasoch nie je veľa šancí, keďže defenzívna činnosť súperov je na vyššej úrovni. Zásahy sa pripisujú ťažšie, o to efektívnejší musíme byť v zakončení. Pokiaľ zo štyroch možností strelíte tri góly, je to výborné. Asi nastane posun v rozostavení, no nie v hernom štýle. Zostávame verní atraktívnemu futbalu po zemi," pokračoval Ševela.

 

Do zápasu v Rakúsku s určitosťou nezasiahne kvarteto Trenčanov: "Ibrahim Rabiu s nami necestoval, nepustil ho členok. Aj keď v prvom zápase zvládol tridsať minút, následne sa mu vrátili bolesti. Samuel Kalu má zdravotné problémy a rovnako zostal doma. Lukáš Skovajsa je po artroskopii kolena, už trénuje, ale ani v jeho prípade to nie je na plnú záťaž. Alda Baeza zrejme trápi viróza, tiež s ním nerátame."

Otáznik visí nad štartom Nigérijčana Kingsleyho Madua, ktorý sa ku svojmu zamestnávateľovi pripojil už ako čerstvý bronzový medailista z olympijských hier. "Má za sebou dlhý let, takže tréning neabsolvuje s mužstvom. Uvidíme, ako na tom bude vo štvrtok," uviedol Ševela. "Som šťastný, vybojovať olympijský kov bolo náročné. Neprestajne sme sa museli koncentrovať. Chceli sme zlato, aj po bronze však zavládla spokojnosť. Prehra s Rapidom ma nepotešila, no taký je futbal. Spoluhráči v klube sa z reprezentačného úspechu radovali spoločne so mnou. V deň súboja sa ukáže, či nastúpim, rozhodne tréner. Som unavený, ale pripravený," dodal ľavý obranca.

Aj z dôvodu vynútených absencií pristúpi AS k zmenám v základnej jedenástke. "Nastúpi stopercentne nachystaná zostava, ktorá odovzdá maximum. Na situáciu sa pozeráme reálne, nepôjde až tak o výsledok, ale o kolektívnosť a výkon tímu. Potom sa môže dostaviť i rezultát. Potrebujeme pracovať na vlastnom zlepšení. Rapid ukázal silu, od začiatku však zabojujeme o víťazstvo. Európska liga, nový štadión, rakúsky veľkoklub - to všetko nám poskytuje motiváciu," uzavrel Ševela.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Aktualizované
Kysučan Tomáš zažil hrozivý útok medvedice: V okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu!
Mikuláš Černák (57) bol v 90. rokoch obávaným bossom.
Foto
Návrat bossa do Telgártu?! Černáka môže súd prepustiť na slobodu: Reakcie miestnych vás prekvapia
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!