Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.09.2016 06:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Šéf Markízy Settele o plánoch v televízii: Čo sa chystá na jeseň?

Prijmú diváci superdrahú reality show Ostrov? To je podľa generálneho riaditeľa Markízy Matthiasa Setteleho (49) najväčšia hádanka tejto televíznej jesene.

Rozprávali sme sa aj o tom, či podobne ako Jojka neplánujú skončiť s dennými seriálmi, aké ťažké bolo dať dokopy novú zostavu programu Tvoja tvár znie povedome a ako vyzerá potenciálna spolupráca s Andym Krausom.

Čo vás na výsledkoch sledovanosti posledné mesiace najviac prekvapilo pozitívne a čo negatívne?

Obrovským úspechom bola šou Tvoja tvár znie povedome. Tá sa stala skutočným hitom. Veľmi spokojní sme aj s Dobre vedieť! Nástup bol menej výrazný, ale získava si čoraz viac divákov. Oba programy majú jednu vec spoločnú – prinášajú zábavu. To je to, čo dnes ľudia hľadajú najviac. A čo nevyšlo podľa našich predstáv? MasterChef mohlo dopadnúť lepšie, ale musíme rešpektovať priania ľudí. Aj to je súčasť našej práce.

 

Čo je pre vás z hľadiska úspechu najväčšou hádankou jesene?

Dobrodružná šou Ostrov je jednou z najväčších produkcií v histórii Markízy. Samozrejme, zároveň to znamená aj riziko, či formát uspeje, alebo nie. Pokiaľ však niečo nevyskúšate, nikdy to nezistíte. Nik nedokáže predpovedať budúcnosť. Vždy budú diváci, ktorí si radšej zvolia tradičné projekty, a takí, ktorí očakávajú niečo nové.

Konkurencia s podobným formátom pred rokmi neuspela – prečo si myslíte, že teraz by to mohlo byť iné?

Ostrov je dobrodružná šou nakrúcaná na základe licencie formátu Survivor. Ide o pôvodný formát vyrobený v súčinnosti s licencorom a v spolupráci s lokálnym a so zahraničným produkčným tímom. Ostrov je o prežití, o tom, či človek dokáže prekonať sám seba v podmienkach, aké doma nikdy nezažije.

Dokedy bude Farma oddychovať?

Plánujeme ju vrátiť do vysielania na budúci rok, ale na detaily je ešte priskoro.

Otvoriť galériu

Súťaž SuperStar proti Česko Slovensko má Talent vlani neuspela, teraz sa rovnakej šou postaví Tvoja tvár znie povedome. Veríte jej viac?

Tvoja tvár je úplne iný formát ako SuperStar. Talentové súťaže ako Hlas alebo SuperStar sa snažíme robiť každé dva roky, takže na budúci rok prinesieme znova Hlas. Tieto formáty chceme striedať. Tvoja tvár bola trhákom a ľudia sa na ňu tešia, tak prečo ju znova nezaradiť?

Bolo ťažké zohnať adekvátne kvalitných účinkujúcich do druhej série?

Nie, nebolo to ťažké. Ak je niečo také úspešné, ľudia radi spolupracujú. (smiech) Samozrejme, pri výbere sme museli byť opatrní, pretože sme potrebovali rôzne typy. V prvej sérii mali medzi sebou súťažiaci nezvyčajne dobrú chémiu. Boli ako rodina, mali tento projekt naozaj radi. Rovnakú atmosféru sme chceli vytvoriť aj v druhej sérii. No a jeden člen „starej“ rodiny nám ostal. (smiech)

Andrej Bičan. Vraj bude mať na Markíze aj vlastný program. Kedy?

Na obrazovky sa dostane až na budúci rok, ale máme za sebou nakrúcanie pilotnej časti a atmosféra bola fantastická. Bude to formát Hollywood Game Night.

Markíza má novú hviezdu – Viktora Vinczeho. Čo hovoríte na jeho posledné správanie, keď zaspal pred barom a okradli ho?

Viktor je veľmi mladý, ale je to jeden z najväčších talentov, aké Markíza vôbec mala. Chceme mu vytvoriť priestor, ale všetko chce svoj čas. Pracuje na sebe a je z neho šikovný reportér. Neskôr moderoval Reflex a teraz aj Prvé Televízne noviny. Pôvodne to bol len experiment na leto, ale tento model sa nám osvedčil. Uvidíme, akou cestou sa bude uberať ďalej. Viktor dokáže prinášať seriózne informácie, ale zároveň dokáže robiť šou. Je veľmi talentovaný. Pre mladého človeka to však predstavuje veľký tlak. Jeho čas ešte príde.

Otvoriť galériu

Ako ste spokojný s obnoveným Kolesom šťastia?

V tejto chvíli je nastavené ako off season formát a z tohto pohľadu to nebola zlá voľba. Na jeseň sa do podvečerného slotu vracia Búrlivé víno a v zime, naopak, by zasa malo prísť Koleso šťastia.

Prečo nemôžu súťažiaci používať pri hádaní písmen krstné mená?

Neviem, to by som musel preveriť. (smiech) Najpravdepodobnejšie to bola možnosť, akú uvádzala „biblia“. Pravdepodobne by sa ľudia prejedli opakovania mien, ale nemyslím si, že to je dôležité.

Búrlivé víno pokračuje ďalšou sériou. Čo sa musí stať, aby seriál skončil?

V novej sérii pribudnú nové postavy, mladí herci a zároveň v ňom ostávajú postavy, ktoré si ľudia obľúbili a kvôli ktorým seriál po celý čas sledujú. Momentálne sme uprostred nakrúcania, koniec-koncov, je to najúspešnejší seriál Markízy tohto typu za posledné roky.

Jojka teraz končí s dennými seriálmi – čo vy?

Vždy sme chceli našim divákom ponúkať mix komédie, šou, seriálovej tvorby, reality show... Sme najväčšia televízia, a preto je dôležité, aby sme prinášali z každého rožka troška.

Juraj Loj nakrútil pre Jojku nový seriál Za sklom. Znamená to, že v Búrlivom víne s ním už nerátate?

Juraj účinkuje aj v nadchádzajúcej sérii a jeho postavu čaká naozaj veľmi pekná linka.

Otvoriť galériu

Tento rok sa opäť potvrdzuje, že Slovákov veľmi zaujímajú veľké športové podujatia, a nemusí ísť len o hokej. Plánujete zaradiť viac športu, napríklad na Dajto? Je reálne mať raz okrem Svetového pohára v hokeji Tour de France či MS vo futbale?

Atraktívnosť konkrétneho podujatia je jeden faktor, ale zároveň treba brať do úvahy, či sú práva na ich vysielanie dostupné a koľko by televíziu stáli.

Okřesní přebor, Ohnivý kuře – ako sa zdá, Slováci už nechcú české seriály. Budete to s nimi skúšať aj naďalej?

Vyskúšali sme, ako na ne budú ľudia reagovať, ale nenašli sa v nich. Na budúce leto budeme musieť prísť s inými konceptom.

Vyzerá to, že spolupráca Andyho Krausa a TV JOJ sa po rokoch blíži ku koncu. Nečrtá sa spolupráca z vašej strany?

Nemám takúto informáciu. Môžem povedať, že o kvalitnú spoluprácu vo všeobecnosti máme vždy záujem. Toto je však hypotetická otázka a hovoriť o tom cez médiá nie je primerané.

Otvoriť galériu

Upútavka na váš nový komediálny seriál Atletiko Cvernofka pripomína starší spot na The Mail on Sunday. Neprekáža vám to?

Kampaň, ktorú kolegovia pripravili, je skvelá. Vyjadruje súboj pohlaví a súboj pohlaví je v literatúre, vo filme a v televízii klasickou a často spracúvanou témou, takže žiadny z príkladov, ktoré by sme teraz spomenuli, by si nemohol nárokovať na prvenstvo.

„Kukučka je pre nás veľkou prioritou,“ povedali ste pred rokom. Kde sa stala chyba, že sa priorita stala nočnou morou?

Bol to produkt, ktorý sme nevhodne načasovali. Produkcia bola dobrá, ale bolo niekoľko faktorov, ktoré sa podpísali pod konečný výsledok. Musíme to akceptovať a nabudúce to urobíme lepšie.

Posledný rok vám nevychádzajú ani kuchárske šou – budete sa v najbližšom období stále snažiť o tento žáner?

Momentálne to nemáme v pláne, ale do budúcnosti to nie je vylúčené.

Vraj plánujete obnoviť Milionára...

Nie, nie je to pravda.

Otvoriť galériu

Poďme ešte k vášmu súkromiu. Vlani ste počas leta robili túry po Vietname – prekonali ste tento rok všetky tie zážitky?

V júli som bol v Peru. Bolo to zaujímavé, pretože sme vyskúšali mnohé veci. Boli sme na púšti, pri mori, v dažďových pralesoch, v krásnych kaňonoch. Navštívili sme Machu Picchu . Bol to veľký reset, žiadny šoubiznis, ale krásna príroda, poznávanie nových ľudí a kultúry.

Objavujete postupne aj rôzne kúty Slovenska?

Áno, samozrejme. V kancelárii mám mapu Slovenska, kam si dávam značky na miesta, ktoré som navštívil, a pokrytú mám už väčšinu krajiny. Slovensko nemá more, ale má čo ponúknuť. Navštívil som už mnohé miesta, ale stále je toho veľa, čo mám a chcem spoznávať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tina Štúriková, Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo