Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 08:35 | Šport | Hokej
Video

Hokej ako sa patrí: Košičania na tento zápas tak skoro nezabudnú!

Hokejisti HC Košice zvíťazili v ich treťom zápase v M-skupine Ligy majstrov na ľade rakúskeho tímu Black Wings Linz 4:3.

Košičania prehrávali už 0:3, ale štyrmi gólmi v druhej polovici zápasu dokonali obrat a udržali si šancu na postup. Dva góly slovenského tímu strelil Bartánus, po jednom pridali Suja a Šedivý. Košičania uzavrú účinkovanie v základnej skupine prestížnej súťaže v sobotu 3. septembra, keď sa od 19.45 h predstavia na ľade švajčiarskeho SC Bern.

Black Wings Linz - HC Košice 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Góly: 13. Dasilva (Hisey, Palin), 27. Dasilva (Hisey), 32. Lebler (Dorion, Piché) - 38. Bartánus (Šedivý, Bicek), 44. Suja (Nagy), 47. Šedivý (Bicek), 56. Bartánus. Rozhodovali: Dipietro (Švajč.), Nikolič – Nothegger, Seewald (všetci Rak.), vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 4650 divákov. 

 

V predošlom vzájomnom zápase mali hernú prevahu košickí hokejisti, ale úvod tohto stretnutia patril Linzu. Brankár Habal podržal svoj tím pri šanciach Dasilvu i teči Gaffala a čisté konto udržal aj počas 42-sekundového oslabenia o dvoch hráčov v 9. minúte. Krátko na to sa až pred košického brankára dostal Hofer a keďže hostia nevzali toto varovanie vážne, prišiel trest. Nedôrazne pokrytý Dan Dasilva dostal v 13. minúte prihrávku spoza bránky a blafákom si vychutnal Habala - 1:0. Krátko na to mali Košičania možnosť presilovej hry, ale obranu Linzu neprekvapili. Naopak, Patrick Spannring po návrate z trestnej lavice ušiel do brejku, ale druhý gól nepridal.

Košičanom sa dlho nedarilo nájsť recept na prekonanie dobre organizovanej defenzívy súpera a do gólových príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Výrazný tlak si nevytvorili ani počas presilovky v 25. minúte, naopak aktívny Dasilva pohrozil aj v oslabení. Už počas hry piatich proti piatim sa opäť Dasilva dostal medzi kruhy a pohotovo prestrelil košického brankára - 2:0. Rakúsky tím získal hernú istotu, naopak Košičania sa nevedeli dostať do hernej pohody. V 32. minúte rakúsky tím zakombinoval v pásme hostí a na konci akcie, ktorá spravila z Košičanov štatistov, bol Lebler - 3:0. Nasledovali dve presilovky hostí a v druhej z nich sa Košičania konečne dočkali. V 38. minúte našiel Šedivý v útočnom pásme Bartánusa, proti ktorého strele bez prípravy sa Ouzas nestihol presunúť - 3:1. Gólový úspech Košičanov povzbudil a tí sa ešte do druhej prestávky snažili aj o druhý gól, ale domácim ostal dvojgólový náskok.

Košičania si boli vedomí, že iba obratom v tretej tretine a víťazstvom o dva góly si udržia šancu na postup. Podľa toho aj vyzeral ich nástup do tretej časti. V 44. minúte Nagy potiahol puk do útočného pásma a Sujova pohotová strela prekvapila Ouzasa - 3:2. Aktivita Čadových zverencov neutíchala a Šedivého presilovková delovka v 47. minúte znamenal vyrovnanie na 3:3. Hostia boli psychicky na koni a ďalšími streleckými pokusmi zamestnávali brankára Ouzasa. Obrat slovenského tímu dokonal Marek Bartánus, ktorý individuálnou akciou rozhodol o košickom víťazstve. Zverenci Rostislava Čadu tak vrátili Linzu nedávnu tesnú prehru z košického ľadu.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu