Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 08:35 | Šport | Hokej
Video

Hokej ako sa patrí: Košičania na tento zápas tak skoro nezabudnú!

Hokejisti HC Košice zvíťazili v ich treťom zápase v M-skupine Ligy majstrov na ľade rakúskeho tímu Black Wings Linz 4:3.

Košičania prehrávali už 0:3, ale štyrmi gólmi v druhej polovici zápasu dokonali obrat a udržali si šancu na postup. Dva góly slovenského tímu strelil Bartánus, po jednom pridali Suja a Šedivý. Košičania uzavrú účinkovanie v základnej skupine prestížnej súťaže v sobotu 3. septembra, keď sa od 19.45 h predstavia na ľade švajčiarskeho SC Bern.

Black Wings Linz - HC Košice 3:4 (1:0, 2:1, 0:3)

Góly: 13. Dasilva (Hisey, Palin), 27. Dasilva (Hisey), 32. Lebler (Dorion, Piché) - 38. Bartánus (Šedivý, Bicek), 44. Suja (Nagy), 47. Šedivý (Bicek), 56. Bartánus. Rozhodovali: Dipietro (Švajč.), Nikolič – Nothegger, Seewald (všetci Rak.), vylúčení: 8:7 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 4650 divákov. 

 

V predošlom vzájomnom zápase mali hernú prevahu košickí hokejisti, ale úvod tohto stretnutia patril Linzu. Brankár Habal podržal svoj tím pri šanciach Dasilvu i teči Gaffala a čisté konto udržal aj počas 42-sekundového oslabenia o dvoch hráčov v 9. minúte. Krátko na to sa až pred košického brankára dostal Hofer a keďže hostia nevzali toto varovanie vážne, prišiel trest. Nedôrazne pokrytý Dan Dasilva dostal v 13. minúte prihrávku spoza bránky a blafákom si vychutnal Habala - 1:0. Krátko na to mali Košičania možnosť presilovej hry, ale obranu Linzu neprekvapili. Naopak, Patrick Spannring po návrate z trestnej lavice ušiel do brejku, ale druhý gól nepridal.

Košičanom sa dlho nedarilo nájsť recept na prekonanie dobre organizovanej defenzívy súpera a do gólových príležitostí sa dostávali iba sporadicky. Výrazný tlak si nevytvorili ani počas presilovky v 25. minúte, naopak aktívny Dasilva pohrozil aj v oslabení. Už počas hry piatich proti piatim sa opäť Dasilva dostal medzi kruhy a pohotovo prestrelil košického brankára - 2:0. Rakúsky tím získal hernú istotu, naopak Košičania sa nevedeli dostať do hernej pohody. V 32. minúte rakúsky tím zakombinoval v pásme hostí a na konci akcie, ktorá spravila z Košičanov štatistov, bol Lebler - 3:0. Nasledovali dve presilovky hostí a v druhej z nich sa Košičania konečne dočkali. V 38. minúte našiel Šedivý v útočnom pásme Bartánusa, proti ktorého strele bez prípravy sa Ouzas nestihol presunúť - 3:1. Gólový úspech Košičanov povzbudil a tí sa ešte do druhej prestávky snažili aj o druhý gól, ale domácim ostal dvojgólový náskok.

Košičania si boli vedomí, že iba obratom v tretej tretine a víťazstvom o dva góly si udržia šancu na postup. Podľa toho aj vyzeral ich nástup do tretej časti. V 44. minúte Nagy potiahol puk do útočného pásma a Sujova pohotová strela prekvapila Ouzasa - 3:2. Aktivita Čadových zverencov neutíchala a Šedivého presilovková delovka v 47. minúte znamenal vyrovnanie na 3:3. Hostia boli psychicky na koni a ďalšími streleckými pokusmi zamestnávali brankára Ouzasa. Obrat slovenského tímu dokonal Marek Bartánus, ktorý individuálnou akciou rozhodol o košickom víťazstve. Zverenci Rostislava Čadu tak vrátili Linzu nedávnu tesnú prehru z košického ľadu.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!