Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 16:15 | Správy | Servis | Cestovanie

Last minute dovolenky lákajú: Ceny zájazdov sa znižujú, dokážete si vybrať?

Koniec leta už klope na dvere. No tohto roku prvý týždeň v septembri sú dva štátne sviatky. Mnohí Slováci tak využijú voľno a vyberú sa na dovolenku k moru.

Práve v takýchto situáciách ľudia využívajú ponuku last minute pobytov. Musíte sa narýchlo zbaliť, no zájazd vás môže vyjsť až o polovicu lacnejšie. Tento rok hlásia cestovky úbytok turistov, ktorí cestujú na poslednú chvíľu.

Najväčší predaj last minute zájazdov bol podľa predajcov v júni. „Prekvapujúco sa tento rok predávajú na september v predstihu a celkom dobrý počet sme už predali,“ povedala Hana Ivanová z cestovnej kancelárie FiroTour. Ako dodala, v minulých sezónach to nebolo pravidlo a tento prvý školský mesiac sa predával až na last minute ponuky. O poklese predaja pobytov kúpených na poslednú chvíľu hovorí aj Oliver Kluch z Koala Tours. Podľa neho ľudí láka na týchto zájazdoch najmä cena. „Nevýhodou však je, že sa predáva len to, čo zostalo. Ak teda máte záujem o vysnívanú dovolenku, nemusí sa vám táto predstava pri zostatkovej ponuke naplniť,“ dodal Kluch.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Ľudia, najmä tí mladí, však majú stále v obľube dovolenky na poslednú chvíľu. Hoci netvoria gro predaja, svojich vyznávačov si nájdu. „Ročne u nás využije last minute ponuku asi 15 až 20 % klientov,“ potvrdil Tomáš Lazarov z Hydrotouru. Podľa Stanislava Macka zo Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a agentúr má prebiehajúca letná sezóna svoje osobitosti. „Výrazne poklesol záujem o dovolenky v Turecku, ktoré boli minulú sezónu lídrom. To malo za následok zvýšený záujem Slovákov o destinácie, ako sú Grécko, Bulharsko, Taliansko či Španielsko,“ vysvetlil Macko.

Pobyt sa môže predražiť

 

Oliver Kluch, Koala Tours

- Niekedy last minute zájazd vás môže vyjsť dokonca viac. Napríklad cestujete aj s dvoma alebo troma deťmi, počas bežnej sezóny sú často prístelky alebo postele pre ne v cene. V čase last minute zájazdov je už ponuka obmedzená a môže sa stať, že si budete nútení zakúpiť dve dvojposteľové izby. Pobyt sa vám tak môže oproti bežnej sezóne predražiť.

Obľúbené rezorty sú vypredané v januári

Hana Ivanová, Firotour

- V lastminutových ponukách sa dopredávajú kapacity, ktoré väčšinou nie sú také atraktívne. Obľúbené a známe rezorty sa skutočne vypredávajú ako prvé už v januári. Ak má klient presnú predstavu o svojej dovolenke a vyšpecifikované kritériá, väčšinou si kupuje dovolenku v predstihu a  nečaká na poslednú chvíľu. Aj firstmomentové zľavy sú nastavené veľmi zaujímavo.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS, Nina Lednická, hum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Vandali vyčíňali na detskom ihrisku: Strašné, čo tam urobili! Mesto po nich pátra
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Aký prípravok na čistenie karosérie je najlepší?
Veľký test autošampónov: TENTO je najlepší, no aj lacnejší spraví divy
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?
Ilustračné foto
Dráma v Humennom: Muž napadol staršiu ženu! Neuveríte, ako zareagovala
Francúzsky prezident Emmanuel Macron a šéf Kremľa Vladimir Putin
Francúzsko sa búri: Vážne obvinenia voči Rusku! O TOTO sa má snažiť