Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.08.2016 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Najdlhšie manželstvá šoubiznisu: Slávne páry prezradili, ako riešia hádky!

V šoubiznise možno viac ako kdekoľvek inde platí, že manželstvá dlho nevydržia. Slávne páry sa rozchádzajú ako na bežiacom páse.

Sú však aj výnimky, ktorým šťastný zväzok vydržal niekoľko desaťročí. Ako je možné, že sa im rozvod vyhýba? Majú overený recept na harmonické manželstvo?

 

1. Koľko rokov ste spolu a koľko rokov manželmi?

2. Prezraďte váš recept na šťastné manželstvo...

3. Ako riešite hádky a kto častejšie ustúpi?

4. Nastala niekedy aj chvíľa, keď ste uvažovali o odlúčení alebo o rozvode?

Maroš Kramár s manželkou Natašou - 17 rokov

Otvoriť galériu

1. Náš vzťah sa začal v roku 1993, teda pred 23 rokmi. Výročie svadby sme mali 6. augusta. Je to už 17 rokov od nášho pobytu v Portugalsku, ktorý sme spojili so svadbou.

2. Recepty si netrúfne-me rozdávať. Vždy záleží na dvoch ľuďoch, ako sú ochotní zmeniť svoje single návyky a prežiť čo najpríjemnejšie spoločné chvíle. Výhodou sú spoločné témy a záujmy. V našom prípade sú na prvom mieste tri úžasné deti –Tamarka (16), Timurko (14) a Marko (8).

Otvoriť galériu

3. Hádky prídu vždy pre úplne banálne veci tak, ako to poznajú všetci. Obaja sme tvrdohlaví a myslíme si, že máme pravdu, ale už som sa naučila radšej ustúpiť ja, pre pokoj v rodine. (smiech) Smejeme sa s deťmi, že tato má vždy svoju pravdu, a nekazíme mu radosť. Niekedy to neskôr uzná, že to bolo možno inak, alebo urobí, čo navrhujem ja. Musím uznať, že väčšinou má Maroš správny odhad, veď je z nás najstarší. A ja nemám problém priznať, že som sa mýlila. Určite však nie hneď. (smiech)

4. My sme pomerne často „odlúčení“, keďže Maroš má viac pracovných aktivít v Česku, aj dnes, v deň mojich narodenín, točí fi lm na severnej Morave. Takéto krátke, ale časté odlúčenia spôsobujú, že nemusíme uvažovať o ničom inom a už sa tešíme na jeho návrat.

Iveta Malachovská s manželom Martinom - 23 rokov

Otvoriť galériu

1. Sme spolu 26rokov a chodili sme spolu 3 roky s malými prestávkami. Manžel počas tohto obdobia pol roka študoval v Paríži, ja som bola mesiac v Amerike. Študovali sme, pracovali, spoznávali sa a po troch rokoch sme sa vzali. Manželmi sme 23 rokov.

2. Nevieme dávať univerzálne rady, lebo každý je iný, myslíme si však, že vzťah dvoch ľudí je založený na vzájomnej tolerancii a pochopení, počúvaní, a u nás vo vzťahu máme nepísané pravidlo „otoč si to“, to znamená, ak sa dostanem do situácie, keď by som mala prekračovať určitú normu, myslím, na to, ako by zareagoval manžel, respektíve, čo by to s ním spravilo, keby to videl. Vždy, keď odchádzame z domu alebo aj keď prídeme, sa pobozkáme a povieme si, ako sa ľúbime. Je to nielen krásny, ale aj dôležitý zvyk, pretože mnoho ľudí neskôr v živote prizná, ako málo hovorili svojim blízkym, že ich ľúbia a že sú pre nich dôležití. A tak si to navzájom vždy povedzte, posilní to vašu lásku.

Otvoriť galériu

3. Ako väčšina, aj my sa hádame pre úplne nepodstatné hlúposti, ktoré sa aj tak u nás končia udobrením a s humorom. A keďže sa spolu veľa rozprávame, vždy sa nájde jeden z nás, ktorý to obráti na žart, a nie je čo riešiť.

4. Iveta: Ja nikdy! Vďaka Martinovi mám krásny život plný zážitkov, lásky a pozornosti. Som šťastná, že mám pri sebe človeka, s ktorým je každý deň krajší a veselší. 

Martin: Ani ja. Pre mňa je Ivka najlepší priateľ, manželka, milenka, skvelá mama našej dcérky, a keďže som vo vzťahu maximálne spokojný, nepotrebujem hľadať inde.

Beáta Dubasová s manželom Andrejom - 25 rokov

Otvoriť galériu

1. Tohto roku v júni sme oslávili 25 rokov spoločného manželstva, ale poznali sme sa ešte asi 5 rokov predtým, keď prišiel ako zvukár k nám do techniky a opravil niečo, bez čoho by sa koncert neuskutočnil! Vtedy som si všimla jeho technické zručnosti a poznačila do môjho denníčka: „Nový zvukár, celkom schopný!”

2. Na to neexistuje všeobecný recept, lebo nie sme rovnakí! V našom prípade to bola najprv spoločná práca, priateľstvo a až neskôr preskočila iskra a prišla láska. Myslím si, že dlhodobé spolužitie dvoch ľudí je predovšetkým o priateľstve, tolerancii, zodpovednosti aj o vzájomnej dôvere.

Otvoriť galériu

3. Samozrejme, ani nám sa nevyhnú, zvlášť, keď sme stále spolu – doma, na cestách aj v práci. Manžel mi robí zázemie na každom koncerte. Mám šťastie, že je pomerne pokojný a nerád sa háda, tak potom to ide dostratena. Tým, že sa poznáme už dlho, vieme vzájomne odhadnúť svoje nálady aj to, kedy sa stratiť z dohľadu...

4. Tak to je jasné, takmer pri každej väčšej hádke! My sme však, našťastie, z generácie, keď sa pokazené veci ešte opravovali! A to funguje aj teraz. Ak sa aj pohádame, tak spať ideme vždy zmierení, lebo si vždy pripomenieme to, čo nás spája a čo všetko sme už spolu preskákali...

Jana Kociánová s manželom Josefom - 26 rokov

Otvoriť galériu

1. Poznáme sa od roku1969 a zobrali sme sa v roku 1990.

2. Nepoznám žiadny recept. Asi som mala veľké šťastie, že som natrafila na tolerantného partnera, ktorý nebazíruje na prízemných veciach. Ja som tolerantná tiež, ale niekedy sa neviem až tak odosobniť a v tom mi je on príkladom. Vymazáva trecie plochy – tam, kde cíti, že by mohol nastať problém, tak to nerieši a nehovorí o tom.

Otvoriť galériu

3. Pravdaže sa hádame. A udobrujeme sa na striedačku. Potom sa robíme, akoby sa nič nestalo. Povieme si nejakú srandu, aby sme sa zasmiali, alebo stačí veta, či si dáme kávu. No, samozrejme, musí prejsť nejaký čas, aspoň polhodinka, neudobrujeme sa hneď. (smiech)

4. Slovo rozvod padlo možno aj dvadsaťkrát. Je to ako búrka, hromy, blesky, ale ako búrka prišla, tak aj odíde. V tej vášni a v nahnevanosti z vás všeličo vyletí, ale hneď aj odletí, a tak to trvá už dvadsaťšesť rokov.

Janko Kuric s manželkou Simonou - 28 rokov

Otvoriť galériu

1. Keďže s Jankom sa tvárime, že si nepamätáme dátum svadby, tak to môžem odhadnúť na 28 rokov a bude to asi celkom presne. Poznali sme sa pomerne krátko a hneď sme sa zobrali.

2. K šťastnému manželstvu treba mať hlavne pokoru a úctu k hodnote rodiny – nech to znie akokoľvek málo liberálne – a ja aj Janko si rodinu veľmi vážime. Veľké množstvo kompromisov a dohôd v zmysle spoločného cieľa, to je asi jediný možný spôsob, ako si udržať dobrý vzťah. Nehodnotím, kto tých kompromisov musí urobiť viac, lebo dôležitý nie je ich počet, ale výsledok v podobe pohody a dobrého rodinného zázemia. A to je pre mňa naozaj veľmi dôležitý pocit, istota... a rodina.

Otvoriť galériu

3. Veľmi často je to tak, žeja zdvíham hlas, lebo som emotívnejšia ako Janko. Je pravda, že keď tak urobím, musím na to mať nejaký dôvod, ale vo vypätejších chvíľach sa to nejako pomieša a málokedy sa vieme dohodnúť, kto vlastne spôsobil problém. Janko je strašidelne tvrdohlavý, ale tak, že sa to dá ťažko opísať, ale ja sa zase viac zdúvam. (smiech)

4. Naozaj seriózna úvaha o rozvode nebola, na to ani nechcem pomyslieť.

Jozef Golonka s manželkou Boženkou - 28 rokov

Otvoriť galériu

1. Poznáme sa 43 rokov, 15 ro-kov sme boli „nemanželmi“ a 28 rokov žijeme v posvätenom zväzku.

2. Recept je úplne jednoduchý.Predovšetkým vzájomné porozumenie a niekto musí byť šéf rodiny. U nás to je moja manželka, pretože má všetko pod palcom, a myslím si, že je to veľmi dobré. Odľahčilo mi to život, mohol som ďalej v kľude športovať. Všetko riešila moja manželka, výborne sa starala. Keď sa prekročí prah domu, šéfuje ona, a keď sme vonku, radíme sa spolu, čo by sme mohli urobiť. Vždy však každé dôležité rozhodnutie robíme spolu.

Otvoriť galériu

3. No jasné, veľakrát bola aj talianska rodina, prečo nie? No trvá to vždy len pol hodiny. Potom sa ospravedlním ja alebo ona a už je všetko v poriadku. Nikdy si nerobíme napriek, nestojí to za to, lebo život je krátky.

4. Nikdy taká chvíľa nebola, ani minútu som nad tým nerozmýšľal. Dobíjať takúto pevnosť, akou bola moja žena, keď sme sa spoznali, to nebolo také jednoduché. Iba Spišský hrad je taký pevný.

Oldo Hlaváček s manželkou Boženkou - 59 rokov

Otvoriť galériu
Oldo Hlaváček so svojou manželkou Boženou.
Zdroj: Andrea Jacenková, Tibor Géci, Nový Čas víkend

1. Už je to 60 rokov, ale manželmi sme 59.

2. Neviem, či je na to nejaký recept. Musí byť dobrá vôľa, povaha, charakter a veľa predsavzatí. Povedal som si, keď som sa s mojou láskou zoznámil, čo všetko jej dožičím a splním, No na to treba 150 rokov. Podarilo sa mi takmer všetko, ale ešte stále nemám v záhrade medveďa. Povedal som, že budeme mať dom, záhradu, ale v nej medveďa. Inak sa mi všetko podarilo.

3. V živote sme sa neháda-li, skutočne neviem, čo to je. Manželka tiež na mňa nikdy nezvýšila hlas, nikdy sa nestalo, že by sme sa spolu nerozprávali, len počujem, že sa to niekde deje. Ani u mojich alebo u manželkiných rodičov, bolo to niečo neprirodzené. Nejaké odvrknutie sem-tam, ale neviem si predstaviť, že by som svojej žene povedal napríklad, aby išla do kelu.

4. Neprichádza do úvahy,nikdy. Zažili sme všeličo, najmä manželka so mnou ťažké časy. Bol som v nenávisti socialistického režimu, ťažko prenasledovaný, dokonca manželku nahovárali, aby sme sa rozviedli, ale ona povedala, že nikdy. Tak sa naša láska upevňovala až do dnešného dňa.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka