Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.08.2016 13:23 | Správy | Domáce správy

Bugár chce za ministra Érseka: Zmluva trojkoalície by mohla byť budúci týždeň

Nová koaličná zmluva už len medzi tromi stranami Smerom-SD, SNS a Mostom-Híd by mohla byť odsúhlasená už na budúci týždeň.

Potvrdil to po sobotnom rokovaní Republikovej rady predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý chce za ministra dopravy Árpáda Érseka. Ten je v súčasnosti štátnym tajomníkom rezortu a nomináciu by podľa vlastných slov prijal. "Vznikla tu situácia, ktorá trochu mení systém, tak bolo potrebné sa rozhodnúť, že zaniká štvorkoalícia a vzniká trojkoalícia. Dostali sme mandát rokovať o trojkoalícii," povedal Bugár na tlačovej konferencii s tým, že tento týždeň prebehnú rokovania medzi partnermi. Pripraví sa aj návrh novej koaličnej zmluvy, v ktorej už bude chýbať #Sieť. Ak sa všetko podarí vyrokovať, nová koaličná zmluva by mohla byť podľa Bugára odsúhlasená už budúci týždeň.

Bugár dostal od straníkov v sobotu aj poverenie rozhodovať o personálnych otázkach. "Informoval som, že na post ministra dopravy budem navrhovať Árpáda Érseka," uviedol Bugár. Zdôraznil, že o nomináciách musí rozhodnúť ešte republikové predsedníctvo, ktoré má zasadnúť vo štvrtok 25. augusta. Rozhodovať by mohlo už aj o výmenách štátnych tajomníkov.

 

Bugár nepovedal, či Most-Híd integruje #Sieť. Podľa neho to nie je otázka dňa. "Pre mňa je dôležité, že pán Brecely sa vyjadril, že zostávajúci poslanci za #Sieť budú podporovať vládnu koalíciu a plnenie programového vyhlásenia vlády," poznamenal. O možnostiach a spôsobe integrácie bude treba podľa Bugára dlhšie uvažovať. Zmeny v koalícii si vyžiadal prestup piatich poslancov #Siete do klubu Mosta-Híd. Most-Híd posilnil na 15 poslancov, #Sieti zostali dvaja. Štvorkoalícia Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť sa tak zúži na trojkoalíciu, #Sieť by sa mala zlúčiť s niektorou z koaličných strán.

Minister dopravy Roman Brecely vo funkcii končí. Koaliční lídri po piatkovom (19. 8.) rokovaní vyhlásili, že koalícia má naďalej 81 hlasov v parlamente, rátajú teda aj s Radoslavom Procházkom a Alenou Bašistovou. Aj bez ich hlasov by však koalícia mala v parlamente väčšinu (79). K zlúčeniu Siete s niektorou zo strán a k ďalším rozhodnutiam viac nepovedali. Vyhlásenie bolo bez možnosti klásť otázky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


"Lezec" dopadol na tvrdý betón.
Policajti v šoku: Keď je zlá hlava, trpí celé telo! Keby to nebolo na VIDEU, neverili by ste
Foto
Obranný pilier národného tímu Martin Fehérváry: NHL už neriešim, myslím len na medailu z MS!
Na satelitnej snímke mesto Rafah (uprostred) v Pásme Gazy 4. mája 2024. Izraelská armáda v pondelok 6. mája vyzvala obyvateľov vo východnej časti mesta Rafah ležiaceho na juhu Pásma Gazy, aby sa dočasne presunuli do "humanitárnej oblasti".
Je zo zlé, varuje už aj UNICEF: 600 000 deťom hrozí ďalšia katastrofa!
Na snímke pápež František.
Úsmevné slová pápeža Františka: Nezvyčajný príkaz najmenšej armáde sveta
Na archívnej snímke z 22. apríla 2024 turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan telefonoval s vodcom Hamasu: Kto vie, čo by si o tomto myslel Izrael
Dcéra Kate po svojom otcovi pátra pomocou sociálnych sietí.
David šiel osláviť dôchodok: Zvláštna SMS a potom... Slová užialenej rodiny
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putinova inaugurácia v tieni vojny: Británia oznámila rázny krok
Na snímke astronautka NASA  Sunita Williamsová počas príchodu do Kennedyho vesmírneho strediska na Myse Canaveral na Floride
Stopka po náročných prípravách! Štart vesmírnej lode odložili: Desivý dôvod
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Izrael zaútočil v Pásme Gazy: Zmena pláno v poslednej chvíli?!
Takto vyzerá Boris Kollár 3. mesiace po transplantácii vlasov.
Foto
Borisovi Kollárovi už narástli vlasy: Multiotecko sa môže pýšiť korunou krásy, AHA!
Exminister má po prehre na výber z viacerých možností.
Neúspešný prezidentský kandidát Korčok: Ďalšia trhlina v jeho plánoch v politike!
Karol III. bol korunovaný za kráľa 6. mája 2023 vo Westminsterskom opátstve.
Prvé výročie Karola III. zatienila aj smrť blízkeho: Päť RÁN pre kráľa za rok vlády!