Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Mária zmizla po maturitnej stretávke: Posledné slová, ktoré povedala manželovi!

Čas hrá proti nim! Už šiesty deň pátra rodina aj dobrovoľníci po Márii Fox-Filovej (38) z Piešťan, ktorá zmiz­la v nedeľu večer, noc predtým bola ešte na pomaturitnej stretávke z gymnázia.

Máriin otec Jozef hovorí, že polícia už vypočula aj jej spolužiakov, ktorí ju priviezli domov. Neverí, že by jeho dcéra odišla len tak a bez svojich dvoch krásnych detičiek. Jej synčekovia Miško (10) a Nikolas (11) svoju mamičku nevideli už takmer týždeň. Nikto netuší, kde by sa mohla nachádzať, psovodi našli jej poslednú pachovú stopu na piešťanskom moste, no odvtedy akoby sa po nej zľahla zem. Zúfalá rodina si chce na pomoc zavolať detektíva. 

 

Noc predtým, než zmizla, bola Mária na stretnutí z gymnázia. Podľa jej otca odtiaľ odchádzala aj s ďalšími spolužiakmi ako posledná. „Polícia vypočula všetkých zo stretávky, aj tých, ktorí s ňou boli úplne naposledy a priviezli ju priamo pred dom,“ hovorí Máriin otec Jozef a dodal, že stretávka s jej zmiznutím zrejme nemá nič spoločné.

Nový Čas oslovil aj niektorých jej spolužiakov, žiadny z nich sa konkrétne nechcel vyjadrovať s tým, že ich už vypočúvala polícia. Ako vraví jej manžel, domov prišla Mária ráno o piatej. „Prehodili sme pár slov, potom prespala celý deň, ja som bol s deťmi. Keď sa zobudila, povedala, že sa ide von prejsť,“ spomína so slzami v očiach jej manžel Michael. Dodáva, že z domu odišla s kabelkou, kľúčmi od auta a s hotovosťou 100 eur, no bez mobilu. Odvtedy ju nevideli, nie je po nej ani stopa a rodina robí všetko, čo môže, aby ju našla.

Otvoriť galériu

Chcú vyhľadať detektíva

Máriin otec si jej odchod nevie vysvetliť. Vraví, že behávať alebo sa len tak prejsť chodila pravidelne. Z nedeľnej prechádzky či výletu sa však nevrátila. Celá rodina je už na pokraji zúfalstva. Modlia sa, len aby bola ich Mária živá. Na pomoc si chcú zavolať detektíva. „Robíme všetko pre to, aby sme ju našli. Určite chceme zavolať na pomoc detektíva, no zatiaľ nemáme žiadnu stopu, nič, čoho by sa mohol chytiť. Takže ešte musíme počkať. Najhoršie na tom je, že už je to šesť dní, čo o nej nič nevieme. Čas je proti nám,“ zúfa si milujúci otec, ktorý sa chce chytiť aj najmenšej maličkosti, ktorá by ho mohla priviesť na akúkoľvek stopu.

Otvoriť galériu

Máriu hľadajú aj príbuzní a kamaráti. Polícia zapojila do pátracej akcie všetky zložky, no zatiaľ bezvýsledne. Pes zachytil pachovú stopu na piešťanskom moste, no v jeho strede sa stopa končí, čo by mohlo znamenať, že nastúpila k niekomu do auta. Jej manžel píše na sociálnej sieti zúfalé odkazy, kde je nahnevaný na políciu, ktorá s ním podľa vlastných slov nekomunikuje. Ani on sám si nevie rady. „Prosím vás, nájdite mi ju a privezte mi ju živú a zdravú. Čakáme ju spolu aj s našimi synmi,“ povedal zúfalý Michael.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruským hackerom sa podaril výnimočný kúsok: Z tohto vláda nebude nadšená
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy