Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.08.2016 08:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Veľký rozhovor s tanečníkom Matejom Chrenom: Všetko o mojej láske k Linde!

Vlastní parádne tanečné štúdio, napísal dve knihy a robí si docentúru. Mladý, úspešný a ešte aj šťastný! Taký je tanečník Matej Chren tesne pred vlastnou svadbou.

Podrobnosti o nej, svojej nastávajúcej Linde Zubčákovej-Čongrády (41) a ešte niečo navyše porozprával exkluzívne v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa pár dní pred svadbou.

Máte pár dní pred svadbou. Ste z toho nervózny?

Vôbec nie, nemám stres a ničoho sa nebojím. Pevne som rozhodnutý, že si Lindu chcem vziať za ženu, a nemám žiadne pochybnosti. Naopak, veľmi sa teším na svadbu aj na náš spoločný život.

Kedysi sa hovorilo, že ste plánovali svadbu aj s herečkou Elenou Podzámskou, s ktorou ste tvorili pár viac ako tri roky. Je to pravda?

Fámy, že som už niekedy niekoho požiadal o ruku, nie sú pravdivé. Nikdy som nebol zasnúbený, nikomu som snubný prsteň nekúpil. Linda je prvá žena, ktorú si chcem vziať za manželku. Ona jediná dostala odo mňa snubný prsteň. Je to taká super žena, že lepšiu si po svojom boku neviem ani predstaviť.

Špekulovalo sa aj o tom, že práve kvôli inej žene ste Podzámsku opustili. Bola príčinou Linda?

Nie. Po rozchode s Eňou som bol pol roka bez partnerky. Takže Linda ma nikomu neprebrala a ja som neskočil z jedného vzťahu do druhého.

 

Otvoriť galériu

S Lindou ste dva a pol roka. Čím si vás tak získala, keď je taká jedinečná?

Máme rovnaký pohľad na život, rovnaké názory a nemá žiadne zlozvyky. Nepije, nefajčí, vzorne sa stará o svoje deti, venuje sa im naplno. Je veľmi priateľská a srdečná k iným ľuďom, je vzdelaná. Linda je presný opak toho, ako ju médiá rady vykresľujú, a to iba z dôvodu tragédie, ktorú prežila pred dvanástimi rokmi. Tí, ktorí ju poznajú, sa chytajú za hlavu, lebo vedia, že je to dobrosrdečná žena, ktorá by sa rozdala. A aj to sú veci, čo na nej milujem, a preto chcem byť s ňou po celý zvyšok života.

Dlhšie ste rozmýšľali, že si ju chcete vziať, alebo to prišlo spontánne?

Boli sme spolu rok a pol, keď som raz išiel do Trenčína na tréning, lebo aj tam trénujem tanec, a rozmýšľal som, že konečne som našiel ženu, akú k sebe potrebujem. Položil som si otázku, na čo teda čakám? Vzťah treba posunúť ďalej. Bol som rozhodnutý, že ju chcem požiadať o ruku. Nemal som žiadne pochybnosti ani žiadne rušivé elementy, ktoré v predchádzajúcich vzťahoch boli a prekážali mi na predošlých partnerkách.

O ruku ste ju požiadali na dovolenke v Dubaji. Išlo o moment prekvapenia?

Chcel som to spraviť romantickým spôsobom a využil som na to príležitosť na dovolenke. Linda má veľmi rada zvieratá a jedným z jej nesplnených snov bolo plávanie s delfínmi. Dohodol som sa s cvičiteľom, že delfínovi hodí krúžok, na ktorom bola priviazaná škatuľka s prsteňom, a delfín jej ho prinesie. 

Otvoriť galériu

Ako zareagovala?

Bola dojatá, tiekli aj slzy šťastia a myslím si, že to celé bolo veľmi pekné. Zo začiatku Linda nechápala, čo sa deje. (Smiech) Až keď som otvoril škatuľku, pochopila. Boli sme po pás vo vode, a keď som si do nej kľakol a žiadal ju o ruku, siahala mi až po krk. Boli s nami aj deti, môj otec a Lindina mama. Stáli opodiaľ a vôbec nechápali, čo sa deje, až keď Linda zakričala, že má prsteň. Takže to bolo aj celkom vtipné. (Smiech) Dodnes si ma Linda doberá, že je vlastne zasnúbená s delfínom... (Smiech)

Prečo tam chýbala vaša mama a Lindin otec?

Máme rozvedených rodičov, tak trávime sviatky a dovolenky väčšinou takto. Linda s jej biologickým otcom nie je v kontakte od svojich troch rokov, ale mamin dlhoročný partner, ktorý je pre deti parádnym dedom, bol tiež s nami. Navštevujeme spolu aj moju maminu, majú s Lindou veľmi dobrý vzťah a to je ďalšia vec, ktorá predtým v mojich vzťahoch absentovala. Rodičia sú s mojím terajším vzťahom spokojní. Lindu majú radi, vidia, že je pre mňa dobrá žena, a obľúbili si aj jej deti.

Lindina mama zo začiatku reagovala tak, že ju nezaujímate... 

... keď sa začína vzťah, asi je prirodzené, že rodičia majú obavy. Navyše, tí naši nie sú a ani si nezvyknú na medializáciu tohto typu. Lindina mama chcela iba chrániť svoju dcéru ako každý rodič. Dôležité však je, že mi dala šancu spoznať ma, a tak isto moji rodičia dali šancu Linde. Zistili a pochopili, že sa k sebe hodíme, máme sa radi a prajú nám. Schvaľujú náš vzťah a tak, ako to nebolo v mojich predošlých vzťahoch, teraz je to zo strany rodičov veľmi pozitívne a tomu som veľmi rád.

Prečo vás priťahujú staršie ženy?

Keď som Lindu stretol, vôbec mi nenapadlo, že je staršia ako ja. Mám rád, keď majú ženy jasno, čo od života chcú, majú cieľ, nešpekulujú, sú vyrovnané a majú nadhľad. Linda si v živote veľa preskákala a vie, čo od života môže čakať. Je veľmi stála partnerka, nemení názory, nie je náladová, takže pri nej viem, na čom som. Stálosť a súdržnosť sú pre mňa vo vzťahu dôležité. Mladšie ženy mi pripadajú do života mentálne nezrelé.

Otvoriť galériu

Ako vnímate to, že Linda dostala nálepku vdova po mafiánovi?

Obaja sme si v živote niečím prešli. Samozrejme, že sa mi nepáči, keď Lindu takto označujú. Linda sa s bývalým manželom nerozviedla, jej muža zabili a to je nešťastie. Ovdovela, ale jej bývalý muž nebol ni­kdy trestaný, nikto ho z ničoho neobvinil. Bol z detského domova, a keď sa zoznámili, takmer nič a nikoho nemal. Nepoznal som ho a nemôžem, a ani nechcem ho súdiť. Poznám však Lindu a nemyslím si, že by žila s človekom, ktorý by bol povahovo zlý. O tom som presvedčený. Viem, že s ním žila od svojich tínedžerských čias, až pokiaľ nezomrel. Vidím, aká Linda je, a povahu nemohla zmeniť zo dňa na deň. Je mi ľúto, ak ju niekto vníma prostredníctvom nálepky a formuje ňou svoj obraz o nej, ale ak si to niekto myslí, nech si to myslí. Ja viem, aká je, a nemám nutnosť niekoho presviedčať, či to tak je alebo nie. Myslím si, že by bolo fér, keby sme si mohli užívať šťastnú prítomnosť a budúcnosť, a nie neustále pripomínať minulosť. Je čas ísť ďalej.

Vaša nevesta má už dve priezviská po predchádzajúcich manželoch, Zubčáková-Čongrády. Pribudne k nim aj Chrenová?

Nie, bude nosiť iba moje priezvisko Chrenová. Dohodli sme sa na tom.

Lindina dcéra Sophia (6) má otca, ale syn Marcus (13) už nie. Nerozmýšľali ste, že by ste si ho osvojili?

Vôbec som nad tým nerozmýšľal, pretože Marcus je už veľký a vyrovnaný chalan. Ale keby to on tak cítil a chcel, bol by som rád. Myslím si, že by nebolo vhodné, aby som to navrhol ja. S Marcusom aj so Sophiou máme veľmi dobrý vzťah a s Lindou by sme si priali aj spoločné dieťa.

Ste pripravený aj na to, že to nemusí vyjsť?

Keby sa to nepodarilo, nebudem nešťastný. O Lindine deti sa starám ako o vlastné, takže ja som aj s týmito deťmi spokojný.

Marcusovi sa deti v škole posmievali, že je synom mafiána. Ako sa s tým vyrovnal? 

Už dávnejšie boli s týmto spojené nejaké problémy, ale Linda mu veľa vecí vysvetlila. Teraz sa už také veci nestávajú a myslím si, že Marcus je už natoľko múdry, že vie seba i rodinu obhájiť aj sám.

Otvoriť galériu

Váš nastávajúci švagor Branislav Kaliský je uznávaným architektom, ktorý je okrem iného aj autorom bratislavskej Eurovey. Zoznámila vás budúca manželka?

S Braňom sme sa poznali o niečo skôr ako s Lindou, mám ho veľmi rád a teším sa, že budeme rodina.

Vráťme sa k svadbe. Prečo ste si za svadobný deň vybrali stredu 24. augusta okrem toho, že vtedy máte aj narodeniny?

V ten deň mám 35 rokov a je to pre mňa najkrajší darček, aký môžem dostať. Druhá dôležitá vec je, že si dátum svadby budem vždy pamätať. (Smiech) Miesto sme si vybrali vo februári a zistili sme, že sme prišli neskoro, pretože všetky termíny v období, ktoré sme chceli, boli už obsadené. Ale potom nám ponúkli termín v strede týždňa, čo sa nám zapáčilo a ešte niečo aj ušetríme, pretože v takéto dni nám na niektoré položky poskytli zľavu, za čo sme povďační.

Nevesta by s tým zrejme nemusela mať problém, keďže nedávno predala obrovskú vilu, aj keď nedokončenú, v Slávičom údolí. Alebo sa mýlim?

My nerozhadzujeme peniaze. Linda je veľmi šetrná a pozná hodnotu peňazí. Aj v tomto sme obaja rovnakí. Keď môžeme na niečom ušetriť, tak ušetríme a radšej pôjdeme spolu s deťmi na peknú dovolenku.

Hostina bude v kaštieli Tomášov, bude tam aj svadobný obrad?

Áno.

Viete, aké bude mať vaša nevesta šaty alebo to bude prekvapenie? 

Videl som ich. V tomto nie sme poverčiví. Linda to berie tak, že sa chce v prvom rade páčiť mne. Pýtala sa ma na môj názor a či sa mi páčia šaty, ktoré si vybrala. Budú dlhé a biele so zaujímavým nezvyčajným detailom. Zohnala ich na Slovensku, ale pochádzajú od zahraničného módneho dizajnéra Tarika Ediza...

Zverili ste prípravu na svadbu svadobnej agentúre?

Áno. Zistili sme, že pri sto­dvadsiatich piatich hosťoch potrebujeme koordinátorku. Svadbu sme poňali ako oslavu našej lásky a stretnutie ľudí, čo sú pre nás naj. Preto sme sa rozhodli nerobiť zo svadby vystúpenia a koncerty, ako je to v poslednom čase bežné. Budeme mať výborného diskdžokeja, budeme tancovať a baviť sa do rána. Bude tam plno našich kamarátov tanečníkov, a keď sa tí rozbehnú... (Smiech) Pripravujeme si aj svadobný tanec, ktorým bude valčík, a možno prejdeme aj do rumby.

A čo staré tradičné zvyky. Odčepčovanie zrejme nebude, keďže je to už Lindina tretia svadba.

Prenesiem Lindu cez prah, budeme rozbíjať tanier. Odčepčovanie nebude, aj keď ona takúto svadbu ešte nemala. Predchádzajúce vzťahy v minulosti spečatila v zahraničí, takže aj pre ňu to bude prvá klasická svadba.

Koho z mediálne známych ľudí ste pozvali?

Keďže nás zoznámila Karin Haydu a je jednou z Lindiných najbližších priateliek, tak ona a ešte moja tanečná partnerka Natália Glosíková, samozrejme, obe s partnermi. Tým, že sa neradi prezentujeme, si tento deň chceme užiť. Budeme mať uzavretú spoločnosť bez médií.

Svedkovia budú z rodiny?

Linde bude svedčiť veľmi dobrá kamarátka z detstva a mne kamarát, s ktorým som bol osem rokov na vysokej škole v internáte.

Kam pocestujete na svadobnú cestu?

Nebude to hneď po svadbe, pretože obaja máme povinnosti. Mojím snom sú Maldivy, pretože som tam ni­kdy nebol a chcel by som vidieť tento raj na zemi. A určite s nami pocestujú aj deti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Nedeľa, Marta Ostricová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?