Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.08.2016 14:41 | Správy | Peniaze

V Bratislavskom kraji spustia predaj elektronických cestovných lístkov: Komu sa oplatia?

Od začiatku septembra bude v rámci Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) spustený predaj elektronických jednorazových cestovných lístkov.

Tie sú výhodné najmä pre nepravidelných cestujúcich a sú o desať percent lacnejšie ako papierové. Počas prvých dvoch mesiacov od spustenia predaja bude prebiehať ich testovacia prevádzka. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy (BID) Eva Kukurová.

Pre zakúpenie elektronického cestovného lístka budú cestujúci potrebovať čipovú kartu s kreditom, bez nutnosti aktivácie služby elektronickej peňaženky na karte. Systém akceptuje karty Dopravného podniku Bratislava (DPB), Slovak Lines i žiacke a študentské karty systému EMBASE (ISIC). Karty Železničnej spoločnosti Slovensko nie je možné využiť. Pripravuje sa však akceptovanie Bratislavských mestských kariet a po podnetoch zo strany verejnosti sa uvažuje aj nad platobnými kartami.

"Cestujúci si budú môcť dobiť kredit na čipovej karte cez internetové stránky DPB a Slovak Lines a na všetkých predajných miestach týchto dopravcov už od 29. augusta s možnosťou nákupu elektronických lístkov od 1. septembra, teda od spustenia novej služby," priblížila Kukurová s tým, že elektronická peňaženka doteraz využívaná v Slovak Lines bude platiť aj na nákup elektronických lístkov.

 

Kredit si cestujúci môže dobiť s minimálnym vkladom päť eur. Maximálne na karte môže byť 150 eur. Tento kredit možno využívať počas celej platnosti čipovej karty. Dobíjanie elektronickej peňaženky sa bude dať realizovať aj v multifunkčných automatoch či na predajných miestach i vo vozidlách regionálnych autobusov Slovak Lines. V prípade kontroly cestovných lístkov sa cestujúci preukáže svojou čipovou kartou, na ktorú si svoj elektronický lístok zakúpil.

"Ide o zavedenie úplne novej služby spojenej so širokým technickým zabezpečením, ktoré viac ako 20 rokov fungovalo u dopravcov samostatne na rôznych platformách," povedala generálna riaditeľka BID Zuzana Horčíková. Podľa jej slov výhodou elektronického jednorazového lístka je to, že hľadanie automatu či novinového stánku bude už pre cestujúceho minulosťou. Lístok si zakúpi bez počítania mincí a ich vhadzovania do automatu. Taktiež si môže lístok zakúpiť aj pre spolucestujúceho či batožinu.

Cestujúci sa môžu o tejto novinke dozvedieť viac prostredníctvom informačnej linky na čísle 0949 102 102 či na webovej stránke idsbk.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!