Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.09.2016 15:57 | Prominenti | Domáci Prominenti
Exkluzívne

Chystá sa úplne nová vianočná rozprávka: Filmárov na hrade zaskočili nadprirodzené javy!

Do čarovných Vianoc, keď viac ako inokedy sadáme k televíznym obrazovkám, ostáva ešte pár mesiacov.

Už vopred je však isté, že klasické vianočné hity ako Popoluška či Perinbaba tento rok dostanú vážnu konkurenciu. Slovenská televízia v týchto dňoch dokončila nakrúcanie nádhernej rozprávky Zázračný nos. Nový Čas víkend vám prináša exkluzívne zábery z nakrúcania.

V novej rozprávke Slovenskej televízie, ktorú pripravila v spolupráci s Filmpark production, sa môžete tešiť až na dve princezné, malebné prostredie hradov a zámkov a na množstvo známych tvárí. O nakrúcaní sme sa rozprávali s výkonným producentom Paľom Janíkom, ktorý nám prezradil zopár detailov.

Otvoriť galériu

Hľadá lásku podľa vône

„Názov Zázračný nos naznačuje, že láska sa dá niekedy hľadať podľa vône. V tejto rozprávke objavíme dve kráľovstvá. Princezná Diana sa má vydávať, ale nie je si istá, či sľúbený ženích je naozaj jej pravou láskou. Po návšteve kúzelníka sa jej stanú neočakávané veci. Preto sa ho rozhodne znovu nájsť, čo sa jej nedarí. Cestou do ďalšieho kráľovstva stretne rozličné postavy, ktoré ju posúvajú ďalej v hľadaní pravej lásky. Do všetkého sa primieša mladý voňavkár a ďalšia princezná. Druhé kráľovstvo je úplne iné, a tak sa musí Diana vyrovnať s rozličnými prekážkami. Niekedy však treba ísť pri hľadaní pravej lásky rovno za nosom,“ hovorí Paľo Janík.

Otvoriť galériu

Janžurová ako kráľovná

 

Réžiu má pod palcom skúsený Stanislav Párnický. Dlhé roky nenakrútil žiadnu rozprávku, až prišla táto ponuka. „Nedávno som si s takou ľútosťou hovoril, že tých rozprávok som mohol natočiť viac. Tento žáner si žiada veľmi veľa – kostýmy, masky,“ hovorí Párnický, ktorý mal na starosti aj výber hercov. „Rozhodol sa pre neopozerané tváre, preto možnosť zahrať si dostali študenti VŠMU, ale aj herci známi z skôr z divadelných dosiek. Pri cestovaní za pravou láskou stretávame však aj veľa známych hercov,“ hovorí Janík. V rozprávke sa mihne česká hviezda Iva Janžurová, Miro Noga, Kamil Mikulčík, Michal Kubovčík, Majo Labuda, Lukáš Latinák, Števo Kožka a mnohí ďalší. Herci museli zvládnuť aj jazdu na koňoch. „Janko Dobrík s Danom Fischerom sa svedomito pripravovali asi mesiac. Mali veľmi veľa textov pri jazde na koni, preto museli intenzívne jazdiť, aby na koňoch vyzerali ako doma,“ spomína Janík.

Otvoriť galériu

Pri nakrúcaní strašilo

Rozprávka sa natáčala na niekoľkých miestach. „Točili sme na hrade v Smoleniciach a jeho priľahlých lesoch a lúkach. Na námestí svätého Mikuláša v Trnave sme mali postavenú najväčšiu scénu filmu. Odohráva sa tam jarmok, kde bolo okrem množstva hercov aj 150 komparzistov, 5 koní, 30 sliepok a husí, had, pes, papagáj a dokonca aj 8-metrový drak, ktorý chrlil oheň,“ hovorí výkonný producent. Ďalšie scény sa odohrávali v kaštieli Buchlovice, na hrade Buchlov, v Ledniciach a neďaleko hradu Mikulov. Jeden obraz sme natáčali na zrúcanine hradu Pajštún, a keďže nie je prístupný autom, všetku techniku sme museli vyniesť pešo.“

Otvoriť galériu

Filmárom počas prázdnin dosť často neprialo počasie. „V Buchloviciach to začalo byť nebezpečné. Používali sme totiž vysoké železné statívy na svetlá, ktoré siahali do výšky 8 metrov. Prichádzala búrka a začalo sa blýskať. Svetlá preto bolo treba držať, aby ich neodfúklo. Keď už boli blesky veľmi blízko, nebolo nám všetko jedno. Našťastie sa rýchlo podaril ďalší záber a všetko sme zbalili pred tým, ako by do niekoho udrel blesk,“ rozpráva Janík o hrôzostrašnom zážitku.

Ten však nebol jediný. K hradu Buchlov sa viaže povesť o Čiernej panej, ktorá tam straší. Filmári ju pocítili na vlastnej koži. „Postupne nám odrovnala asi polovicu techniky. V pravidelných intervaloch odchádzali mikrofóny, ostrenia na kamery, televízne monitory, káble, a dokonca padali aj poháre zo stolíkov. Zjavne nebola z našej návštevy nadšená,“ smeje sa Janík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete