Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.08.2016 17:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Andrea si našla na krku hrčku, najhoršie obavy sa potvrdili: Rakovine ďakuje za najväčšie šťastie!

Sedemnásťročná Andrea si našla na krku hrudku a šla spolu s mamou k lekárom. Vtedy ani v najhoršom sne netušila, že sa z toho vykľuje rakovina.

Andrea Sierra Salazar je študentka z Texasu, ktorej sa zo dňa na deň zmenil celý život. „Nemala som žiadne vedľajšie symptómy. Nevedela som, že mám rakovinu, kým som jedno ráno nevstala na to, že sa mi zle spalo a vtedy ma začal bolieť krk. Našla som si tam obrovskú hrudku,“ spomína Andrea. Mama ju vo februári vzala k lekárom a tí povedali, že má rakovinu. Okrem krku jej však našli metastázy aj na kľúčnej kosti a na hrudníku.

Andrea kvôli chorobe vymeškala veľa zo školy, a tak jej mama navrhla, aby sa začala viac venovať modelingu, čo bolo jej hobby už od trinástich rokov. Chcela, aby prišla na iné myšlienky. Počas chemoterapie jej však vypadli všetky vlasy. Postavila sa k tomu inak, akoby ste čakali. Rozhodla, že zo straty vlasov si nebude robiť veľkú hlavu a na fotenia skúšala rôzne parochne. Napriek tomu sa s novou vizážou cítila neisto.

Otvoriť galériu

„Pred chemoterapiou som bola sebavedomá. No keď mi moje vlasy začali vypadávať, pozrela som sa do zrkadla a už som sa tak sebavedomo necítila,“ hovorí pre buzzfeed.com. Mama Andrey sa rozhodla jej príbeh vyrozprávať viacerým fotografom a modelingovým agentúram, ktoré boli viac než nadšené, keď sa stala Andrea jednou z ich modeliek. A potom sa to stalo. Fotograf Gerardo Garmendia zachytil nádhernú fotografiu Andrey, ktorá inšpirovala tisíce ľudí.

 

„Zo začiatku som sa necítila dostatočne sebavedomo na to, aby som sa fotila bez parochne. No potom som si uvedomila, že sa nemám za čo hanbiť a že by som mala byť pyšná na to ako vyzerám,“ povedala. Len minulý týždeň zdieľala tieto fotografie na internete s popisom „rakovina mi nezabráni v tom, aby som bola princeznou“ a týmto gestom si získala celý internet. Fotky boli okamžite zdieľané takmer dvestotisíckrát.

Fotograf priznal, že Andrea prišla s nápadom "princeznej bez vlasov" sama. „Bola tomu otvorená, nehanbila sa ukázať svetu túto časť seba. To, ako zvláda rakovinu bolo pre mňa veľmi inšpiratívne. Bol som rád, že môžem zachytiť túto časť jej života a že bude mať na to aspoň nejakú peknú spomienku aj keď ten boj nie je ľahký,“ povedal Garmendia.

Andrea nečakala, že sa jej príspevok stane hitom. No chce takto inšpirovať všetky dievčatá, ktoré bojujú s rakovinou, aby nestratili sebavedomie. „Chcem aby vedeli, že vlasy alebo fyzické atribúty vás nedefinujú. Na čom skutočne záleží je vnútorná krása, to ako sa správate k iným a či ste milé osoby. Nezáleží na tom či máte vlasy, alebo nie. To vás podľa mňa ako ľudí nereprezentuje. Ak nemáte dlhé nohy, modré oči alebo niečo iné, čo sa iným páči, nevadí. To aj tak nie je krása,“ dodala statočná Andrea. Tá chce všetkým ukázať, že neexistuje nič, čo by zabránilo tomu, aby si šla za svojimi snami. „Rakovina by vám nemala zabrániť v tom, aby ste robili to, čo milujete,“ vraví.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: div

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta