Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2016 08:45 | Šport

Tenisový turnaj v Riu priniesol ďalšiu senzáciu: Čo sa to deje s favoritmi?

Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová (21) sa postarala na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro o prvotriedne prekvapenie, keď v osemfinále ženskej dvojhry vyradila svetovú a turnajovú jednotku Serenu Williamsovú.

Obhajkyňu titulu z Londýna 2012 zdolala za hodinu a 12 minút v dvoch setoch 6:4, 6:3. Pätnástka "pavúka" Svitolinová zvíťazila nad Serenou Williamsovou prvýkrát vo svojej kariére. Američanka tak medailovo nenadviaže na dva olympijské triumfy spred štyroch rokov.

Olympijský tenisový turnaj v Riu je už bez štyroch nasadených jednotiek. V mužskej dvojhre sa Srb Novak Djokovič rozlúčil prekvapujúco už v 1. kole, keď bol nad jeho sily nenasadený Argentínčan Juan-Martin Del Potro. Serena Williamsová spolu so sestrou Venus vypadla ako najvyššie nasadená aj vo štvorhre, keď už v 1. kole nestačili na český pár Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Rovnako v úvodnom kole sa s turnajom rozlúčili v mužskej štvorhre Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert. Post nasadených jednotiek tak môžu v Riu potvrdiť už iba Caroline Garciová a Nicolas Mahut v miešanej štvorhre, v ktorej sa boje ešte iba začnú.

Williamsová v utorok nebola vo svojej koži - urobila 37 nevynútených chýb a osem dvojchýb, z toho päť v jednej hre. Svitolinová mala pred zápasom s 22-násobnou grandslamovou šampiónkou bilanciu 0:4. Naposledy sa obe stretli v júni na Roland Garros a Serena súperku deklasovala 6:1, 6:1. "Nefungovalo to tentoraz tak, ako som si predstavovala. Vyhrala lepšia hráčka," citovala Serenu agentúra AP.
      Svitolinová po senzačnom triumfe žiarila spokojnosťou. "Je to pre mňa neskutočný pocit. Jednoducho perfektný moment. Je výnimočné zdolať Serenu, tu v Riu. Viackrát som v zápase zariskovala a som šťastná, že mi to vyšlo. Čakala som, že dokážem podať kvalitný výkon a donútiť ju siahnuť na dno síl. Je však pravdou, že Serene sa dnes nedarilo," tešil sa dvadsiata hráčka sveta, ktorá vo štvrťfinále narazí na jedenástu nasadenú Češku Petru Kvitovú. Tá v osemfinále zvíťazila nad premožiteľkou slovenskej tenistky Anny Karolíny Schmiedlovej - Rusku Jekaterinu Makarovovú vyradila po výsledku 4:6, 6:4, 6:4.

 

Úspešná bola aj americká tenistka a nasadená sedmička Madison Keysová, ktorá nad Španielkou Carlou Suarezovou Navarrovou zvíťazila v troch setoch 6:3, 3:6, 6:3. Ďalej pokračuje aj Nemka Laura Siegemundová, v osemfinále vyradila Belgičanku Kirsten Flipkensovú 6:4, 6:3. Na turnaji končí prekvapujúco tretia nasadená Španielka Garbine Muguruzová Blancová, za 65 minút prehrala s Portoričankou Monicou Puigovou dvakrát 1:6. V súboji nasadených hráčok vyhrala Britka Johanna Kontová nad Ruskou Svetlanou Kuznecovovou 3:6 a dvakrát 7:5. Druhá nasadená Nemka Angelique Kerberová si v osemfinále poradila so Samanthou Stosurovou v dvoch setoch 6:0 a 7:5.

Do štvrťfinále štvorhry sa prebojovalo české duo Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, nad Číňankami Šuaj Pcheng a Šuaj Čang vyhrali dvakrát 6:4. V štvrťfinále bude hrať aj ďalší český pár, Strýcová so Šafářovou vyradila kanadskú dvojicu Eugenie Bouchardová, Gabriela Dabrowská 6:7 (4), 6:2 a 6:4. Ďalej pokračuje aj siedmy nasadený ruský pár Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová, nad Rumunkami Andreou Mituovou a Ioanou Ralucou Olaruovou vyhrali 6:1 a 6:4.

Dvojhra - osemfinále:

Madison Keysová (7-USA) - Carla Suarez Navarrová (9-Šp.) 6:3, 3:6, 6:3, Laura Siegemundová (Nem.) - Kirsten Flipkensová (Bel.) 6:4, 6:3, Petra Kvitová (11-ČR) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 4:6, 6:4, 6:4, Monica Puigová (Portor.) - Garbine Muguruzová Blancová (3-Šp.) 6:1, 6:1, Darja Kasatkinová (Rus.) - Sara Erraniová (Tal.) 7:5, 6:2, Johanna Kontová (10-V. Brit.) - Svetlana Kuznecovová (8-Rus.) 3:6, 7:5, 7:5, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Samantha Stosurová (13-Austr.) 6:0, 7:5, Elina Svitolinová (15-Ukr.) - Serena Williamsová (1-USA) 6:4, 6:3.

Štvorhra - osemfinále:

Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (6-ČR) - Šuaj Pcheng, Šuaj Čang (Čína) 6:4, 6:4, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová (ČR) - Eugenie Bouchardová, Gabriela Dabrowská (Kan.) 6:7 (4), 6:2, 6:4, Jekaterina Makarovová, Jelena Vesninová (7-Rus.) - Andreea Mituová, Ioana Raluca Olaruová (Rum.) 6:1, 6:4, Sara Erraniová, Roberta Vinciová (8-Tal.) - I-Fan Sü, Saj-saj Čeng (Čína) 6:2, 6:3, Garbine Muguruzová Blancová, Carla Suarezová Navarrová (4-Šp.) - Kirsten Flipkensová, Yanina Wickmayerová (Belg.) 7:5, 2:6, 6:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku