Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.08.2016 16:00 | Šport | Futbal

Španielkám vrátili minuloročnú semifinálovu prehru z ME: Štvrtý titul pre Francúzky

Francúzky vrátili Španielkám minuloročnú semifinálovu prehru z ME a po štvrtýkrát v histórii sa stali majsterkami Európy v kategórii do 19 rokov.

Bol to bláznivý upršaný večer a také finále si história európskeho šampionátu žien do 19 rokov nepamätá. A pritom začiatok zápasu nenasvedčoval tomu, že o majstrovi sa rozhodne až po štyroch hodinách…

V čase začiatku zápasu totiž na štadióne Národného tréningového centra v Senci vládlo slnečné počasie. Veľkej horúčave sa prispôsobili obidva tímy a stretnutie začali opatrne a vo vlažnejšom tempe. Napriek tomu sa už v 3. minúte otriaslo brvno francúzskej brány po strele Bonmati. Francúzky odpovedali v 14. min, keď z priameho kopu mierila kapitánka Greboval tesne nad. V 22. min zápasu začalo na seneckom štadióne pršať, pričom hustý a vytrvalý dážď poznačil kvalitu a históriu finále.

Na ťažkom teréne viazla obidvom tímom kombinácia, v ich hre bolo veľa nepresností, zato dominovali srdcia, vôľa a odhodalnie. V 36. min Francúzkam vyšla aj pekná kombinácia, keď Greboval vysunula Geyrovú, tá sa natlačila pred španielsku obranu a strelou povedľa brankárky Peňovej otvorila skóre.

 

Na druhý polčas sa pre vytrvalý a silný dážď čakalo viac ako dve hodiny. Hracia plocha bola pod vodou a usporiadatelia museli urobiť viac, ako sa dalo, aby dali trávnik do takého stavu, že sa mohlo pokračovať v zápase.

Na začiatku druhej polovice duelu sa zdalo, že dlhočizná prestávka viac prospela Španielkám, ktoré mali v 53. min jedinečnú šancu na vyrovnanie. To by však musela Nahikari Garciová premeniť pokutový kop, nariadený za faul v šestnástke. Kapitánka tímu z Pyrenejského polostrova však namierila iba do žrde. Trest? V 66. min udreli zverenkyne trénera Eyquema druhýkrát. Po nedorozumení brankárky Peňovej so spoluhráčkou Cazallovou ostrostrelkyňa Katoto pohodlne vsietila svoj šiesty gól na šampionáte, čím sa stala najlepšou kanonierkou turnaja.

V 84. min zdramatizovali zverenkyne trénera Pedra Lopeza záver stretnutia, keď sa dorážkou na bránkovej čiare presadila Lucia Garcia. V hektickom závere si dali Španielky takmer vlastný gól, keď tvrdá strela dezorientovanej Beltranovej skončila na brvne. O tom, že titul získali po štvrtýkrát v histórii Francúzky, rozhodol nastavený čas: Nahikari Garcia „odmietla” stopercentnú šancu na vyrovnanie a z metra poslala loptu vedľa a nad opustenej francúzskej bránky… Tisícpercentná nepremená prílžeitosť korunovala súperky!

Francúzsko 19 - Španielsko 19 2:1 (1:0)

Góly: 36. Geyoro, 66. Katoto - 84. Lucia Garcia. ŽK: D. Cascarino. Rozhodovali: Eszter Urban (Maď.) - Lisa Rashid (Angl.), Maryna Strilecka (Ukr.) - 1024 divákov

Francúzsko 19: Chavas - Mansuy, Cissoko, E. Cascarino, Greboval - Condon, Geyoro - D. Cascarino, Mateo, Morroni - Katoto (84. Couturier).

Španielsko 19: Peňa - Garrote, Cazalla (87. Vasquéz), Menayo, Beltrán - Bonmati (46. Lucia Garcia), Guijarro, Hernandez - Oroz (69. Carrion) - Garcia, Sanchez.

Viac o ME hráčok do 19 rokov na webstránke SFZ, Facebooku a Instagrame.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú