Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2016 07:05 | Šport | Tenis

Kučová sa postarala v Montreale o obrovské prekvapenie: Pomstila Dominiku!

Slovenská tenistka Kristína Kučová (26) sa senzačne prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Montreale.

V osemfinále Rogers Cupu zdolala v pozícii kvalifikantky domácu Kanaďanku Eugenie Bouchardovú za 2:17 h 3:6, 6:4, 6:3. Juniorská šampiónka US Open z roku 2007 dosiahla životný úspech na hlavnom profesionálnom okruhu a v pondelok bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej stovke.

V Montreale má už istú prémiu 57.690 dolárov pred zdanením a 190 bodov do rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní sa posunula zo 121. na 90. miesto. Doterajším maximom hráčky, ktorej v uplynulých mesiacoch trénersky pomáhala sestra Zuzana Kučová, bola 103. priečka. Vo štvrťfinále ju v noci na sobotu SEČ čaká Britka Johanna Kontová - víťazka minulotýždňového podujatia v kalifornskom Stanforde.

Otvoriť galériu

Mladšia zo sestier Kučových "pomstila" svoju krajanku Dominiku Cibulkovú, ktorá v 2. kole uhrala proti Bouchardovej iba dva gemy. Na centri spravila oveľa menej nevynútených chýb ako predvlaňajšia wimbledonská finalistka a odplatila jej prehru z fedcupového súboja o účasť vo svetovej skupine z Quebecu z roku 2014.

 

Po premenenom mečbale Slovenka, ktorá si po prvý raz zahrá štvrťfinále na turnaji WTA Premier 5, ťažko hľadala slová. "Turnaj v Montreale je pre mňa ako rozprávka. V 2. kole som zdolala členku Top ten Carlu Suarezovú Navarrovú. Teraz sa mi podarilo vyhrať nad mojou dobrou kamarátkou Genie Bouchardovou na jej domácej pôde, čo si veľmi cením. V prvom sete som prehrala veľa gemov cez zhody, no nezložila som zbrane. Bojovala som o každý fiftín a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj," povedala Kučová v prvom interview priamo na kurte.

Otvoriť galériu

Bouchardová zahrala množstvo winnerov vrátane štyroch es, no spravila šesť dvojchýb a rozhodujúce momenty nezvládla. V treťom sete za stavu 4:2 a 15:0 pre Kučovú si jej vrcholiacu frustráciu odniesla raketa, za čo si Kanaďanka vyslúžila penalizáciu. Pre Kučovú to bol v Montreale už piaty víťazný zápas v priebehu šiestich dní. V kvalifikácii zdolala kanadskú držiteľku voľnej karty Erin Routliffeovú a Američanku Christinu McHaleovú. V hlavnej súťaži si poradila s víťazkou turnaja vo Washingtone Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, Suarezovou Navarrovou i Bouchardovou.

Dvojhra - osemfinále:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 3:6, 6:4, 6:3, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Elina Svitolinová (17-Ukr.) 1:6, 7:6 (2), 6:4, Madison Keysová (10-USA) - Venus Williamsová (6-USA) 6:1, 6:7 (2), 6:3, Johanna Kontová (15-V. Brit.) - Varvara Lepchenková (USA) 6:3, 6:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!