Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2016 07:05 | Šport | Tenis

Kučová sa postarala v Montreale o obrovské prekvapenie: Pomstila Dominiku!

Slovenská tenistka Kristína Kučová (26) sa senzačne prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Montreale.

V osemfinále Rogers Cupu zdolala v pozícii kvalifikantky domácu Kanaďanku Eugenie Bouchardovú za 2:17 h 3:6, 6:4, 6:3. Juniorská šampiónka US Open z roku 2007 dosiahla životný úspech na hlavnom profesionálnom okruhu a v pondelok bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej stovke.

V Montreale má už istú prémiu 57.690 dolárov pred zdanením a 190 bodov do rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní sa posunula zo 121. na 90. miesto. Doterajším maximom hráčky, ktorej v uplynulých mesiacoch trénersky pomáhala sestra Zuzana Kučová, bola 103. priečka. Vo štvrťfinále ju v noci na sobotu SEČ čaká Britka Johanna Kontová - víťazka minulotýždňového podujatia v kalifornskom Stanforde.

Otvoriť galériu

Mladšia zo sestier Kučových "pomstila" svoju krajanku Dominiku Cibulkovú, ktorá v 2. kole uhrala proti Bouchardovej iba dva gemy. Na centri spravila oveľa menej nevynútených chýb ako predvlaňajšia wimbledonská finalistka a odplatila jej prehru z fedcupového súboja o účasť vo svetovej skupine z Quebecu z roku 2014.

 

Po premenenom mečbale Slovenka, ktorá si po prvý raz zahrá štvrťfinále na turnaji WTA Premier 5, ťažko hľadala slová. "Turnaj v Montreale je pre mňa ako rozprávka. V 2. kole som zdolala členku Top ten Carlu Suarezovú Navarrovú. Teraz sa mi podarilo vyhrať nad mojou dobrou kamarátkou Genie Bouchardovou na jej domácej pôde, čo si veľmi cením. V prvom sete som prehrala veľa gemov cez zhody, no nezložila som zbrane. Bojovala som o každý fiftín a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj," povedala Kučová v prvom interview priamo na kurte.

Otvoriť galériu

Bouchardová zahrala množstvo winnerov vrátane štyroch es, no spravila šesť dvojchýb a rozhodujúce momenty nezvládla. V treťom sete za stavu 4:2 a 15:0 pre Kučovú si jej vrcholiacu frustráciu odniesla raketa, za čo si Kanaďanka vyslúžila penalizáciu. Pre Kučovú to bol v Montreale už piaty víťazný zápas v priebehu šiestich dní. V kvalifikácii zdolala kanadskú držiteľku voľnej karty Erin Routliffeovú a Američanku Christinu McHaleovú. V hlavnej súťaži si poradila s víťazkou turnaja vo Washingtone Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, Suarezovou Navarrovou i Bouchardovou.

Dvojhra - osemfinále:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 3:6, 6:4, 6:3, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Elina Svitolinová (17-Ukr.) 1:6, 7:6 (2), 6:4, Madison Keysová (10-USA) - Venus Williamsová (6-USA) 6:1, 6:7 (2), 6:3, Johanna Kontová (15-V. Brit.) - Varvara Lepchenková (USA) 6:3, 6:2.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob