Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2016 11:01 | Šport | Futbal

Tréner Martin Ševela vidí všetko pred odvetou otvorené: Ostré slová po domácej prehre?

Nevyužité šance ich môžu mrzieť. Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín prehrali v úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov s Legiou Varšava 0:1, keď o výsledku rozhodla väčšia efektivita súpera.

Trenčania svoje príležitosti nevyužili, poľský majster jedinú vážnejšiu áno a do odvety tak pôjde s výhodou jednogólového náskoku.

Domáci mali vo svojom prechodnom domove v Žiline veľké šance najmä po zmene strán. V oboch sa ocitol Matúš Bero, no povesť kanoniera tentoraz nepotvrdil. "Prehrali sme, ale ukázali sme, že si vieme vytvoriť šance. Súper bol zdolateľný, musíme však popracovať na premieňaní tutoviek. Vieme, že Legia je väčší klub ako my, ale to nič neznamená. V odvete sa pokúsime vyhrať a zabojovať o postup," vravel Bero.

Tréner Martin Ševela bol napriek nepriaznivému výsledku s výkonom svojich zverencov spokojný. "Podľa môjho názoru sme boli možno aj lepší ako Legia, ale v takýchto zápasoch rozhoduje efektivita. My sme nepremenili šance, žiaľ, taký je futbal. Hráčom nemôžem nič vytknúť, nechali na ihrisku srdce. Nášmu výkonu chýbali len góly, ale takéto zápasy sú pre nás veľkou skúsenosťou, je to iná kvalita ako naša liga. Celkovo sme odohral vynikajúci zápas vo vysokom tempe. Naši mladí hráči si z tohto stretnutia musia zobrať pozitíva. Chalani môžu byť spokojní sami so sebou a spokojný som z tohto pohľadu aj ja," hodnotil kouč AS.

 

Pred zápasom prekvapil základnou zostavou, keď do brány namiesto skúseného Igora Šemrinca poslal len 20-ročného Adriána Chovana. "Je pravda, že Adrián má minimum štartov v domácej lige. Ale v reprezentácii do 21 rokov odchytal celú kvalifikáciu a mužstvo veľakrát podržal. Tie zápasy som videl a on v nich ukázal kvalitu. Dnes nesklamal moju dôveru, práve naopak - bol jedným z hráčov, ktorí podali nadštandardný výkon," vravel Ševela.

Otvoriť galériu

V budúcotýždňovej odvete chcú Trenčania potvrdiť fakt, že na súperových ihriskách sa im v pohárovej Európe tradične darí viac a plánujú zabojovať o postup. "Poučili sme sa z predchádzajúcich zápasov v pohárových súťažiach, najmä čo sa defenzívy týka. Dnes sme inkasovali len jeden gól, na druhej strane sme neboli tak úspešní v útočnej fáze. Pred odvetou je všetko otvorené. Na súpera niečo vymyslíme, jeho skalopevnú obranu sa budeme snažiť niečím prekvapiť. Pokúsime sa o maličký zázrak, pretože naším snom je ísť ďalej," dodal trenčiansky kormidelník.

Jeho náprotivok na lavičke Legie Besnik Hasi ocenil defenzívu svojho mužstva. "V treťom zápase po sebe sme si udržali čisté konto. Trenčín v dvojzápase proti Ľubľane strelil šesť gólov a dnes nedal ani jeden. To myslím, že hovorí samo za seba. Odveta bude náročná, doma chceme spečatiť postup," povedal Hasi.

Do zostavy AS sa na pozíciu defenzívneho štítu vrátil James Lawrence. Anglický legionár sa zranil v prvom zápase v Ľubľane a odvtedy pre problémy s členkom nútene pauzoval. "Bol to boj. Ale myslím, že sme bojovali do poslednej sekundy a na ihrisku nechali všetko. Škoda, že sme dostali gól, ktorý bol podľa mňa z kategórie lacných. Na malú chvíľku sme stratili koncentráciu a súper to využil. Šance sme mali aj my, ale nepremenili sme ich. A v tom bol rozdiel," vravel Lawrence. Taktika Trenčanov do odvety bude podľa neho jasná. "Vieme čo musíme urobiť na to, aby sme postúpili. Streliť gól a vyhrať. Nemáme čo stratiť, do zápasu pôjdeme na maximum," dodal.

Šance Trenčanov na postup sú stále v reálnej rovine, ale pohárová matematika je jasná - v odvete musia streliť minimálne o jeden gól viac ako súper. Po ligovom zápase proti Zlatým Moravciam ich čaká odvetný duel vo Varšave, úvodný výkop na Štadióne poľskej armády je na programe v stredu 3. augusta o 20.45 h.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kolárovského prepustili po troch mesiacoch z psychiatrickej nemocnice v Hronovciach.
Nízlovej ex prepustili z liečenia: Najintímnejšia SPOVEĎ Kolárovského! Padli silné priznania
S Aňou sa dojatý Mário stretol v Piešťanoch.
Mário s leukémiou prišiel o zuby: Onkopacientka Aňa chce mladíkovi vrátiť úsmev!
Na snímke severokórejský vodca Kim Čong-un
Kim Čong-un testoval smrtiacu mašinériu! Pohrozil vojnou: Slová, z ktorých ide strach
Telo muža bolo nájdené 14. apríla.
Brutálna vražda Roberta († 47): Andrea ho mala bodnúť priamo do srdca! Prekvapivé tvrdenia obvinenej
Andorra
Extrémny bič na cudzincov: Za neovládanie jazyka dostanú pokutu!
Eva si mala sama zobrať život.
Foto
Krásnu Evu († 22) našli doma obesenú: Smutný nález pri tele! Čo sa dialo pred jej smrťou?
vojak
„Zmrazí“ sa vojna na Ukrajine? Exminister varuje, môže to mať katastrofálne následky!
Belindin partner už má pre Bellu aj dres s číslom 24, teda rok, keď sa narodila.
Benčičovej slovenský snúbenec: Ako to vyzerá so svadbou?
Pre vdovu Majku bola rozlúčka s manželom veľmi bolestná.
Foto
Na Grúňovom († 81) pohrebe chýbala dcéra Renáta: Prečo sa neprišla rozlúčiť s otcom?!
Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.
Grécky premiér s týmto Ukrajine nepomôže: Nezaberie ani nátlak! O čo ide?
Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Hollywoodsky herec Samuel L. Jackson ako Nick Fury.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO