Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2016 21:00 | Šport | Futbal

Trenčín pred zápasom s Legiou verí svojej ofenzíve: Lístky do sektoru hostí vypredané!

Postupom cez slovinskú Olimpiju Ľubľana si hráči AS Trenčín vybojovali možnosť zahrať si v európskych pohároch ešte minimálne štyri duely.

Prvý ich v ich prechodnom domove na štadióne Pod Dubňom v Žiline čaká už v stredu o 20.30 h proti poľskému šampiónovi Legii Varšava.

Na súboj 3. predkola Ligy majstrov sú Trenčania po ligovom víťazstve 3:0 nad Senicou naladení dobre. Horšie je to už pri pohľade na súpisku Trenčanov, najmä v zložení obrany. Pre povinnosti v olympijskom tíme Nigérie z nej vypadol krajný obranca Kingsley Madu a stopéra Lukáša Skovajsu vyradila z hry operácia kolena. Do hry však možno zasiahne navrátilec, stredopoliar Aldo Baéz, ktorý ako voľný hráč prichádza do známeho pôsobiska zo Slavie Praha. "Ak sa podarí jeho prestup papierovo doladiť, bude Aldo k dispozícii rovnako ako James Lawrence, ktorý je zdravotne v poriadku. Alternatívy namiesto zranených hráčov máme, ale s určitosťou viem povedať iba to, že nastúpime jedenásti," informoval na predzápasovej tlačovej konferencii tréner Trenčanov Martin Ševela.

O sile Legie vedia v Trenčíne všetko podstatné. "Veľkosť rozpočtu aj fanúšikovskej základne sú nepochybne na strane Legie. Súper má možno aj o niečo kvalitnejších náhradníkov, ale rozhodne sa až na ihrisku. Nastúpi proti nám iba jedenásť hráčov a ja pripravím svoj tím tak, aby sme boli po zápase spokojnejší my. Legia hrá tímovo, má silné individuality, ale tie bez podpory tímu nevyskočia. Pre nás je tento dvojzápas možnosťou konfrontovať sa so špičkovým tímom poľskej ligy. Nehľadíme na individuality, ale na tím," prezradil Ševela.

 

Na 11-násobného poľského majstra sa hráči dvojnásobného majstra tešia, ale vedia, že to bude neľahký súper. "Veríme, že príde viac fanúšikov, prídu aj fanúšikovia súpera. Pred Legiou máme rešpekt, ale máme aj sebavedomie a pôjdeme do zápasu s tým, aby sme si dali pozor na silné stránky súpera. Chceme hrať futbal, aký sme hrali doteraz a sústredíme sa na naše kvality. Nesústredíme sa iba na kanoniera Nikoliča, ktorý je dobrým útočníkom, ale nie je jediným nebezpečným hráčom zo súperovho tímu," myslí si kapitán AS Peter Kleščík.

Trenčania v dvoch zápasoch proti slovinskému súperovi inkasovali až šesťkrát, no takúto štatistiku proti poľskému šampiónovi nemôžu predviesť. "Oprieme sa o defenzívnu stránku našej hry, v ktorej bude treba odstrániť individuálne, až detské chyby. Máme však na druhej strane silu v ofenzíve, kde sme skórovali šesťkrát a máme na čom stavať. Priestor na zlepšenie je v oboch aspektoch našej hry. Šemrinec, napriek inkasovaným gólom, má moju dôveru, takisto ako všetci hráči v tíme. Rozhodnutie, koho postavím do brány, si nechám na zajtra a verím, že bude na prospech celého tímu," povedal kouč Trenčanov.

Pod Dubňom sa očakáva dobrá návšteva, ale vypredané určite nebude. Súper obdržal lístky pre svojich fanúšikov iba do sektoru hostí, kam sa zmestí necelých 600 fanúšikov a tieto vstupenky by mali byť predané všetky. Na zvyšku severnej tribúny nebudú kvôli bezpečnosti žiadni fanúšikovia. Predaj vstupeniek prebieha už iba v utorok, v deň zápasu už lístky k dispozícii pre prípadných záujemcov nebudú. V Žiline bude posilnenými policajnými hliadkami a zložkami zaistená bezpečnosť v centre aj okolí štadióna. Obyvatelia mesta i fanúšikovia, ktorí prídu na zápas, sa budú musieť pred jeho začiatkom i po jeho skončení vysporiadať s určitými obmedzeniami v doprave.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke