Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.07.2016 07:07 | Správy | Zahraničné správy

Najsmutnejšie príbehy mníchovskej masakry: Huseyin († 18) sa hodil pred strely, aby zachránil sestru!

Prišli o milovaných bratov, sestry, deti. Krvavá masakra v bavorskej metropole si vyžiadala deväť nevinných obetí, desiatou bol samotný vrah. Ten ich lákal na jedlo zdarma v obľúbenom fastfoode.

Namiesto občerstvenia však mladých ľudí čakala spŕška striel a desivá smrť. Z ich tragických osudov doslova mrazí. Niektorí boli od šialenca vzdialení len dva metre. Z ďalších sa stali hrdinovia, ktorí neváhali riskovať svoj život, aby záchranili život milovanej osoby.

Mníchovský hrdina Huseyin († 18): Vlastným telom zastavil dve guľky

Obeťou šialeného vraha Aliho († 18) sa stal aj grécky občan Huseyin Dayicik († 18). Zdrvení obyvatelia bavorskej metropoly, ale najmä jeho rodina, ho majú za obrovského hrdinu. Odvážne sa totiž hodil do spŕšky striel psychicky-chorého vraha, aby zachránil život svojej milovanej sestre. Do jeho tela prenikli dve smrtiace guľky. Tesne pred tragédiou bol v nákupnom centre kúpiť darčeky pre svoju rodinu.

Smrť mladého hrdinu na vlastnej koži prežila aj Češka Kateřina Potyszová, ktorá svoju mrazivú skúsenosť prerozprávala Českému rozhlasu. Má vzdelanie zdravotnej sestry a v Mníchove pracovala v kaviarni priamo obroti McDonaldu. Po desivej paľbe videla Huseyina ležať nehybne na chodníku. „Nemohla som ho tam nechať ležať. Mal celý život pred sebou. Celý krvácal. Z tepny na krku a postrelenú mal aj lícnu kosť. Skúsila som bojovať, aby som ho zachránila, ale, bohužiaľ, sa to nepodarilo,“ hovorí o tragédii. Ako dodala, mladík sa nakoniec udusil vlastnou krvou.

Armela Segashi († 14) a Sabina Sulaj († 14)

Otvoriť galériu

 

O život prišla po šialenej streľbe len 14-ročná Armela Segashi z Albánska. Od prvých informácií o besnení mladého vraha o nej jej rodina vôbec nepočula. Jej brat Arbnor sa ju rozhodol zúfalo hľadať na facebooku, prišla však krutá správa. „Armela – naša milovaná dcéra, sestra, priateľka a v prvom rade milovaný človek, ktorý dnes počas amoku v Mníchove prišiel o život,“ oznámil. Deň po tragédii prišiel aj s rodinou na miesto, kde jeho milovaná sestra poslednýkrát vydýchla. Ťažkú ranu osudu neuniesol a psychicky sa zrútil. O život prišla aj Armelina kamarátka Sabina († 14). Krátko pred smrťou boli spolu nakupovať.

Gulliano Kollmann († 18)

Otvoriť galériu

Nevinnou obeťou brutálneho masakru je aj Gulliano Kollmann († 18) z Nemecka. Chlapec, ktorý bol vášnivým futbalistom. Jeho priatelia a kamaráti v sobotu pripravili dojemnú pietnu spomienku, počas ktorej museli psychológovia pomáhať užialenému dievčaťu, ktoré sa zrútilo počas zapaľovania sviečok. Priatelia s obrovským smútkom v hlase spomínajú na Gulliana ako na vtipného človeka. „Bol to môj spolužiak, bol v mojom ročníku. Často sme hrávali futbal. Býval neďaleko môjho domu. Videli sme sa minulý týždeň. Bol to vtipný chlapec, nikto proti nemu nič nemal,“ vyjadril sa na adresu spolužiaka Shohel Chowdhury a dodal: „Počujete o Nice, Paríži a naraz sa to stane vo vašom meste. Je to McDonalds, kde si dávate kávu alebo sa stretávate s priateľmi.“ Gulliano bol podľa neho zastrelený práve pred rýchlym občerstvením.

Dijamant Zabërgjës († 21): Posledné slová otcovi

Otvoriť galériu
Dijamant Zabërgjës († 21)
Zdroj: Tivi.sk, Youtube.com

Poslednýkrát vydýchol aj Dijamant Zabërgjës († 21) z Kosova. Jeho otec Naim sa so smrťou jediného syna nevie zmieriť. „Bol so svojimi priateľmi. Práve mi zavolal, že si kúpili nejaké drinky a chcú si ich vypiť vonku. Páchateľ bol práve dva metre od nich. Zrazu spustil streľbu. Synovi priatelia sa rozhodli utiecť, syna zastrelil. Žijem ako v nočnej more. Stále nemôžem uveriť, že sa to stalo. Nikto z našej rodiny tomu nevie uveriť,“ povedal priamo na mieste tragédie, kam priniesol synovu fotografiu a kvety.

O život prišli traja Turci

Otvoriť galériu

Medzi ďalšími obeťami psychicky chorého vraha sú aj traja Turci. O život prišiel Can Layla († 15), ktorý mal medzi ďalšími obeťami mnohých priateľov. Zahynula aj 45-ročná Sevda Dag, ktorá bola najstaršou obeťou. Vyčíňanie šialenca vzalo život aj mladému Selcukovi Kilicovi († 15).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: gal

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Fotografia z miesta nehody v Malackách.
Dráma na stanici v Malackách: Dieťa zasiahol elektrický prúd, ratoval ho vrtuľník
Slovenský vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák vystupuje s prejavom na úvod dvojdňovej konferencie v maďarskej metropole.
Kaliňák v Budapešti upozornil na jednu dôležitosť: Európska integrácia zohráva v našej bezpečnosti ...
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?