Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Viceprimátor Ružomberka: Smrť po páde z bicykla! Záhadné okolnosti nehody Oldricha († 47)

Tragický návrat z chaty. Viceprimátorovi Ružomberka Oldrichovi Laukovi († 47) sa stala osudnou obyčajná jazda na bicykli.

Pokojná cesta sa v momente zmenila na drámu, keď mestský poslanec z dopravného prostriedku spadol. Otázka je, ako vlastne k nešťastiu došlo a či mal prilbu nasadenú na hlave, prípadne, či nebola zle upevnená. Pri nešťastí totiž utrpel ťažké zranenie mozgu a prilbu našli ležať vedľa neho. V nemocnici sa mu snažili zachrániť život niekoľko dní, sám oň bojoval od utorka až do piatka. Svoj najdôležitejší zápas však napokon prehral. Do cyklistiky sa pritom zamiloval iba pred pár týždňami.

Oldrich Lauko mal podľa kamarátov rád všetky druhy športu, cyklistiku si však obľúbil len nedávno. „V rámci svojej funkcie sa podieľal na vybudovaní cyklochodníka do kúpeľov v Korytničke, vtedy ho to chytilo a sám začal jazdiť,“ povedal zdrvený kamarát s tým, že bicykel si kúpil iba štyri dni pred nešťastným pádom. V osudný utorok sa mal viceprimátor vybrať na dvojkolesovom prostriedku bočnou cestou okolo Liptovskej Mary.

Prečo zišiel z cesty?

 

Po ceste jazdia aj autá, ako presne došlo k tragédii, zisťuje polícia. Podľa strážcov zákona však viceprimátor odrazu zišiel s bicyklom z cesty. „Polícia v Ružomberku okolnosti dopravnej nehody vyšetruje. V utorok pred ôsmou hodinou večer jazdil cyklista po účelovej komunikácii v smere od obce Vlachy na obec Bešeňová. Z dosiaľ nezistených príčin vyšiel s bicyklom mimo vozovku po pravej strane a následne došlo k jeho pádu,“ povedala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Viceprimátora Lauka nezachránila ani prilba, ktorú našli ležať vedľa neho na zemi. „Nemal žiadne zlomeniny, nič, iba ťažké poranenie mozgu, krvácanie do mozgu,“ dodal smutne kamarát. Podľa priateľov zraneného muža okamžite previezli do nemocnice. Tam bojoval o život až do piatka, no nakoniec to nezvládol a naposledy vydýchol.

Otvoriť galériu

Smútok na úrade

Na úrade v Ružomberku zavládol smútok. „Bude to veľká strata pre mesto. Modlili sme sa za neho, aby to všetko dobre dopadlo. Teraz mu musíme chystať pohreb, ktorý bude vo štvrtok. Bol veľmi šikovný, neviem, ako takéhoto človeka nahradíme, mohol to dotiahnuť aj na primátora, taký bol obľúbený,“ povedal primátor Igor Čombor.

Smrť Oldricha Lauka najviac zasiahla jeho rodinu, manželku a dve dcéry. Staršie z dievčat študuje medicínu a mladšie navštevuje osemročné gymnázium. Ich ocko milované deti už nikdy viac neobjíme, ich životné úspechy bude sledovať už len z neba.

Ako došlo k nehode

1. Viceprimátor sa vracal na bicykli z chaty

2. Zrazu zišiel mimo vozovku a spadol.

3. Ostal ležať na zemi, prilba bola pri ňom

Úspešný manažér

Oldrich Lauko vyštudoval manažment a ekonomiku dopravy na Žilinskej Univerzite. Od roku 1999 pôsobil vo viacerých spoločnostiach, pracoval ako finančný riaditeľ. V roku 2014 sa stal poslancom mestského zastupiteľstva a druhým viceprimátorom mesta Ružomberok. Pôsobil aj v predstavenstve Mestského futbalového klubu Ružomberok ako podpredseda. V minulosti bol nominovaný aj na manažéra roka. Bol zdatný ekonóm a v meste mal na starosti investície.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Tatiana Michalková, Mário Kaprálik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky