Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.07.2016 08:55 | Šport | Tenis

Slovenskí tenisti čakajú na žreb z Londýna: Čo potešilo v Budapešti najviac kapitána Mečířa?

Po dlhých rokoch boli v daviscupovom dueli na pôde súpera v úlohe favorita a zvládli ju suverénne.

Slovenskí tenisti rázne ukončili sedemzápasovú víťaznú sériu maďarského tímu a po budapeštianskom triumfe 3:0 budú v septembri opäť bojovať o návrat do svetovej skupiny. Kapitána Miloslava Mečíra najviac potešil výkon Jozefa Kovalíka, ktorý pri debute v prestížnej súťaži zdolal maďarskú jednotku Mártona Fucsovicsa.

"Jojo urobil v tomto roku obrovský výkonnostný progres a potvrdil, že môže byť platný aj v Davis Cupe. Vyhrať nad Fucsovicsom na jeho domácej pôde nie je ľahké. Z hľadiska celkového vývoja zápasu bol veľmi dôležitý aj prvý bod, ktorý vybojoval Andrej Martin proti maďarskej dvojke Péterovi Nagyovi. Pokiaľ ide o štvorhru, Maďari neboli takým tvrdým orieškom, ako vlani v Rumunsku Horia Tecau s Florinom Mergeom. Od Andreja Martina s Igorom Zelenayom som očakával, že potvrdia úlohu favoritov. V športe sa však nikdy nedá dopredu predvídať a byť si na sto percent istý, ako to dopadne. Myslím si, že podali koncentrovaný výkon, boli deblovejší a zaslúžene zvíťazili."

Otvoriť galériu

Zelenay sa už pomaly chystal na to, že štvorhru odohrajú až v pondelok. V maďarskej metropole totiž dva dni vytrvalo pršalo a organizátori v priestoroch Europe Tennis Center mali čo robiť, aby dali antukový dvorec do spôsobilého stavu. "Dvojdňové čakanie na začiatok zápasu bolo veľmi nepríjemné, s niečím podobným som sa v daviscupovom súboji ešte nestretol. Nemohli sme sa ani poriadne rozohrať. Museli sme rátať s tým, že nás každú minútu môžu zavolať na kurt, aby sme nastúpili. Myslím si však, že sme to zvládli," uviedol deblový špecialista.

 

Slováci spoznajú svojho súpera v baráži (16. - 18. septembra) v utorok, keď je v londýnskej centrále ITF na programe žreb. Ako potenciálni súperi prichádzajú do úvahy Japonsko, Kazachstan, Švajčiarsko, Poľsko, Kanada, Nemecko, Austrália, Belgicko, Španielsko, Rusko, Ukrajina, India, Uzbekistan, Brazília a Čile. O tom, či budú nasadení, rozhodne najnovší daviscupový rebríček krajín, ktorý mali zverejniť v pondelok popoludní. Vlani Mečířovci prehrali v dueli o postup do svetovej skupiny v Gdyni s Poliakmi, predvlani v Chicagu s USA.

Naposledy hralo Slovensko medzi elitnou šestnástkou v roku 2006. "Viem, že všetci túžime po tom istom, aby sme sa dostali do svetovej skupiny. Možností je viacero, ale privítal by som, ak by sme hrali doma a keby nám nevyžrebovali nejakého extraťažkého súpera. Domáce prostredie nám prospieva, v bratislavskom NTC máme povrch, na ktorý sme zvyknutí. Dúfam, že chlapci budú fit a v dobrej forme, aby ju mohli v baráži zúročiť. Veľmi ma potešil triumf Martina Kližana v Hamburgu. Dúfam, že mu forma vydrží až do septembra," zaželal si Mečíř.

Ohlasy maďarských médií:

Némszeti Sport: "Maďarom to nevyšlo ani vo štvorhre. Fucsovics s Gödrym si ako deblový pár nesadli, dvojici Martin, Zelenay podľahli 0:3."

Magyar Némzet: "Slováci boli pre nás v Budapešti priveľkým sústom."

MTI: "Prehra vo štvorhre definitívne zmarila maďarské šance na baráž…"

Magyar Hírlap: "Víťazná séria maďarského daviscupového tímu sa skončila. Slováci budú bojovať o postup do svetovej skupiny."

Népszava: "Maďarský daviscupový tím bude aj v roku 2017 účinkovať v 1. skupine euro-africkej zóny. Slováci vyhrali jasne 3:0, záverečné dvojhry sa už ani nehrali."

hutennis: "Maďarsko - Slovensko 0:3 - v Budapešti je dobojované. Po poldruhadňovej dažďovej prestávke tím kapitána Zoltána Kuhárszkeho nestačil na Slovákov ani vo štvorhre."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!