Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.07.2016 21:00 | Šport | Futbal

Prvé kolo Fortuna ligy je kompletné: Dohrávka priniesla dve remízy a výhru pre Slovan

Nedeľňajšie zápasy najvyššej slovenskej futbalovej súťaže skompletizovali prvé kolo Fortuna ligy, v ktorom sa proti sebe predstavili Podbrezová s Trnavou, Senica so Slovanom a Žilina s Dunajskou Stredou.

Podbrezová - Trnava

Prvý polčas na mokrom teréne začali aktívne hostia, ktorí zahrávali štyri rohy v úvodnej štvrťhodinke, ale nevyťažili z nich nebezpečnú situáciu. Za zmienku stojí iba slabšia strela Oravca spoza šestnástky, ktorú brankár Kuciak pokryl. Domáci hrozili zo štandardiek, no dopúšťali sa pri nich útočných faulov. Prvá vážnejšia príležitosť prišla až po polhodine hry. Do lopty sa oprel v pokutovom území Podio a Jakubech musel zasahovať. Následne mal prácu Mikovič pri šanci Viazanka, o pár minút neskôr Vajda minul v dobrej pozícii loptu a pred prestávkou mohol meniť skóre i Rendla, tomu chýbala lepšia muška.

Podbrezovčanom to vyšlo napokon v úvode druhého polčasu. Po centri Djordjeviča z ľavej strany sa ocitol v päťke nepokrytý Viazanko a jeho "kĺzačka" pri vzdialenejšej žrdi slávila úspech – 1:0. Trnavčania pomerne rýchlo dokázali odpovedať. Dlhý a presný pas Oravca našiel totiž v rohu šestnástky Tambého a ten napriahol parádne – 1:1. Akcie sa potom striedali na oboch stranách, ale stav už oba tímy nedokázali zmeniť vo svoj prospech. Najbližšie mali k víťaznému gólu Šafranko na domácej strane, ktorý volil slabú strelu a Jirka na opačnej, keď poslal loptu nad brvno. V závere upútal pozornosť priamy kop Podia. Stredopoliar Podbrezovej iba tesne minul pravú žrď Jakubechovej svätyne.

 

ŽP Šport Podbrezová – FC Spartak Trnava 1:1 (0:0)

Góly: 48. Viazanko – 54. També. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Vajda - Hladík, Mikovič, També, 2012 divákov

Zostavy a striedania:

ŽP Šport: Kuciak – Turňa, Krivák, Kostelný, Djordjevič – Vajda, Podio – Viazanko, Peševski (75. K. Kuzma), Šafranko (69. Bernadina) – Rendla (81. J. Pančík)

FC Spartak: Jakubech – Kadlec, Hladík, Godál, Mikovič – Bello (90+1 A. Sloboda), M. Oravec – Gagnon (56. Halilovič), Košťál (56. Schranz), Jirka - També


Senica - Bratislava

Do prvého náznaku šance sa dostali hneď v úvode domáci, keď za obranu cez Pliatsikasa prenikol Samuel Mráz. Do zakončenia sa však cez pozorne brániaceho Salátu nedostal. Slovan ožil približne po štvrťhodine hry, aktívna bola najmä dvojica Schet, Pliatsikas. Ani Slovanisti si však vážnejšiu šancu v úvode nevytvorili. V 16. minúte zachytili domáci rozohrávku brankára Muchu, na bránu postupoval Guille, ale jeho strelu zo 16 metrov zastavil brankár Slovana. O dve minúty neskôr dostal nebezpečnú loptu za obranu Záhorákov Schet, jeho spätná prihrávka z pravej strany však v pokutovom území domácich adresáta nenašla. Tempo hry v prvom polčase upadlo, obe mužstvá sa snažili hrať najmä vzduchom, ale nakopávané lopty neboli receptom na pevné defenzívy na oboch stranách. V 37. minúte priniesol vzruch na tribúny Guille, ktorý vyskúšal Muchovu pozornosť, brankár Slovana bol však na mieste. Pred koncom prvého polčasu dobre zareagoval brankár Senice Šulla na tečovanú strelu, stihol sa včas premiestiť a loptu za svoj chrbát nepustil. Vzápätí sa takmer presadili domáci, keď Pirulo vytiahol luxusné nožničky. Mucha bol proti, a preto sa polčas skončil 0:0.

Druhé dejstvo otvoril úvodnou strelou v 49. minúte Zreľák, krížny pokus slovenského mládežníckeho reprezentana však letel mimo Šullovej brány. Seničania sa 53. minúte presadili z ľavej strany. Aktívny obranca Delgado sa v spolupráci s Guillem dostal pred pokutovým územím Slovana k strele, ale pravačkou nenamieril presne. O malú chvíľu neskôr sa k zakončeniu dostal po dobrej prihrávke krajný obranca Gonchar, ktorý však mieril vysoko nad Muchovu bránu. V týchto minútach začali domáci výrazne ožívať. Po Pirulovej štandardke hlavičkoval Mráz v 58. minúte tesne vedľa. Po hodine hry vytiahol Šulla skvelý zákrok po dobrej strele Kubíka spoza šestnástky. V 66. minúte sa po Soumahovom prieniku takmer menilo skóre, ale Guinejčan poslal loptu len do žrde senickej brány. V 71. minúte mal najväčšiu šancu zápasu po Astrayovej prihrávke Pirulo, Mucha ho však vychytal. O minútu neskôr pre zmenu na bránkovej čiare vykopol Kratochvílovu hlavičku Sekulič. O 3 minúty neskôr sa do bodky naplnilo nedáš-dostaneš. Po rohovom kope najprv zakročil Šulla, ale na dorážku Soumaha bol prikrátky - 0:1. Päť minút pred koncom zápasu sa po prihrávke zaváňajúcej postavením mimo hru rútil sám na Šullu Granwald Scott, brankár domácich však udržal výborným zákrokov Záhorákov v hre. Seničania vrhli v závere všetky sily do útoku, v platonickom tlaku si však nevytvorili vážnejšiu šancu a úvodný zápas nového ročníka Fortuna ligy prehrali 0:1.

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Gól: 74. Soumah. Rozhodoval: Glova, ŽK: Košťál, Turyna - Pliatsikas, Sekulič, Schet, 1950 divákov.

Zostavy a striedania:
      FK Senica: Šulla - Honchar, Košťál, Pillár, Delgado - Dolný (67. Astray), Quaye, Kratochvíl, Mráz (77. Turyna) - Pirulo, Guille (86. Almási),  
      Slovan Bratislava: Mucha - Pliatsikas (46. Burnett), Sekulič, Saláta, Burnet - De Kamps, Lásik (51. Savičevič) - Schet, Soumah (79. Scott), Kubík – Zreľák


Žilina - Dunajská Streda

Už v 2. minúte sa v šestnástke ocitol Szarka, Volešák však pred ním stihol zasiahnuť. O minútu neskôr však na opačnej strane po výbornom centri Špaleka Paur hlavičkoval vedľa brány hostí. Domáci pokračovali v aktívnej hre a tlačili sa do pokutového územia hostí. V 10. minúte však paradoxne mohli otvoriť skóre práve hostia, keď po zmätkoch v domácej obrane zakončoval Szarka tesne mimo spojnice Volešákovej brány. Po krátkom úseku medzišestnástkového futbalu sa k poodrážanej lopte dostal domáci Letič, Tofiloski však jeho strelu zneškodnil. Aj napriek relatívnemu útlmu v tempe hry v polovici prvého polčasu sa domácim postupne darilo ovládnuť dianie na ihrisku a hráči hostí hrozili len z brejkov alebo chýb v domácej rozohrávke. Žilinčania napokon potvrdili svoju dominanciu v 27. minúte, keď po ľavej strane pekne potiahol akciu Hlohovský a takmer z bránkovej čiary poslal loptu do malého vápna, kde ju nabiehajúci Diaz rutinérsky usmernil do siete. Po tomto góle domáci ešte viac vystupňovali svoju aktivitu a po priamom kope Hlohovského v 34. minúte z hranice šestnástky hostí pred druhým gólom zachránila iba pravá žrď. V nasledujúcich minútach sa už nič nestalo, a tak sa 1. polčas skončil výsledkom 1:0.

Už v úvode druhého dejstva Žilinčania zatlačili hostí pred ich šestnástku, avšak nebezpečnejšiu príležitosť mal až v 54. min Paur, keď si v šestnástke loptu narazil so Škvarkom. Prvému menovanému však včas zabránil skórovať kapitán hostí Michalík. Domáci za výdatného povzbudzovania tribún hýrili aktivitou, avšak podobne, ako v prvom polčase, v 65. minúte pohrozili hostia. Šabalovu strelu však domáca obrana zblokovala na roh. V 75. minúte sa do zakončenia dostal Škvarka a s jeho strelou spoza šestnástky si Tofiloski bez problémov poradil. V 77. minúte domáci opäť zatlačili hostí pred ich pokutové územie a po centri Letiča Tofiloskiho prekonal Špalek. V 80. minúte mohol Špalek pridať aj svoj druhý gól v zápase, avšak do strely sa mu hodil jeden z obrancov DAC. V 87. minúte mohli skórovať hostia, strelu striedajúceho Černáka však so šťastím zachránil Volešák. V 89. minúte sa napokon hostia dočkali, keď po rohovom kope a trme-vrme pred Volešákom presne trafil Michalík. Hostia vycítili šancu a v nadstavenom čase Vida po protiútoku utešenou strelou prekonal Volešáka.

MŠK Žilina - DAC 1904 Dunajská Streda 2:2 (1:0)

Góly: 27. Diaz, 77. Špalek - 89. Michalík, 90.+4 Vida. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Michalík, Huk, Šabala (všetci D.Streda), 4368 divákov.
     

Zostavy a striedania:

MŠK Žilina: Volešák – Letič, Vavro, Králik, Mabouka - Pečovský, Škvarka (81. Káčer), Diaz (89. Christopher) - Špalek (84. Vallo), Hlohovský, Paur

DAC Dunajská Streda: Tofiloski – Štepanovský, Michalík, Kwin, Németh - Pačinda, Ljubičič (77. Černák), Huk, Ľupták (65. Polievka) - Šabala (82. Vida), Szarka

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní
Foto
Pôvabná dcéra Pavla Nedvěda sa pochválila: Otec a mama opäť spolu!
Vyhlásenie šéfredaktorov denníkov Plus JEDEN DEŇ, Nový Čas a týždenníka PLUS 7 DNÍ
Dara Rolins niesla záplavy veľmi ťažko.
Dara Rolins v centre šialených záplav v Dubaji: Taký EXTRÉM ešte nezažila
Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči