Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2016 21:00 | Šport

Úradujúcemu majstrovi nevyšiel vstup do novej sezóny: Trenčín, Prešov a Zlaté Moravce podľahli súperom

Úradujúcému slovenskému majstrovi AS Trenčín nevyšiel vstup do novej sezóny futbalovej Fortuna ligy. Obhajca double v sobotňajšom dueli prvého kola prehral na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 1:2.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín

Za ustavičného dažďa sa na začiatku prvého polčasu hral medzišestnástkový futbal. Prvýkrat pohrozili hostia, ale Macej dobre zasiahol. Vo 4. minúte Peréz hlavičkoval iba do brankára Šemrinca a o štyri minúty Janga hlavičkoval nad. V 33. minúte prišiel domáci center z ľavej strany a Škutka hlavou opečiatkoval brvno. O štyri minúty neskôr sa už Michalovčania tešili z gólu. Žofčák zabojoval v strede poľa, posunul Dankovi a jeho strelu Vernon usmernil späť k Žofčákovi, ktorý otvoril skóre stretnutia.

Aj druhý polčas sa začal rovnako. V 58. minúte Michalovce zvýšili náskok, keď po Perézovom centri z pravej strany doklepol Škutka. Potom prebrali iniciatívu hostia, najskôr však Macej vychytal Rabiu a potom si poradil aj s koncovkou Bera. V 83. minúte vykresal iskričku nádeje pre majstra Bala a Trenčín mohol aj vyrovnať, no v nadstavenom čase Maduovu hlavičku brankár Macej zázračne vyrazil na roh.

MFK Zemplín Michalovce - AS Trenčín 2:1 (1:0)

 

Góly: 37. Žofčák, 58. Škutka - 83. Bala. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Šimčák, Kunca, Koscelník - Udeh, Jančo, 2788 divákov

Zostavy a striedania:
      Michalovce: Macej – Peréz, Sedlák, Vernon, Šimčák - Grič - Kunca (88. Bellas), Danko, Žofčák (72. Bednár), Koscelník – Škutka (77. Hamuľák)
      Trenčín: Šemrinec – Šulek, Kleščík, Udeh, Madu (64. Bala) - Rabiu, Jančo (64. Prekop) - Kalu, Bero, Holúbek - Janga


 

Ružomberok - Tatran Prešov

Od začiatku, aj keď za stáleho dažďa, sa pod Čebraťom hral svižný futbal. Domáci začali agilne, už v 4. min sa ľavačkou z 25 m perfektne do lopty oprel Ďubek a Taliana ratovala len ľavá žrď. V 12. min. Tatran predviedol sympatický rýchly brejk a Macík vyboxoval Leškov prudký projektil. V 23. min po ružomberskom rohovom kope sa v páde zvnútra šestnástky snažil zakončiť Lačný, no lopte, ktorá smerovala k žrdi, nedokázal dať štipľavejší dôraz. V 32. min Kupec poslal "gólový" center pred bránku Tatrana, ale tiesnený nabiehajúci Gál-Andrezly sa ku koncovke pred odkrytým kútom nedostal. V nadstavení prvého dejstva po Ďubekovom centri bol Gál-Andrezly zoči – voči Talianovi, lenže hruďou poslal loptu iba do jeho rukavíc.

Do druhého polačasu vstúpili Liptáci skvele, Gál-Andrezly kolmicou oslovil Chriena a mladík, ktorý pod Čebrať prišiel na hosťovanie z Viktorie Plzeň, si parádne zasekol Dzúrika a excelentne trafil šibenicu. V 56. min mali zase Ružomberčania kopec práce s dravým prienikom Katonu. Hostia po obdržanom góle na chvíľku trošku viac vystrčili ofenzívne rožky. V 63. min veľmi pekné sólo predviedol domáci Gál-Andrezly, v poslednej chvíli bol však zblokovaný. V 72. min Macík kryl prízemnú krížnu tečovanú strelu Leška. O tri minúty na to Ďubek z rohového kopu položil loptu Lačnému na hlavu a od nej pristála na prešovskom brvne. V závere Prešovčania zvýšili úsilie a snažili sa zlikvidovať jednogólové manko. V 82. min Tubonemiho hlavičku vytesnil Macík nad, no ďalšie šance už neprišli.

MFK Ružomberok – Tatran Prešov 1:0 (0:0)

Gól: 47. Chrien. Rozhodoval: Kráľovič, ŽK: Kružliak, Lačný - Bartek, 1775 divákov

Zostavy a striedania:

MFK: Macík – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Kupec – M. Nagy – Gál-Andrezly, Chrien (84. Sapara), Ďubek (86. Faško), Mareš (75. Lovás) – Lačný

Prešov: Talian – Kačala (72. Streňo), Bartek, Luberda, Dzúrik – Keresteš (55. Micherda), Jacko – Katona, Leško (84. Straka), Bujňák – Tubonemi


ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava

Od úvodných minút to boli "kopaničiari", ktorí diktovali tempo hry. V 7. minúte Kóňa vysunul Pekára, ale s jeho prízemnou strelou si Kováč poradil. V 19. minúte vydarený center Kolára našiel na hranici šestnástky Machovca, jeho dobre mierenú strelu však Kováč kryl. Prebiehala 23. minúta, Machovec rozohral štandardnú situáciu z pravej strany, na jeho center si vyskočil Kolár a jemným tečom hlavou Kováča prekonal - 0:1. V 27. minúte skúšal šťastie Pekár, ale jeho strele z hranice šestnástky chýbali decimetre. Domáci sa v priebehu 1. polčasu  snažili, avšak ku koncovke sa vôbec nedostali.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Hostia s prehľadom kontrolovali dianie na hracej ploche. Skóre sa opäť menilo v 58. minúte. Duga poslal ideálny center do šestnástky, Kolárovu prvú strelu ešte Kováč stihol vyraziť, ale na následnú dorážku bol už prikrátky. V 62. minúte sa po druhej žltej karte porúčal z trávnika Kolár a domácim svitla nádej v podobe polhodinovej hry v presile. V 76. minúte sa odhodlal k strele spoza šestnástky Bariš, pozorný Hruška však s prehľadom kryl. V 82. minúte Duga vystrelil spoza obrancu a jeho dobre mierená strela tesne minula ľavú žrď. Na opačnej strane Pepe našiel Gešnábela a ten strelou z prvej len tesne minul Hruškovu bránu. V závere Barišovu strelu z priameho kopu Hruška stihol vyraziť. Domáci sa napokon predsa dočkali kontaktného gólu, keď Gešnábelov center poslal v 90. minúte za Hruškov chrbát Kuzma. V nadstavenom čase mal Kuzma na kopačke vyrovnanie, ale jeho strelu odvrátil na roh už na bránkovej čiare jeden z obrancov hostí.

ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 1:2 (0:1)

Góly: 90. Kuzma - 23. a 58. Kolár. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kostadinov – Kolár, Daniel, ČK: 62. Kolár po 2. ŽK, 1152 divákov.

Zostavy a striedania:
      ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Kapor, Karlík, Švec (69. Sedlák) - Pastva (66. Pepe Guilavogui) - Gešnábel, Bariš, Rejdovian (60. Válovčan), Kostadinov – Kuzma,
      Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Pavlík, Ostojič, Machovec - Kolár, Bílovský, Kóňa, Kukoľ (90. Abrahám) - Pekár (28. Duga) - Sládek (70. Daniel).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?