Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2016 09:55 | Správy | Zahraničné správy
Video

V centre vraždiaceho pekla boli aj Slováci: Smrti sme unikli len o vlások!

Mali obrovské šťastie. Kamión smrti sa prehnal okolo nich a začalo sa besnenie nevídaných rozmerov. Slováci boli od tejto hrôzy len na pár metrov.

Čo sa dialo v osudných chvíľach a ako sa im podarilo ujsť spod kolies vražedného maniaka?! Z ich svedectiev tuhne krv v žilách!

Videl som umierať 10-ročného chlapca

Otvoriť galériu

Marián by na štvrtkový večer najradšej zabudol. Pred smrťou unikol on aj jeho kamaráti len vďaka veľkému šťastiu. Len 20 metrov od nich prešiel kamión, ktorý pozabíjal obrovské množstvo ľudí. „Na vlastné oči som videl, ako naberá ľudí a prechádza cez nich, taktiež v plnej rychlosti nabral stánok s cukríkmi a ľuďmi, kde si môj 6- ročný syn Majko s manželkou Dankou kupovali asi 40 min. dozadu cukrovú vatu,“ s hrôzou opisuje najstrašnejší zážitok svojho života na sociálnej sieti Marián.

Ako väčšina ľudí aj on s rodinou začali hľadať útočisko v hoteloch na promenáde. „Rýchlo sme sa schovali do najbližšieho hotela. ktorý bol pri nás, kde som videl na vlastné oči, ako zomrel asi 10-ročný chlapček, nevediac o ďalších desiatkach ľudí stovky metrov pred tým,“ hovorí so zdesením. Život im zachránili neznámi Angličania, ktorí ich prichýlili v hotelovej izbe. „Som neskutočne vďačný za to, že sme živí a maximálne odsudzujem ľudi a organizácie, ktoré sú už len svojím samotným správaním a ideológiou natoľko choré, aby urobili niečo podobné,“ dodáva Marián.

 

Od šialenca v kamióne nás delilo 10 metrov

Otvoriť galériu

 

Juraj žije s manželkou Barborou v Nice už dva roky. Vo štvtrok boli u nich na návšteve aj ďalší slovenskí kamaráti so 6-ročným synom. Na pláži si pozreli ohňostroj a dvadsať minút po 22. hodine zbadali na promenáde šialené manévre vodiča. „Bol od nás asi 10 metrov, zrazu stočil volant a začal doslava ľudí naháňať aj na chodníku, počul som, ako búral,“ hovorí Juraj, ktorý spočiatku nechápal, aké rozmery bude mať táto šialená jazda. „Bežali sme s davom, nevedeli sme, či nie je v tom aute bomba. Rýchlo sme vošli do hotela, tam som počul, že nejakí rodičia prišli o dieťa,“ povedal pre Nový Čas Juraj, ktorému sa v tlačenici stratili aj priatelia s dieťaťom.

Nakoniec sa ale stretli, celú hrôzu pozorovali ešte z balkóna hotelovej izby. „Videli sme plačúcich ľudí, záchranky, kopec policajtov, z diaľky sme počuli výstrely,“ dodáva na margo obrovskej tragédie. Ulice Nice boli v piatok ľudoprázdne. „Ľudia sa báli ísť do práce, moja manželka nešla otvoriť ani obchod s bižutériou, ktorý vlastní, aj viacerí moji kolegovia si zobrali radšej dovolenky,“ povedal Juraj, ktorý má hrôzu štvrtkovej noci stále pred očami.

Na veľvyslanectve mi najskôr neverili

Otvoriť galériu

Eva bola na mieste incidentu aj s priateľom. Úkryt našli v jednom z hotelov a totálne vydesení začali volať na náš zastupiteľský orgán vo Francúzsku. „Volala som na slovenské veľvyslanectvo v Paríži, kde ma neochotný pán s arogantným prístupom dobreže nevysmial, čo si vymýšľam,“ napísala do Nového Času rozhorčená čitateľka, ktorá bola priamo na mieste nešťastia. Najhoršie na celej veci bolo, že vôbec nevedeli, čo majú robiť. „Pýtala som sa ho na situáciu v Nice, čo sa deje a čo máme robiť,“ opisuje svoj zážitok z Nice Eva.

Paniku v meste ešte znásobovalo, že nikto nevedel po anglicky a tak nevedeli, či ide o bombový útok, alebo inú formu terorizmu. „Odporučil mi, že máme zostať tam, kde to považujeme za bezpečné, on je 900 km od nás a nevie, ako nám pomôcť. Ďalej mi povedal, že to bude len pravdepodobne ohňostroj, keďže Francúzi majú sviatok,“ dodáva nechápavo Eva. Ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že pracovníci zastupiteľstva boli hore celú noc a robili všetko pre to, aby Slovákom pomohli. Celý piatok strávila Eva s priateľom v hotelovej izbe a čakajú, či pre Slovákov príde vládny špeciál.

Turistov privezie vládny špeciál

Naši dovolenkári majú strach. Pre Slovákov tak dnes poletí vládny špeciál. Z Nice by mal vyraziť okolo obeda a na bratislavskom letisku by mal pristáť krátko pred druhou hodinou. „Do piatkového popoludnia sa prihlásilo zatiaľ 17 ľudí, čakáme, že ich počet bude väčší,“ potvrdil informáciu hovorca ministerstva vnútra Ivan Netík.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Katarína Nagyová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu