Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2016 11:01 | Správy | Politika
Video

Urobí Kotleba zo Šimkovičovej županku? Madam priznala rokovanie s fašistom!

Bude to súboj na život a na smrť! Donedávna politickí spojenci Martina Šimkovičová (44) a Boris Kollár (50) si robia zálusk na rovnakú funkciu.

Už budúci rok sa totiž budú konať voľby na pozície krajských predsedov a práve oni sa majú pobiť o vedenie Bratislavského kraja. Šimkovičovú má za županku tlačiť extrémista Marián Kotleba.

S pompou ohlasoval multiotecko Kollár pred pol rokom založenie strany, ktorej hviezdou bude aj Šimkovičová. Dlho im súdržný vzťah nevydržal a pred pár týždňami sa boháč rozhodol exmoderátorku vykopnúť z klubu Sme rodina. Šimkovičová nezaháľa a podľa informácií portálu aktuality.sk rokuje o jej spolupráci s extrémistickou stranou Mariána Kotlebu. Tí ju majú zvažovať ako svoju kandidátku na predsedníčku Bratislavského VÚC.

Politička označila tieto správy za konšpiračné teórie, priznala však schôdzku s extrémistom. „S pánom Kotlebom som sa stretla ako s hociktorým iným poslancom NR SR. Sme obaja opoziční poslanci, takže je logické, že spolu komunikujeme,“ prezradila Šimkovičová. Kotlebovci informácie zatiaľ popierajú. „Mená kandidátov do volieb VÚC zverejníme v správnom čase. Teraz je to ešte predbežné. Medializovaná informácia o kandidatúre p. Šimkovičovej za našu stranu je novinka aj pre nás, pretože na ničom takom sme sa s ňou nedohodli,“ uviedol podpredseda ĽS NS Milan Uhrík.

Otvoriť galériu

 

Nový Čas už pred časom informoval, že horúcim favoritom na Bratislavského župana je aj bývalý parťák exmoderátorky Kollár. „My rozmýšľame nad všetkými voľbami, sme politická strana. Preto sme do politiky išli, aby sme tieto posty obsadzovali,“ povedal multiotecko. V hnutí však stále definitívne nerozhodli, verdikt padne na jeseň.

Súčasný bratislavský župan Pavol Frešo sa stále nerozhodol či opätovne zabojuje o posť šéfa kraja. Kollárovi so Šimkovičovou poslal krátky odkaz. „Známa dvojica prinesie orgie bulváru do župnej kampane,“ povedal Novému Času. Politológ Pavel Haulík hovorí, že by nebolo prekvapivé, ak by exmoderátorka nakoniec skončila u kotlebovcov. Sama Šimkovičová pochádza podľa neho zo strany, ktorá má s extrémistami viacero spoločných čŕt.

Otvoriť galériu

Najväčšiu šancu má Sas

Pavel Haulík, politický analytik

- Pri súčasnom rozložení preferencií si myslím, že v Bratislavskom kraji má najväčšiu šancu kandidát SaS a títo dvaja budú mať len menší úspech. Nie som si istý, či by sa niekto z nich mohol dostať do druhého kola.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: mač

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo