Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Prvé slová Márie z autobusu smrti: Popol mojej lásky chcem rozptýliť v Grécku!

Prehovorila o najhorších chvíľach vo svojom živote! Najťažšie zranená z autobusu smrti v Srbsku bola Mária (53). Po prevezení na Slovensko jej v bratislavskej nemocnici operovali pľúca.

Po zlepšení stavu ju pred dvoma dňami previezli do trenčianskej nemocnice. Tam musí nehybne ležať v posteli, pretože je takmer celá dolámaná. Okrem fyzickej bolesti ju však väčšmi prenasleduje tá duševná. V jej srdci zostalo navždy prázdno po jej milovanom manželovi Ľubomírovi († 62), ktorý toľko šťastia nemal a pod autobusom, ktorý sa prevrátil, našiel svoju smrť. Mária (53) a Ľubomír († 62) boli manželmi 25 rokov.

Pred tromi týždňami sa vracali domov z dovolenky na milovanom Korfu, keď na diaľnici Niš - Belehrad autobus zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. Pod vozidlom zahynuli piati turisti, medzi nimi aj Ľubomír. Mária, ktorá takmer zázrakom prežila, našla teraz odvahu opísať najhrozivejšie okamihy svojho života. „Ako posledné mi napísal: ‚Dobré ránko, miláčik, milujem ťa,‘“ spomína na posledné okamihy s manželom ubolená Mária. Slzy sa jej neustále tisnú do očí, no je silná a chce spomínať.

Otvoriť galériu

Zlý stav autobusu

„Ešte pred tým, ako sme si sadli do autobusu, sme sa s vodičmi rozprávali. Obaja povedali, že idú z Albánska. Vlastne tam vyložili jednu výpravu a prišli pre nás. Všimla som si, že na čelnom skle boli dve diery. Podľa toho, čo povedali, mala byť jedna po zrážke so zvieraťom a druhá od nejakého kameňa,“ pokračuje. Na to, čo sa stalo potom, by však najradšej zabudla.

 

„Po tom, ako sme sa prevrátili, si pamätám len na to, ako som bola pod autobusom. Ťahali ma za nohy von spod neho. Strašne to bolelo. Lekári mi povedali, že je zázrak, že žijem,“ hovorí Mária, ktorá mala po tragickej havárii polámané takmer všetky rebrá, panvu, kľúčnu kosť a v pľúcach vodu, preto je už tri týždne pripútaná na lôžku. Čaká ju ešte veľa rehabilitácií a dlhé zotavovanie.

Otvoriť galériu

Posledná rozlúčka

Keď už bude v poriadku, čaká ju ten najťažší krok v živote - posledná rozlúčka s milovaným manželom. „Je už spopolnený. Chcem sa dať do poriadku a potom pre neho urobím dôstojnú rozlúčku. On si to zaslúži,“ plače Mária, ktorá premýšľa aj nad tým, že jeho popol rozptýli v Grécku. „On to tam neskutočne miloval,“ dodáva žena, ktorej osud nadelil najťažšie a najbolestivejšie chvíle v živote. Vodič autobusu smrti je stále vo väzbe v Srbsku. „Šofér bol vypočutý sudcom a ten rozhodol o predĺžení lehoty väzby na 30 dní. Ešte stále sme v lehote,“ uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!