Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2016 12:00 | Správy | Zahraničné správy
Video

Bardejovčan Róbert († 22) zahynul na brigáde v Nórsku: Posledné slová mame pred výbuchom!

Obrovská tragédia! Mladý Bardejovčan Róbert († 22) sa z letnej brigády v nórskej zoo za svojou milovanou rodinou už nikdy nevráti.

O život prišiel pri každodennej pracovnej rutine. Keď sa v sobotu ráno pred otvorením zoo snažil zapáliť plynový gril, nastala prudká explózia, ktorú nemal šancu prežiť. Rodičia mladíka priznali, že prežívajú najhoršie chvíle v živote.... 

Tragédia sa stala v sobotu o pol desiatej ráno, len pol hodiny pred otvorením zoo návštevníkom v blízkosti frekventovaného vchodu do zábavného parku. „Ráno prišiel do roboty, rozkladal gril a vtedy vybuchol. Musela to byť nejaká porucha... Nechcem ani vedieť, čo presne sa stalo,“ povedala pre Nový Čas Robova užialená matka Valika. Po mladíka v kritickom stave okamžite poslali vruľník, ktorý ho mal previezť do neďalekej nemocnice. Mladík však umrel ešte pred pristátím.

Otvoriť galériu

Ďalší dvaja zamestnanci zoo vyviazli len s ľahkými zraneniami. Prečo zariadenie explodovalo, polícia stále vyšetruje. „Je to obrovské nešťastie. Súcítime s rodinou zamestnanca. Pre všetkých pracovníkov zoo je to veľmi náročné. Toto sa rozhodne nemalo stať,“ povedal generálny riaditeľ parku Arnstein Aamot.

Otvoriť galériu

 

Odcestoval po štátniciach

Pre Róberta to malo byť leto plné zážitkov. „Teraz skončil bakalára na Masarykovej univerzite v Brne a išiel sa zrelaxovať, oddýchnuť a zarobiť si. Užíval si život, naučil ma milovať prírodu, život,“ zaspomínala si na milovaného syna mama Valika. Mladík študoval finančnú matematiku a spolu s mamou a mladším bratom žil v Bardejove. Brat mal byť v čase tragédie s kamarátmi na dovolenke pri Balatone, po smutnej správe sa však okamžite vrátil domov. Podľa zdroja Nového Času mala dôležité miesto v jeho živote aj jeho priateľka Vladka, ktorá cez leto odišla na brigádu do Nemecka.

Otvoriť galériu

Podľa blízkych prekypoval energiou a miloval bicyklovanie aj prírodu. „Vraveli sme si, že on má síce len 22, ale akoby prežil 50 rokov, tak si vedel užívať každú hodinu. Všetci priatelia sú mu ako bratia,“ povedala mama Valika.

Otvoriť galériu

V Nórsku bol len 9 dní

So stratou Róberta sa rodina nedokáže vyrovnať. „Nemám teraz silu, musím to spracovať. Prežiť dieťa v rozpuku, na to treba psychiku. Musím nabrať silu na pohreb a silu na ďalší život,“ opísal najťažšie obdobie svojho života Robov otec Ján. S brigádou Róbert začal 1. júla, teraz však rodina vybavuje prevoz pozostatkov syna na Slovensko. „Sme v kontakte s políciou, rodinou aj firmou, pre ktorú náš občan pracoval a poskytujeme potrebnú konzulárnu asistenciu,“ uviedol hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Peter Stano. Užialenú matku Valiku drží pri živote len zodpovednosť za druhé dieťa.

Otvoriť galériu

„Mám tu ešte jedného syna, pre ktorého musím žiť. Keby som ho nemala, odídem za svojím Robkom,“ povedala zdrvená matka, ktorá sa o tragédii dozvedela od synovho kamaráta, ktorý ho pracovať do Nórska zavolal spolu s ním. Na to, čo jej syn povedal ako posledné, Valika ni­kdy nezabudne. „Mami, ja som tu na to, aby som spoznával svet,“ rozpomenula sa Robova mama. „Bol dobrý, šikovný, ľúbil mňa aj svojho brata. Bolo na ňom cenné, že vedel prejaviť svoju lásku, pochváliť ma aj navonok. Hocikedy prišiel a z ničoho nič mi dal pusu,“ dojímavo dodala na záver.

Otvoriť galériu
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Noema Hipká

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní