Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.07.2016 08:34 | Správy | Domáce správy
Vieme prví

Divoká policajná naháňačka s autom plným migrantov: Havária v obrovskej rýchlosti!

Policajná naháňačka, pri ktorej padli dva varovné výstrely, sa skončila nešťastím! Auto s migrantmi v sobotu krátko po polnoci havarovalo pri slovensko - rakúskom hraničnom priechode. Zranení dvaja dospelí a 5 detí sú v nemocnici!

Podľa informácii Nového Času chceli policajti skontrolovať posádku Volkswagenu Sharan neďaleko slovensko-rakúskeho hraničného priechodu Bratislava-Jarovce - Kitsee. Vodič auta, ktoré išlo rýchlosťou približne 160 km/h, však na pokyny policajtov zastaviť nereagoval a začal unikať. Padli aj dva varovné výstrely do vzduchu! Naháňačka mala hrozné následky.

Auto smerovalo k rakúskemu hraničnému priechodu Kittsee, keď vodič nezvládol riadenie a v obrovskej rýchlosti havaroval a prevrátil sa na strechu. "Policajti za ním brzdili z rýchlosti 180 km/h," prezradil zdroj Nového Času. V prevrátenom aute bolo 9 ľudí, z toho 5 detí. Zranených previezli do bratislavských nemocníc  - dvoch dospelých do nemocnice na Antolskej ulici a päť zranených deti do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch. Podľa našich informácií migranti sú zranení na hlavách, rukách, nohách a na panve. Najmladšie z detí má päť mesiacov, najstaršie 10 rokov! "Na mieste zasahovalo päť ambulancií záchrannej zdravotnej služby," povedal pre Čas.sk Andrej Hirjak z operačného strediska záchranárov.

V Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave sú hospitalizovaní traja chlapci a dve dievčatá, jedno z detí má vážny úraz hlavy. "Dvom deťom rany už lekári operatívne riešili. Dve deti sú vo vcelku dobrom stave," povedala pre Čas.sk hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave Dana Kamenická.

V aute sa viezli Sýrčania, Iračana a Iránci, žiadatelia o azyl v Maďarsku. Vodičom bol žiadateľ o azyl v Rakúsku. Migranti, keď to ich zdravotný stav dovolí, môžu byť prevezení do Útvaru pre zaistenie cudzincov v Medveďove (okres Dunajská Streda). Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii začal trestné stíhanie za  prevádzačstvo, ublíženie na zdraví a všeobecné ohrozenie, za čo hrozí v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od štyroch do 10 rokov - uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Na zrážku s utečencami doplatil Kysučan životom

Otvoriť galériu

 

September 2015 - Ľubomír J. († 32) z Čierneho (okres Čadca) zahynul po tom, ako sa auto, v ktorom sa viezol do práce, zrazilo s dodávkou. V tej poľský vodič viezol 23 migrantov, medzi nimi aj deti. Ľubomír sedel v čase havárie na zadnom sedadle auta, ktoré šoféroval jeho kolega z práce P. (34). Poľský vodič krátko po nehode tvrdil, že mu jeden z migrantov strhol volant!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, pk, Čas.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?
V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Juraj nevynechal ani jeden zápas Montrealu v sezóne.
Foto
Hokejoví fanúšikovia sú vo vytržení: Slafkovský zarobil balík a potvrdil štart na MS! Kto ešte príde?
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?