Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2016 15:23 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Siedmich členov gangu obvinili zo série lúpeží a krádeží: Poriadne sa nabalili!

Elitný vyšetrovateľ obvinil sedem členov gangu, podozrivého z viacerých lúpežných prepadnutí v rodinných domoch, záložniach a zlatníctvach. Dvaja sú vo väznici, štyroch polícia zatkla, jeden ušiel.

Podľa polície členovia gangu lúpežne prepadli tri záložne, dve zlatníctva, dva rodinné domy a jedno auto prepravujúce peniaze. Krádežou vznikla škoda takmer 1,7 milióna eur. 

V júli 2009 mali prepadnúť záložňu v Banskej Bystrici na Striebornom námestí, kde mali zobrať peniaze a z vitrín rôzne šperky. Ušli smerom na Donovaly. O dva týždne neskôr mali prepadnúť zlatníctvo v meste Šahy a ukradnúť šperky.  V októbri toho istého roku mali prepadnúť ďalšie zlatníctvo v Banskej Bystrici Opäť si mali odniesť peniaze a zlaté šperky.

Otvoriť galériu

Vymietli viacero záložní a zlatníctiev

Členovia gangu sú podozriví, že vo februári 2010 prepadli záložňu  v Brezne z ktorej mali zobrať zlato. V júli 2010 mali na diaľnici smerom do Maďarska na čerpacej stanici skrížiť cestu  vozidlu prepravujúcemu peniaze. Keď posádka prepadnutého auta videla maskovaných útočníkov v kukle so strelnou zbraňou a sekerou v ruke bežať smerom k nim, pohotovo zareagovala a podarilo sa im z miesta ujsť. V septembri 2010 sa však prepad vozidla zopakoval v Petržalke na inej čerpacej stanici. Maskovaní kuklami s pištoľami v rukách mali prinútiť ľahnúť posádku vozidla na zem a došlo aj k úderom zbraňou do hlavy. Z vozidla mali vybrať hotovosť takmer 1,2 milióna eur.  V marci 2011 mali lúpežne prepadnúť rodinný dom v obci Skýcov. Vyzbrojení so strelnou zbraňou, sekerou, teleskopickým obuškom a železnou tyčou, zamaskovaní v kuklách, taktickej veste a rukaviciach mali rozbiť vchodové dvere, vojsť do domu a napadnúť jeho obyvateľov.  Z domu si mali odniesť peniaze, niekoľko strelných zbraní a náramkové hodinky.

 

V máji 2012 30) mali prepadnutie rodinného domu zopakovať aj v obci Prašice (okres Topoľčany).  Najskôr mali uspať psa, ktorý strážil za plotom.  Potom mali vylomiť zadné dvere domu a ozbrojení samopalom vojsť cez suterén do obytnej časti na prízemí až do izby, v ktorej boli domáci. Išlo o manželov, ktorých mali zviazať prinesenou lepiacou páskou a mieriť na nich samopalom. Spútaných sa ich mali pýtať, kde je trezor. Pri prehľadávaní domu mali nájsť a ukradnúť niekoľko tisíc eur.  V novembri 2012 (12.11.2012 okolo 16.50) mali prepadnúť záložňu v Banskej Bystrici z trezorov zobrať viac ako 1500 šperkov.

Piati sú obvinení z lúpeže a dvaja aj z krádeže. Obvineným Marekovi V. (37), Michalovi U. (39), Milanovi Ľ. (49), Branislavovi M. (36),  Zdenkovi S. (34),  Dušanovi K. (38) a Stanislavovi P. (51) hrozia v prípade dokázania viny vysoké tresty, za krádež  od troch až do 10 rokov, za lúpeže od sedem do 12 rokov a za obzvlášť závažný zločin lúpeže od 10 do 15 rokov,  prípadne od 15 až do 25 rokov trestu odňatia slobody - informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vr, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?
Vajnorská ulica
Bratislava na prahu kolapsu! Veľký PREHĽAD dopravných obmedzení: Dokedy budú zápchy?
Jana sa narodila ako zdravé dievča.
Foto
Janku navždy zmrzačila ruská raketa: Dievčatko bez nôh dokázalo, že nič nie je nemožné!
Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz