Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.07.2016 12:01 | Správy | Politika

Kauza Dankov podpis vrcholí: Objavila sa ďalšia zvláštna vec, opozícia prišla s veľkou výzvou!

Danko vo štvrtok (7.7.) odmietol špekulácie o tom, že by podpis na poverení pre Hrnčiara nebol jeho.

Podpis predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) na poverení pre podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara (#Sieť) viesť schôdzu by mohol byť falzifikát. Upozorňujú na to opozičné strany OĽaNO-NOVA a SaS, ktorým to povedali viacerí grafológovia. Opozícia vyzýva Danka, aby jasne povedal, či je podpis skutočne jeho a aby zverejnil originál dokumentu a nechal ho podrobiť grafologickému rozboru.

"Vyzývam predsedu parlamentu Danka, aby jasne povedal, či vlastnou rukou podpísal dokument, ktorý ukázal podpredseda Hrnčiar a na základe ktorého viedol schôdzu," povedala na dnešnej tlačovej konferencii pred parlamentom poslankyňa Veronika Remišová (OĽaNO-NOVA).

Podľa jej straníckeho kolegu Jozefa Viskupiča je dôvodné podozrenie, že došlo k falšovaniu podpisu. "Pán Danko je podozrivý z toho, že zanedbal svoju povinnosť, a argument, že pán Hrnčiar môže viesť schôdzu, bol vyrobený dodatočne," poznamenal Viskupič.

 

Podľa Jany Cigánikovej (SaS) nesedí na dokumente ani poradové číslo. Opozícia sa pýta, prečo ešte tento dokument nie je zverejnený na webe. "Nie je v poriadku, ak sa v kancelárii predsedu parlamentu falšujú dokumenty. Znásilňujú sa tu pravidlá a ohýba sa zákon v prospech skupiny vyvolených," vyhlásila Cigániková.

Viskupič avizuje ďalšie kroky, o ktorých bude hovoriť v pondelok (11.7.). Spomína možné trestnoprávne následky aj konanie v príslušných parlamentných výboroch. Opozícia zároveň organizuje ďalšie protesty za odchod ministra vnútra Roberta Kaliňáka a premiéra Roberta Fica (obaja Smer-SD) pre daňovú kauzu Bašternák. A to aj s prihliadnutím na konanie predsedu parlamentu Danka. V pondelok o 18.00 h budú protesty v Bratislave a v Žiline.

"Predseda NR SR Andrej Danko sa už jasne vyjadril k tejto téme včera a potvrdil svoje rozhodnutie o poverení podpredsedu NR SR Andreja Hrnčiara na jeho zastupovanie. Keďže v parlamente sa stále stupňuje chaos a neporiadok, už dnes bolo prvé pracovné stretnutie k zmene rokovacieho poriadku," reagovala dnes riaditeľka odboru komunikácie s médiami a verejnosťou NR SR Zuzana Čižmáriková.

Danko vo štvrtok (7.7.) odmietol špekulácie o tom, že by podpis na poverení pre Hrnčiara nebol jeho. Zároveň vyhlásil, že podpredsedníčka NR SR Lucia Nicholsonová (SaS) nemôže mať jeho sms o tom, že môže viesť schôdzu a že jediný poverený bol Hrnčiar. V parlamente vo štvrtok pri schôdzi o odvolaní premiéra vznikol chaos po tom, čo Nicholsonová začala viesť rokovanie. Otvorila schôdzu spôsobom, ktorý koalícia považuje za hrubé porušenie rokovacieho poriadku. Schôdzu následne ukončil Hrnčiar, ktorý mal byť neprítomným Dankom ako jediný poverený viesť schôdzu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko malo zasiahnuť vlak so zbraňami zo Západu! Nová taktika Putina?
Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov