Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Pozadie náhlej smrti Valachovej Simonky († 25): Zdroj prezradil drámu spred dvoch týždňov!

Nepredstaviteľný žiaľ a trápenie! To už niekoľko dní prežíva mladý slovenský hokejový reprezentant Juraj Valach (27), ktorý v pondelok prišiel o svoju jedinú lásku Simonku († 25).

Tá pod srdcom nosila ich dvojičky a mladomanželia sa nevedeli dočkať, keď z nich konečne bude šťastná rodinka. Všetky plány však zničila obrovská tragédia - Simonka cez víkend vo vysokom štádiu tehotenstva opakovane dostala krvácanie do mozgu. Lekárom sa vďaka obrovskej snahe podarilo zachrániť aspoň jej dvojičky dievčatko a chlapčeka. Mladá mamička umrela skôr, ako stihla svoje deti a manžela naposledy objať.

Podľa informácií Nového Času mali v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici tehotnú Simonku prijať už pred vyše dvoma týždňami. Dôvodom bola prasknutá cieva, ktorá jej spôsobila masívne krvácanie do mozgu. „Ona mala už zdravotné problémy v minulosti, ešte ako dieťa, a aj zhruba pred dvomi týždňami dostala mozgovú príhodu. Bola v nemocnici a veľmi bojovala. Všetci sme verili, že to dobre dopadne,“ uviedol zdroj Nového Času, ktorý si neželal byť menovaný.

Simonkin stav sa tímu špičkových odborníkov podarilo stabilizovať, dokonca začala sama dýchať. Rodina žila niekoľko dní v nádeji, že sa ich milovaná opäť uzdraví a spolu s manželom, hokejistom Jurajom Valachom, sa budú tešiť z vytúžených dvojičiek, ktoré mala priviesť na svet v septembri.

Otvoriť galériu
 

Nečakané komplikácie

Stav mladej ženy sa však náhle zhoršil. „Simonka opäť dostala silné krvácanie do mozgu. Tentoraz na inom mieste. Príčinou mala byť aneuryzma, ktorá sa jej napokon stala osudnou,“ uviedol zdroj Nového Času. Lekári museli vzhľadom na jej kritický stav okamžite pristúpiť k cisárskemu rezu, aby zachránili nenarodené detičky. Obe sú momentálne v inkubátore. Ich mamička Simonka v pondelok v nemocnici skonala. „Pacientka k nám bola prijatá na kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny v kritickom stave a následkom vážnych komplikácií podľahla,“ uviedla pre Nový Čas Ružena Maťašeje, hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Rodičov strata jedinej dcéry hlboko zasiahla. Na Simonku si s láskou spomína aj riaditeľka súkromného gymnázia Pink Harmony vo Zvolene, ktoré pred rokmi navštevovala. „Študovala výtvarný odbor. Bola veľmi ctižiadostivá a pracovala na sebe. Zo štyroch vysokých škôl, na ktoré ju prijali, si vybrala štúdium v Nitre. Bola kamarátska a usmievavá, tak si ju zapamätáme,“ povedala užialená Ingrid Pinková.

Kariéra šla bokom

Sympatický pár si povedal áno vlani v lete v romantickom prostredí Zvolenského zámku. Netrvalo dlho a mladomanželov potešila správa o Simonkinom dvojnásobnom tehotenstve. Aj to bol dôvod, prečo sa hokejista rozhodol svoju kariéru prispôsobiť rodine. Napriek tomu, že v minulej sezóne reprezentačný obranca hrával za Slovan Bratislava v KHL a ročník dohrával v klube Piráti Chomutov, rozhodol sa svoju zmluvu v Čechách nepredĺžiť. Lákavú ponuku trénera Vladimíra Růžičku odmietol a na jar sa odsťahoval k manželke do Zvolena, aby jej bol oporou počas tehotenstva. Osud bol však k nemu neuveriteľne krutý. O ich detičky, nádherné dvojičky, sa bude musieť postarať sám. Jeho manželka Simonka, ktorú nadovšetko miloval, prišla o život, keď prichádzali na svet.

Otvoriť galériu
Zdroj: infografika NČ

Čo môže spôsobiť kolaps ženy v tehotenstve?

Peter Krajkovič, gynekológ zo sanatória Helios

Kolaps môže nastať pre ochorenia súvisiace s tehotenstvom alebo ochorenia, existujúce aj mimo neho a môžu sa tehotenstvom meniť:

1. Preeklampsia - ochorenie prejavujúce sa vysokým tlakom krvi, vylučovaním bielkovín do moču a opuchmi, môže pokračovať kŕčmi až kolapsovým stavom.

2. Odlučovanie placenty alebo embólia - upchatie ciev vzduchom, plodovou vodou.

3. Ochorenia srdca, ciev, obličiek, pečene a mozgu.

4. Zmeny tlaku krvi, ktoré sa vplyvom horúčavy, prehriatím organizmu a nedostatku tekutín môžu zhoršovať.

5. Hypertenzná kríza.

6. Infarkt.

7. Prasknutie aneuryzmy - čiastočné alebo úplné pretrhnutie cievy. Aneuryzma sa môže vyskytovať hocikde v krvnom riečisku a pri veľkej cieve dokáže pri prasknutí spôsobiť smrť do niekoľkých minút.

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

Tehotenstvo s dvojičkami je rizikovejšie oproti tehotenstvu s jedným plodom. Vhodné sú preto častejšie kontroly v prenatálnej poradni. Tehotná žena má vyššiu záťaž chrbtice, srdcovo-cievneho systému a iných orgánov. Ženy vo vyššom štádiu tehotenstva horšie znášajú letné horúčavy, preto sa neodporúča dlhodobý pobyt na slnku a potrebný je dostatočný pitný režim.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Noema Hipká, Mário Kaprálik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ