Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.06.2016 09:01 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Andy Hryc prežil obrovské chvíle strachu: Boj o svoj a vnúčikov život!

Zažil chvíle, z ktorých behá mráz po chrbte! Návrat herca Andyho Hryca (66) z Art Film Festivalu v Košiciach bol poriadne dramatický.

V istom okamihu išlo doslova o život a herec musel v aute horúčkovito rozmýšľať, ako sa v nečakanej chvíli zachovať. Od jeho rozhodnutia totiž závisel nielen jeho, ale aj život vnúčika Artema (3),  ktorý bol v čase nehody s ním! 

Otvoriť galériu
Takto došlo k nehode
Zdroj: infografika NČ

Záver Art Film Festivalu v Košiciach bol pre Andyho Hryca adrenalínový. Keď si to totiž Hrycovci namierili z Košíc do Bratislavy, len pár kilometrov od metropoly východu nastal moment, ktorý si herec bude zrejme pamätať do konca života. „Išiel som z Jahodnej a asi v sedemdesiatkilometrovej rýchlosti som zistil, že mi nefungujú brzdy. Nebolo mi všetko jedno, išli sme dole kopcom. Podraďoval som rýchlosť a používal som ručnú brzdu,“ opísal dramatické chvíle Novému Času herec, ktorý v aute viezol aj vnúčika. Za hercom išla v aute dcéra Wanda, ktorá spozorovala, že sa niečo deje.

Otvoriť galériu

„Keby bol sám, tak verím, že to zvládne s chladnou hlavou. Ale z auta vyšiel celý zelený, lebo mal na zadnom sedadle Artema. Snažila som sa mu dovolať, ale na Jahodnej nie je signál, takže to nebolo jednoduché,“ dodala hercova dcéra. Hrycovi sa našťastie podarilo auto ubrzdiť. „S Božou pomocou som to zastavil a vnuka som preložil do druhého auta. Veľmi ďakujem košickým mechanikom, ktorí mimo pracovnej doby zohnali všetky náhradné diely a veľmi mi pomohli,“ vydýchol si herec, ktorý podľa vlastných slov najazdí 30 000 až 40 000 kilometrov ročne, takže sa považuje za skúseného šoféra, no je rád, že z tejto hrozivej nehody vyviazol aj s vnukom bez škrabanca. Našťastie celý incident ani zďaleka nemal také fatálne následky ako pred ôsmimi rokmi, keď herec prišiel pri tragickej nehode o milovaného syna Huga (†22)...

 

Najdôležitejšie je nespanikáriť

Michal Bednár, redaktor magazínu Autobild

- Ak zistíte, že vaše auto po stlačení brzdového pedála nespomaľuje, nespanikárte. Keď idete po diaľnici, brzdite motorom (zaraďte nižší prevodový stupeň), ručnou brzdou a napokon jemne oprite auto o zvodidlo, ktoré vás spomalí až do zastavenia. Na diaľniciach bývajú aj štrkom vysypané zóny, určené pre ťažké kamióny, ktorým môžu zlyhať brzdy počas dlhšieho klesania. Ak idete po okresnej ceste, snažte sa vyhnúť ostatným účastníkom, stromom a stĺpom a zastavte auto mimo cesty tiež za pomoci motorovej a ručnej brzdy, najlepšie v kukuričnom alebo obilnom poli.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície