Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Tragický koniec lásky Márie a Ľubomíra († 62) z autobusu smrti: Pred dovolenkou urobili osudné rozhodnutie!

Tragický koniec veľkej lásky. Ľubomír († 62) a Mária (60) boli šťastní manželia posledných dvadsať rokov. Ich spoločnú cestu životom však v jedinom okamihu navždy preťala strašná a nečakaná havária autobusu, ktorým sa vracali z dovolenky z milovaného Grécka.

Na najobľúbenejšie miesto - ostrov Korfu - chodievali pravidelne. Kým v minulosti tam zvykli lietať, v posledných rokoch radšej zvolili prepravu po zemi, pretože po zlej skúsenosti mala mať Mária z lietania strach. Práve toto rozhodnutie sa však stalo osudným láske jej života.

Dovolenka v Grécku bola pre manželov Ľubomíra a Máriu tým najlepším relaxom. Ostrov Korfu doslova milovali a chodievali tam pravidelne aj dvakrát do roka. Dokonca si tam našli aj kamarátov. „Tak veľmi sa na tú dovolenku tešili. Majka sa nesmierne bála cestovať lietadlom, a tak Ľubko povedal, že pôjdu autobusom, lebo tam sa jej nemôže nič stať,“ krútia smutne hlavou nad krutým výsmechom osudu manželia Rybárikovci, susedia z bytovky v Novom Meste nad Váhom a dobrí kamaráti dvojice. Keď spokojní dovolenkári opúšťali destináciu, boli oddýchnutí, plní síl a zážitkov. Nikomu by ani v najhoršom sne nenapadlo, že cesta domov, za rodinou a priateľmi, sa skončí tragédiou.

V rukách psychológov

V utorok v skorých ranných hodinách medzi srbským mestom Aleksinac a obcou Ražanj zišiel autobus s 29 pasažiermi z cesty, vrútil sa do priekopy a prevrátil sa nabok. Pod kolosom zostal nehybne ležať aj Ľubo († 62), ktorému už nik nedokázal pomôcť. Jeho lásku Máriu previezli v kritickom stave do tamojšej nemocnice. Podľa rodiny jej operovali hrudník a má polámané rebrá. „Dnes by mala byť už na Slovensku. Komunikuje s lekármi a je mimo ohrozenia života,“ povedala príbuzná. Strašnú správu o tom, že muž jej života ju navždy opustil, sa Mária dozvedela od psychológov. „Psychicky je na tom určite veľmi zle. Ľubo bol pre ňu všetkým. Všade chodili spolu a čo jej na očiach videl, to pre ňu spravil. Veľmi sa ľúbili, bude to pre ňu obrovská rana, že tu zostane sama bez neho,“ dodala so slzami v očiach príbuzná.

Otvoriť galériu

Susedia v slzách

Tragédia dovolenkárov otriasla celým Slovenskom. Najviac však zasiahla susedov z bytovky, v ktorej Ľubomír a Mária bývali. „Boli sme tu všetci ako jedna rodina. Všetko sme o sebe vedeli. Odvtedy, ako sme sa dozvedeli, že zomrel náš sused, plačeme,“ smútia susedia. Ľuba tu poznali ako dobrého muža, ochotného kedykoľvek pomôcť. „S Majkou boli na seba citovo naviazaní. Pri odchode srandovali, že budú dávať pozor na žraloky. Majke odkazujeme: bojuj, nebudeš sama, budeme s tebou,“ poslala dojímavú správu suseda Štefánia Danková. Z fyzických zranení sa Mária po čase určite dostane, horšie to však bude so srdiečkom, ktoré patrilo len jej milovanému manželovi, ktorého už nikdy neuvidí. Teraz ju čaká ten najhorší krok v živote - odprevadiť svoju lásku do večnosti.

Okrem Ľubomíra prišli pri nehode o život aj Erika († 67) s dcérou Martinou († 34) z Košíc. Otec rodiny s Novým Časom nedokázal o tragédii hovoriť. „Je veľmi rozrušený, prišiel o dve veľmi blízke ženy,“ povedala príbuzná, ktorá otvorila dvere.

 

S cestovkou a autobusom je dovolenka lacnejšia

Letecky alebo autobusom? Túto dilemu riešia mnohí, najmä starší turisti uprednostnia často organizovaný zájazd cestovky aj s delegátom. Nový Čas porovnal ceny 7-dňových pobytov v apartmáne na gréckom ostrove Korfu. Ak by ste na dovolenku išli ešte v júni, spolu s letenkou z Viedne by vás mohla vyjsť na 245 € (na 1 osobu). Autobusom cestovnej kancelárie by to spolu so všetkými príplatkami stálo okolo 175 €. Začiatkom júla vás let s Ryanairom vyjde na 118 € a apartmán na 79 € na osobu, takže sa zmestíte do 200 €. S cestovkou a autobusom sa môžete dostať aj na 160 €.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Súd v Rusku nariadil hroznú vec: Týka sa to opozičných politikov!
(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Už 8. júna rozhodneme o tom, kto sa prekrúžkuje až do Bruselu.
Kto je jasný favorit v eurovoľbách?! Prieskum ukázal, ktorá strana by mala hrať prvé husle
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali