Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.06.2016 13:04 | Prominenti | Domáci Prominenti

Bolestivá minulosť herca Csongora Kassaia: Sestru mi zabil pohár vody!

V srdci nosí bolestivé spomienky! Herec Csongor Kassai (43), známy z jojkárskych seriálov Zoo a Profesionáli, prišiel v detstve o svoju milovanú sestru Tünde († 5).

Dievčatko sa spolu s malým Csongorom a ďalšími deťmi hralo na ulici, keď zasiahla krutá rana osudu. Pred očami šokovaného súrodenca sa nečakane zrútilo na zem a o pár minút naposledy vydýchlo. Obľúbený herec a hviezda seriálov Zoo a Profesionáli Csongor Kassai dlhé desaťročia skrýval obrovskú traumu z minulosti, z ktorej je smutný dodnes. Prišiel totiž o milovanú sestru. „Prepáčte, je to veľmi citlivá záležitosť a nebudem sa už k tomu vracať,“ povedal Novému Času herec.

O chvíľach, ktoré navždy zmenili jeho život, však predsa len porozprával v otvorenom rozhovore. „Doma sme trávili jarné prázdniny. A aj keď bol február, bolo celkom pekné počasie. U susedov sme sa hrali na naháňačku,“ začal Csongor svoj najťažší rozhovor v živote pre týždenník Téma.

Otvoriť galériu

„Vybavujem si, že susedka vetrala perinu, potom ju dala na zábradlie. Sestra ju totiž poprosila o pohár vody. Zrejme bola veľmi studená, a ako to rýchlo vypila, dostala kŕč do srdca,“ priznal herec, ktorý mal v tom čase štyri roky. O rok staršia Tünde odrazu spadla na zem a pred očami Kassaia a ďalších piatich vydesených detí sa prestala hýbať. Dievčatku okamžite prišla na pomoc zdravotná sestrička z vedľajšieho domu, ktorá sa ho snažila oživiť a potom ho odviezla do nemocnice. Bohužiaľ, pokus o záchranu malého anjela sa nepodaril. 

Cesta domov

Kassai po tragédii zamieril domov, kde na neho čakala nič netušiaca rodina. Tej musel vysvetliť, prečo sa vrátil sám. Slová, ktoré v sebe hľadal, boli hodné „dospeláka“. „Prišiel som bez nej domov oznámiť babičke, že sestra asi zomrela. Do smrti budem mať pred sebou ten babičkin výraz,“ prezradil smutný Csongor. Krutá správa zasiahla aj ďalších členov rodiny. „Potom prišli domov rodičia, z práce si odskočili na obed a namiesto toho okamžite odišli za sestrou,“ dodal s tým, že nikdy sa mamy nepýtal na podrobnosti sestrinej smrti. „Ale muselo to byť niečo príšerné,“ doplnil herec.

Otvoriť galériu
Ischemická choroba srdca
Zdroj: infografika NČ

Neodhalili vrodenú chybu srdca

Viliam Fischer, kardiológ - Hovorí sa tomu chvenie srdca. Muselo však ísť o nejakú chorobu, napríklad vrodenú chybu srdca, ktorú lekári nemuseli zachytiť. Vtedy sa totiž také kvalitné preventívne prehliadky nerobili. Pri záťaži prišiel podnet, srdce sa začalo chvieť, došlo k ischémii, nedokrveniu. Studená voda u zdravého dieťaťa taký problém nespôsobí. Pri nedokrvení srdca sa postupne spomalí prítok vo všetkých cievach a v určitom momente to zastaví srdce. Buď pacient neprežije, lebo ischémia je príliš veľká, alebo dôjde len k ataku a vtedy je priestor na vyšetrenie zúženej tepny, zatvorenej, a môže sa to riešiť. Zvlášť u dieťaťa je potrebné oveľa menej minút, aby sa práca srdca obnovila. U dospelých sú to štyri minúty.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Gonda

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili