Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.06.2016 08:53 | Šport | Futbal

Polícia riešila ďalší incident: V Paríži sa pobili medzi sebou rumunskí fanúšikovia

Výtržnosti futbalových chuligánov na EURO 2016 pokračovali aj v pondelok. V Paríži sa pobili fanúšikovia dvoch tradičných rumunských klubov - Steauy a Dinama Bukurešť.

Výtržnosti v uliciach hlavného mesta medzi rumunskými fanúšikmi sa začali tak, že skupina chuligánov zo Steauy napadla šéfa fanklubu Dinama Bukurešť. Priaznivci rivala následne atak opätovali a zaútočili na bar s fanúšikmi mestského nepriateľa.

Podľa rumunského ministerstva zahraničných zadržala polícia deväť výtržníkov, no len dvoch ponechala vo vyšetrovacej väzbe. Medzi zadržanými by mal byť aj Andrei Florescu, ktorý hrá rugby za rumunský klub CSA Steaua a v minulosti sa viackrát zapojil do fanúšikovských bitiek.

Bezpečnostné zložky majú od začiatku EURO 2016 problémy s futbalovými chuligánmi. Počas víkendu vyčíňali najmä anglickí "rowdies", ktorí sa viackrát pobili v Marseille s miestnymi obyvateľmi a následne aj s ruskými fanúšikmi na tribúne počas vzájomného duelu národných tímov.

 

Európska futbalová únia (UEFA) Angličanom aj Rusom pohrozila, že v prípade ďalších takýchto nepríjemností oba výbery vylúči z turnaja.

Súd v Marseille rozdal ďalšie tresty

Dvaja anglickí futbaloví fanúšikovia si za výtržníctvo počas EURO 2016 odpykajú trest vo väzení. V pondelok popoludní ich súd v Marseille uznal vinnými, jedného odsúdil na dva mesiace, druhý strávi za mrežami ešte mesiac navyše. Agentúra DPA neskôr doplnila, že dvojročný podmienečný trest dostal aj 29-ročný Francúz.

Dvojmesačný trest dostal Alex Booth, ktorý oslávil svoje 20. narodeniny vo vyšetrovacej cele. Pred sudcu predstúpil v pondelok s tričkom Albiónu a po vypočutí rozsudku sa chytil za hlavu. Následne uviedol: "Bol som v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Skutočne ma to veľmi, veľmi mrzí." Druhý predvedený anglický fanúšik, ktorého identitu agentúra AP neuviedla, dostal trest na tri mesiace vo väzení.

Súd v juhofrancúzskom meste vyniesol rozsudok aj v prípade 29-ročného Francúza, ktorý podľa dôkazov kopal do troch ľudí a udieral ich päsťami. Jednému anglickému priaznivcovi navyše roztrhal dres a ukradol vlajku.

V pondelok odsúdil marseillský súd ďalšiu päticu anglických fanúšikov na jedno až trojmesačné tresty vo väzení za účasť na výtržníctvo. Rovnaký súd odsúdil na rok Francúza a na päť mesiacov Rakúšana, obaja sa aktívne zúčastnili na trojdňových nepokojoch v Marseille. Zahraniční fanúšikovia dostali taktiež dvojročný zákaz vstup na francúzsku pôdu. Rýchlosť jednania a tresty súdov má byť mementom pre ďalších fanúšikov, ktorí by chceli narušiť priebeh finálového turnaja.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí