Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2016 13:52 | Šport | Futbal

Lekár Ján Baťalík mal v opatere okrem Hubočana aj Hamšíka: Budú do zápasu s Ruskom v poriadku?

Prišiel s dobrými správami po fyzicky náročnom zápase s Walesom. Vždy usmiaty a dobre naladený lekár slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Baťalík na pondelňajšom mediálnom termíne potvrdil, že všetci hráči sú zdravotne v poriadku.

Problémy Tomáša Hubočana vyriešil vytrhnutý zub, tvrdý atak Neila Taylora na Mareka Hamšíka opore Slovákov zranenie nespôsobil. Teraz sa už len musí tím dobre naladiť na dôležitý najbližší súboj EURO 2016 s Ruskom a podľa Baťalíka sa už iba hľadá ten, kto urobí čo najlepšiu náladu pred súbojom v Lille.

"V tíme je pohoda a musíme sa koncentrovať na to, čo príde. Nemáme nikoho, koho by sme systematicky liečili. Všetci hráči sú v pohode a v poriadku, neriešime nič. Žiadne zdravotné problémy, čo by som mohol konkretizovať. 'Hubo' je v poriadku, ten zub sme pred deviatimi dňami vyriešili," povedal lekár, ktorý je pri tíme od roku 2012.

Zápas s Walesom bol mimoriadne fyzicky náročný a bolo v ňom dosť tvrdých osobných súbojov. Po jednom z nich od Neila Taylora mal menšie problémy aj špílmacher Marek Hamšík. Tréner Ján Kozák ale môže spať pokojne, stav hviezdy SSC Neapol nevyžaduje cielenú liečbu:

 

"Marek udával bolesti na vnútornej strane kolena, robíme s ním bežné rehabilitačné úkony, ale neriešime ho, nedávame mu lieky, udával len minimálnu bolesť. Už to viac nerozoberal, hoci sme za ním viackrát boli. Povedal, že cítil skôr taký diskomfort. Ešte to budeme riešiť, budeme robiť magnetickú rezonanciu, zameriame sa na to, ale nevyžaduje to cielenú liečbu. Hoci to bol dosť divoký kontakt."

Hráči v súboji s Bordeaux nabehali veľa kilometrov, v závere sa dostávali do kŕčov. Baťalík vysvetlil: "Skôr to bolo podmočeným terénom, a aj tie predtým boli podmočené. Potom sa ťažisko posúva trošku dozadu, nohy sa viac zabárajú a väčšiu váhu môžu nosiť na zadných stehnách. Mali to viacerí. Ale dali sme im špeciálne minerály proti kŕčom."

"Draci" vyhrali 2:1, slovenský debutant na EURO s prehrou na úvod nepočítal. Lekár je v takýchto prípadoch aj psychológom, logicky teda padla otázka, čo robí s vnútorným rozpoložením národného tímu:

"S chalanmi nebolo treba robiť nič, skôr s realizačným tímom. Lebo nepočítali sme s tým, človek automaticky ide do zápasu, že počíta s inými vecami. Trochu som na nich videl, že bolo napätie. To pomaly rozpúšťame. Skôr hráči sú tí, ktorí si veria a ukľudňovali nás, že sú profesionáli a idú do toho stále naplno," dodal Baťalík, ktorý tiež priblížil, s kým má v tíme najviac práce:

"Kľúčoví hráči chodia najmenej. Tí presne vedia, čo potrebujú, kedy prísť na masáž, kedy na regeneráciu. Presne zadefinujú problém. Ale my robíme so všetkými, lebo nikdy nevieme, kto nastúpi do zápasu. Viac sa sústredíme na tých, ktorí nechodia a pýtame sa ich či, dáme 'magnet', či budeme laserovať. S profíkmi je najmenej práce."

Marek Hamšík je patrónom McDonald´s Cupu, majstrovstiev Slovenska najmladších žiakov a žiačok vo futbale.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
Daniela Peštová
FotoVáš Tip
Peštová spomína na najťažšie obdobie svojho života: Zaspávala som s plačom! Silný odkaz pre fanúšikov
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo
Police officer with a German shepherd police dog
Obrovský úlovok policajného psa: Otvorili drevené debny z Maroka a nestačili sa diviť