Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.06.2016 09:59 | Prominenti | Domáci Prominenti

Andy Hryc to povedal na plné ústa: Tvrdá kritika mladých hercov!

Priznáva, že má veľa nepriateľov a mnohých si vyrába sám. Andy Hryc totiž nemá vo zvyku dávať si servítku pred ústa.

 Aj v rozhovore pre Nový Čas Nedeľa nezostal nič dlžný svojej povesti. Vzniesol kritiku na mladých hercov, prezradil, čo si dopraje na sedemdesiatku, ale aj to, prečo tak veľmi pribral.

Vždy vás brali ako drsniaka a teraz sa zrazu v jojkárskom seriáli Zoo maznáte pred kamerou so šimpanzmi a predvádzate erotické scény s kolegyňou o tridsať rokov mladšou. Prečo ste do toho vôbec išli?

Tak trpaslíkov hrať nemôžem, to je jasné... Pôvodne som v tom seriáli ani nechcel hrať, lebo som si myslel, že to nie je postava pre mňa. S odstupom času som však rád, že som sa na to nechal nahovoriť, lebo sa ukázalo, že je to niečo úplne iné ako moja bežná šablóna. Väčšinou hrám tých nepríjemných, drsných, jednofarebných debilov a toto je predsa len rola, ktorá má ľudský rozmer. Navyše po piatich rokoch som konečne uvidel slovenskú kameru, lebo od Druhého dychu na Markíze som na Slovensku nenakrútil ani meter. Keby som tých päť rokov nenakrúcal v Česku, asi by som začal uvažovať, či nezavesím herectvo na klinec. Mohol by som si totiž začať myslieť, že som zabudol hrať.

Otvoriť galériu

Možno vás neobsadzujú aj preto, lebo ste typ, ktorý vždy otvorene povie, keď sa mu niečo nepáči. A režiséri sa chcú vyhnúť zbytočným komplikáciám na pľaci.

Všetci režiséri, ktorí so mnou kedykoľvek robili, radi potvrdia, že som veľmi disciplinovaný a poslušný herec. Jedna vedúca produkcie mi nedávno povedala, že sa ma veľmi bála a že som bol vôbec posledný herec, ktorého oslovila, lebo mala zo mňa strach. Pravdepodobne sa o mne šíri nejaký zlý chýr. Viete, mám veľa nepriateľov a navyše mám talent si ich vyrábať, v tom som úplný majster. (Smiech) Niektorých nepriateľov si vyrábam zámerne a o mnohých ani neviem, že som si ich vyrobil. Ale už som sa s tým naučil žiť a nerobí mi to problém. Keď má niekto so mnou problém, je to jeho problém, a nie môj.

Prečo si v čase, keď každý túži žiť v psychickej pohode a harmónii, zámerne vyrábate nepriateľov?

Ale veď ja žijem v absolútnej psychickej pohode, lenže bol som asi veľmi zle vychovaný - rodičia ma naučili vždy hovoriť pravdu. A preto ju hovorím všetkým priamo do očí. Keď stretnem zlodeja, tak mu poviem, že ním je a že sa s ním nebavím, a tak sa armáda mojich nepriaznivcov stále rozširuje.

Leopold Haverl († 79), Karol Machata († 88) - pomaly, ale iste odchádza generácia veľkých hercov. Myslíte si, že ich dokážu nahradiť súčasní mladí herci, ktorých živia najmä denné seriály?

Ako to pozorujem a dívam sa na mojich mladých kolegov, aj zo seriálu Zoo, niektorí sú veľmi dobrí, profesionálni, zdatní herci, ale často je ich obrovským hendikepom, že nevedia, čo je to pokora. A naše herecké povolanie je priam založené na pokore. Keď nemáte vnútornú pokoru voči divákovi a svojmu okoliu, tak je to nepríjemná vec. Mnohí mladí umelci sa vôbec nevedia správať. Keď sa s nimi rozprávam, mám pocit, že vyrastali niekde na paši, a bohvie, z akých rodinných pomerov pochádzajú a čo ich učili na vysokej škole. Neuvedomujú si, že herecké povolanie je boží dar, za ktorý treba každý deň ďakovať.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas Nedela, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!
Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu