Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.06.2016 12:00 | Správy | Domáce správy
Video

Anjelik Eduško († 8) bude našim futbalistom fandiť z neba: Hamšík mu posiela srdcervúci odkaz!

Najvernejší fanúšik bude stále s nimi! Eduško Deák († 8) napriek zákernej chorobe vytrvalo sledoval púť našich futbalistov v kvalifikácii majstrovstiev Európy.

Držal im palce a napriek bolestiam a strádaniu si nedal ujsť ani jeden zápas. Vysnívaného šampionátu sa však toto chlapčiatko nedožilo... Rakovina umlčala jeho statočné srdiečko. Tí, ktorí ho milovali, naňho však nezabudli. V rodnej Ždani pri Košiciach na počesť tohto anjelika v sobotu usporiadajú spomienkový zápas a ochranné krídla Eduško určite rozprestrie aj nad národným tímom vo Francúzsku. Ako verný fanúšik našej reprezentácie a osobitne Marka Hamšíka, s ktorým mu Nový Čas sprostredkoval dve nezabudnuteľné stretnutia, bude našim chlapcom určite držať palce aj v nebíčku.

Eduška si zaiste mnohí pamätajú ako malého kamaráta Marka Hamšíka, a najmä ako usmievavého bojovníka, ktorý svojou neuveriteľnou chuťou žiť chytil za srdce všetkých Slovákov. Už od dvoch rokov sa toto statočné chlapča opakovane liečilo na košickej a bratislavskej onkológii. Spolu s obetavou mamičkou Melániou (41), ktorá ho sprevádzala počas náročných vyšetrení a procedúr, vlievali optimizmus mnohým iným deťom či dokonca dospelým s podobne ťažkým osudom.

Otvoriť galériu

Spomienkový zápas

 

Vlaňajšie vážne komplikácie a transplantácia kostnej drene bojovníkovi Eduškovi priťažili natoľko, že ho opustili posledné sily a krátko pred Vianocami anjelik nenávratne odišiel do nebíčka! „Navždy nás opustil a sme veľmi smutní, ale verím, že sa aj teraz na nás všetkých usmieva. Na počesť Edkových nedožitých 9. narodenín sme na sobotu v Ždani prichystali zápas v špeciálnych dresoch s krídlami anjela a jeho podobizňou,“ prezradil dojatý otecko Cyril (45), podľa jeho slov tak plnia narodeninové prianie jeho synčeka.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

O výkop lopty do neba sa postará Edkov starší brat Filip (12), nádejný futbalový brankár. Osud to pritom zariadil tak, že v ten istý deň sa ďaleko za našimi hranicami odohrá aj ďalší dôležitý zápas, ktorý Edko túžil sledovať. Slovenský tím si v Bordeaux na majstrovstvách Európy zmeria sily so svojím prvým súperom z Walesu.

Podpora z neba

Milujúci rodičia sú presvedčení, že Eduškova futbalová dušička bude slovenskú futbalovú reprezentáciu vo Francúzsku pri hre sprevádzať. „Jeho úsmev je nezabudnuteľný a povzbudzujúci! Určite našim futbalistom bude z neba držať palce, aby vyhrávali a postúpili čo najďalej,“ povedala Melánia. Po- dľa mamičky malého anjelika naši s Markom Hamšíkom, ktorý Edka osobne potešil až dvakrát a dal mu do žiackej knižky jednotku za bojovnosť, majú aj na zisk medaily.

Otvoriť galériu

„Eduško rozprestrie svoje ochranné krídla - poženie loptu do súperovej siete a pred našou bránkou zase zabráni gólom,“ nepochybuje mama chlapčeka. Napriek strate syna má statočná žena jednoznačný odkaz pre všetkých malých pacientov a ich rodičov. „Nikdy sa netreba vzdávať. Treba veriť a aj malá šanca dáva nádej na krajší deň!“

Otvoriť galériu

Marek Hamšík: Edka na Eure nesklameme!

„Veľmi si vážim, že si chlapci na Edka spomenuli. Všetci dobre vieme, že pre neho bol futbal číslo 1 a mal ho veľmi rád. Veľká škoda, že sa nedočkal nášho štartu na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Odkazujem chlapcom, ktorí budú hrať na Edkovu počesť, aby milovali futbal tak, ako on. Všetci vieme, že sa Edko na nás zhora pozerá a drží nám palce. Dúfam, že ho nesklameme!"

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Zdeněk Kovář, Novy Cas, mb

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Na plynové pole zaútočili dronom: Malo to tragické následky
Ukrajinský vojak v Mariupole
USA oznámili dlhodobú vojenskú pomoc: Na Ukrajinu pôjdu zbrane za 6 miliárd dolárov
Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?