Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Keď zamestnanci uvideli jeho fotku, zostali v šoku: Bol u nich nebezpečný väzeň na úteku?!

Sú presvedčení, že u nich bol nebezpečný väzeň! V šoku zostal personál v Kolibe pri obci Nemecká (okr. Brezno), keď tam v sobotu večer zastavil na motorke neznámy muž maskovaný kapucňou.

Podľa zamestnancov zariadenia by mohlo ísť o Ľubomíra Behana (24), ktorý ušiel pred týždňom z väznice v Leopoldove. Personál ihneď zalarmoval políciu. „Bolo to v sobotu večer po záverečnej. Na terénnej motorke prišiel muž s kapucňou na hlave. Evidentne bol dezorientovaný, nevedel, kde sa nachádza. Keď mu personál povedal, kde je, prudko sa rozbehol, zišiel po strmých kamenných schodoch a zmizol smerom k poliam. Keď si neskôr pozreli fotografiu hľadaného väzňa, boli presvedčení, že je to on,“ povedal zdroj Nové Času s tým, že o pár dní prišli do Koliby muži zákona a pýtali sa na osudný večer.

„Policajti robili na tomto mieste previerku, ale nepotvrdilo sa, že ide o hľadanú osobu,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Behan utiekol 2. júna počas realizácie prác na oprave strelnice v ústave Leopoldov mimo stráženej časti. Vo väznici sa nachádzal pre spáchanie trestného činu lúpeže, za čo dostal 8 rokov a 8 mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia. O podmienečné prepustenie mohol požiadať v októbri 2020.

Otvoriť galériu

Či pre Behanov útek padnú hlavy kompetentných, zatiaľ nie je známe, nebolo by to však prvýkrát. Vo februári 2010 ušiel z nestráženého pracoviska mimo Ústavu na výkon väzby v Bratislave vtedy 35-ročný väzeň Peter Paluš, ktorý si odpykával trest v oddelení s minimálnym stupňom stráženia a pri práci nemal dozor. Vtedajšie ministerka spravodlivosti Viera Petríková vyvodila dôsledky - pre tento prípad okamžite prišiel o svoju funkciu riaditeľ ústavu Jozef Mikula. Paluša zadržali o pár týždňov v českom Zlíne. 

Väznicu skontroluje Žitňanská

Kompetentní v leopoldovskej väznici už uzavreli vyšetrovanie väzňa na úteku. „Úlohou vyšetrovania bolo aj preveriť, či postup príslušníkov ústavu bol v súlade s predpismi upravujúcimi výkon dozornej služby, bolo preverené aj ženijno-technické zabezpečenie priestorov, vyhodnotili sa dostupné kamerové záznamy, ako aj zadokumentovali výpovede zainteresovaných,“ povedal Adrián Baláž, riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS.

Otvoriť galériu

Správu poslali priamo ministerke spravodlivosti Lucii Žitňanskej, ktorá vyvodí dôsledky. Šéfka rezortu spravodlivosti pôjde do leopoldovskej väznice už v pondelok. „Na základe toho, aké budú výsledky šetrenia, vo vzťahu k tomuto prípadu vyvodíme konkrétne opatrenia a prípadne aj zodpovednosť,“ povedala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: kil

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Pospíšil je v kontakte so šéfom zväzu Šatanom.
Craig Ramsay: Pospíšil? Má sa na čo tešiť!
Tomi sa po skončení profesionálnej kariéry dal na trénerskú dráhu.
Tomi Kid rieši veľké nepríjemnosti: Zadĺžený do konca života a to nie je všetko!
ilustračné foto
Foto
Desivá predpoveď brazílskeho Nostradama na rok 2024: Svet sa má ponoriť do... To neznie dobre!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Paríž chce zriadiť špecializovanú prokuratúru: Slúžiť má na boj s organizovaným zločinom
Lili hrala za futbalový klub KFC Komárno.
Veľké nešťastie na zápase v Dunajskej Strede: Lili († 17) skolabovala a zomrela! Bolestivé slová tímu
(ilustračné foto)
Požiar v Oščadnici hasiči lokalizovali: Ľudí z hotela evakuovali!
Ilustračné foto
V rieke Tisa našli telá dvoch mužov: Polícia telá vylovila na hraniciach
Beautiful young hispanic woman with diastema with colorful and cool style - Confident and interesting female with diverse and unique style, concepts about fashion, individuality and body acceptance
Naozaj vám môže žuvačka zlepiť črevá? TOTO sa stane, keď ju prehltnete: Pozorne čítajte
(ilustračné foto)
Foto
USA vyzerajú ako po apokalypse: Hlásia obete! Obrovské škody, uzavreté cesty a strhnuté vedenia
Národná rada Slovenskej republiky.
Hodina otázok v pléne NRSR: Ministri a poslanci budú odpovedať študentom v parlamente
(ilustračné foto).
Rakúskym colníkom takmer oči vypadli: Na letisku našli... Tomu nebudete veriť!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú