Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2016 08:49 | Šport | Hokej
Foto

Lintnerovci a Nemeček vytiahnu šokujúceho kandidáta: Toto má byť šéf nášho hokeja?

Tak toto nečakal nikto. Jedným z kandidátov na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) zo skupiny Richarda Lintnera je verejnosti neznámy Martin Kohút.

Kohút potvrdil svoju kandidatúru na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Súčasný člen exekutívy sa v minulosti hokeju nevenoval ani ako hráč, ani v pozícii klubového funkcionára. Do zväzových štruktúr sa dostal po vlaňajšom júnovom kongrese z postu generálneho riaditeľa IT firmy, ktorá má dlhodobú spoluprácu so SZĽH. Kohúta podporil Lintner a mal by zároveň aj Nemeček, ktorý sa rozhodol, že kandidovať nebude.

Otvoriť galériu

Nomináciu Kohúta navrhli predstavitelia klubov z Michaloviec a Popradu a dôveru si získal aj u skupinky hokejových osobností na čele s Arne Krotákom či Ľubomírom Višňovským. "Ďakujem za prejavenú dôveru. Cítim veľkú zodpovednosť a mám rešpekt pred týmto náročným poslaním. Pristupujem k tejto výzve s pokorou. SZĽH musí byť silná, moderná a servisne orientovaná organizácia. Mám jasnú predstavu a program, ako tento cieľ naplniť," uviedol Kohút v tlačovej správe.

Otvoriť galériu

Richard Lintner sa tak do boja o post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) nezapojí. Plne podporuje Martina Kohúta, ktorého program je pre Lintnerove hnutie najlepšou možnosťou, ako vyviesť slovenský hokej zo slepej uličky. Racionalitu rozhodnutia postaviť Kohúta do boja o post zväzového šéfa podľa jeho vlastných slov podčiarkla kandidatúra Tibora Turana.

Otvoriť galériu
Martin Kohút je jedným z kandidátov.
Zdroj: youtube.com, tivi.sk

Lintner sa o funkciu uchádzal pred rokom, no v dueli s Igorom Nemečkom neuspel. Hnutie okolo bývalého obrancu následne dlhé mesiace bojovalo o opätovnú voľbu podľa nových stanov. Podarilo sa mu to a do boja poslalo Martina Kohúta, ktorý od uplynulého kongresu pôsobí vo Výkonnom výbore SZĽH. "Situáciu sme vyhodnocovali desať mesiacov, za ktoré som mal možnosť zo svojej pozície spoznať súčasné fungovanie zväzu aj ľudí, ktorí v ňom pracujú. S riešením, ktoré Martin ponúka, sa vieme stotožniť. To znamená, že on je pre nás ten krízový manažér, ktorý dokáže súčasnú situáciu vyriešiť a vyjsť z nej podľa stanoveného plánu," povedal Lintner.

Otvoriť galériu
Turan
Zdroj: Igor Ľudma

 

Turan potvrdil kandidatúru

Uzávierka návrhov na kandidátov volených do zväzových orgánov bola do stredajšej polnoci. Prezidentskí kandidáti potrebovali podľa nových Stanov SZĽH v súlade so Zákonom o športe (ZOŠ) podporu troch klubov, aby bola ich kandidatúra platná. Dnes ráno bolo isté, že o post prezidenta SZĽH sa bude uchádzať Tibor Turan, bývalý šéf popradského hokeja a zväzový funkcionár. "Áno, môžem potvrdiť, že kandidujem na post prezidenta. Viac informácií poskytnem neskôr v oficiálnom stanovisku," povedal TASR Turan.

Súčasný člen výkonného výboru SZĽH neskôr v oficiálnom stanovisku uviedol, že kandidatúru zvážil a napokon prijal po oslovení viacerými klubmi a významnými osobnosťami z hokejového prostredia: "Najbližšie dva týždne sa budem so svojím tímom plne sústreďovať na prípravu programu a stratégie vývoja slovenského hokeja. Svoj program a víziu nového fungovania predstavím až na kongrese dňa 16. júna 2016 v Bratislave."

O ďalších kandidátoch sa špekulovalo dlhodobo. V hokejovom zákulisí padlo aj meno bývalého úspešného reprezentanta Miroslava Šatana, ktorý je v súčasnosti generálnym manažérom Tímu Európy pre Svetový pohár. Reč bola aj o Michalovi Handzušovi, no ten na piatkovom rokovaní Rady SZĽH svoj záujem o prezidentskú stoličku poprel: "Už v januári som povedal, že sa neplánujem stať prezidentom. Nie je to moja ambícia."

Voľba zväzového šéfa prebehne 16. júna na mimoriadnom kongrese. Zmeny v stanovách, ktoré sa dotkli predovšetkým hlasovacieho práva delegátov, prijala Rada SZĽH minulý piatok. Podľa nich budú mať výsostné právo hlasovať kluby pod hlavičkou SZĽH. Každý klub najvyššej domácej súťaže mal doteraz tri hlasy, po novom ich bude mať k dispozícii až päť. Tromi bude disponovať každý účastník prvej ligy a jedným druholigista, ženský klub a mládežnícke mužstvo. To znamená, že hlas môže odovzdať aj každý účastník súťaže mladších žiakov, starších žiakov, kadetov, dorastencov a juniorov. Okrem nich si svojho zástupcu s jedným hlasom dosadí skupina päťdesiatich hokejistov, dvadsiatich športových odborníkov a in-line sekcia.

Istí kandidáti:

- Tibor Turan (53) - skupina Žigmunda Pálffyho

- Martin Kohút (45) - skupina Richarda Lintnera

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
Close up of seatbelt with damaged webbing in door frame of crashed car.  Broken auto glass on rain soaked roadway and inside car.
Desivá nehoda cestou do školy: Auto s maturantkami sa prevrátilo! Zasahovali záchranári