Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.05.2016 13:02 | Správy | Zahraničné správy

Koniec utorkového pojednávania s Kramným: Obhajkyňa prišla opäť s niečím novým!

Tragédia sa odohrala v júli 2013 na dovolenke rodiny v Egypte.

Olomoucký vrchný súd v utorok odročil prípad tridsaťosemročného Petra Kramného podozrivého z vraždy manželky a dcéry v Egypte na stredu ráno, keď vynesie rozhodnutie. Obžaloba žiada sprísnenie trestu o dva roky na 30 rokov väzenia. Poukázala na zavrhnutiahodnú pohnútku činu obžalovaného aj na to, že jeho náprava je podľa znalcov sťažená. Obhajkyňa požaduje zrušenie rozsudku a vrátenie prípadu k inému senátu krajského súdu, prípadne oslobodenie spod obžaloby. Docieliť chce aj prepustenie Kramného z väzby.

Otvoriť galériu

Ostravský krajský súd Kramnému neprávoplatne uložil 28 rokov, proti tomuto rozsudku sa odvolal obžalovaný, jeho matka i obžaloba. "Nestotožňujeme sa s výškou uloženého trestu, hoci bol trest uložený ako výnimočný. Treba ho mať za mierny a nezodpovedajúci charakteru tejto trestnej činnosti a kritériám týkajúcim sa osoby obžalovaného. Domáhame sa uloženia výnimočného trestu na samej hornej hranici, a to 30 rokov," uviedla v utorok žalobkyňa Jarmila Večeřová. Je toho názoru, že uloženie výnimočného trestu je na mieste kvôli závažnosti spáchaného činu aj obzvlášť sťažené náprave páchateľa.

Otvoriť galériu

Žalobkyňa poukázala na to, že sa obete nemali ako brániť, lebo nevedeli, aký zámer obžalovaný má. "Pripravil o život nielen svoju manželku, s ktorou si chcel týmto spôsobom riešiť svoje manželské problémy, ale aj maloletú dcéru, ktorá na ich problémoch nemala žiadny podiel. Ide o zavrhnutiahodnú pohnútku," povedala. Domnieva sa, že krajský súd pri ukladaní trestu nezohľadnil znalecký posudok psychologičky, ktorá zdôrazňovala, že resocializácia obžalovaného je možná a nádejná iba za podmienky, že obžalovaný začne na svojej osobe pracovať. "U obžalovaného absentuje pocit viny, sebareflexie a ľútosť nad následkami vlastného konania," dodala Večeřová.

Otvoriť galériu

 

Obhajkyňa Rejžková, naopak, tvrdí, že napadnutý rozsudok je chybný, žiadala prevedenie nových dôkazov svedčiacich o tom, že telá neboli zasiahnuté elektrickým prúdom. Rozhodnutie o dôkazoch si vrchný súd ponechal do záverečnej porady. Podľa obhajkyne krajský súd prevzal obžalobu a dôkazy nahradil špekuláciami. Poukázala tiež na to, že alfou a omegou procesu je, ako došlo k vstupu elektrického prúdu do tela obetí, čo nebolo vysvetlené. "Čo znalec vypracoval, je len odborná hypotéza toho, ako k tomu mohlo dôjsť. Súd sa nezaoberal technickou stránkou veci a ani tým, že žiadne vodiče neboli nájdené," uviedla obhajkyňa. Zdôraznila, že chýbajú priame dôkazy.

Otvoriť galériu

Podľa egyptských úradov tridsaťšesťročná žena a osemročné dievča zomreli v Egypte na následky dehydratácie alebo otravy. Žiadny jed ale tamojší experti neobjavili. Telá po prevoze do Česka pitvali znalci z Ústavu súdneho lekárstva v Ostrave, ktorí došli k záveru, že obete zomreli po zásahu elektrickým prúdom. Potvrdil to aj revízny znalecký posudok. Podľa znalcov úraz elektrickým prúdom vysvetľuje aj súčasnú smrť obetí. Krajský súd vylúčil, že by ženy mohli byť zasiahnuté prúdom nešťastnou náhodou.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Dentist working in dental clinic with patient in the chair.
Bojíte sa zubára ako čerta? Všetko začína už doma: Dodržiavajte tieto rady a budete mať pokoj
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová a starosta obce Zborov Ján Šurkala.
Čaputová na východe navštívila aj Starú Ľubovňu: Odovzdanie významného ocenenia a ... Čo všetko tam stihla?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
V parlamente nastala minúta ticha: Uctili si tak obrovskú tragédiu spred 109 rokov
Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera.
Hrozná rana pre známeho rappera: Čaká ho smrť! Čo sa mu stalo osudným?
Ilustračné foto
Amfiteáter v Bratislave vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku! Prečo vybrali práve ten?
Slovenka Melda povedala nigérijskému futbalistovi
Foto
Láska nepozná hranice: Bývalý hráč Trnavy Taiwo sa oženil s nádhernou Slovenkou
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
Alergikom sa začína ťažké obdobie.
Peľová sezóna brezy sa blíži ku koncu: Nahradí ju tento SILNÝ alergén!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Aktualizované
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu