Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.05.2016 08:40 | Šport | Futbal

Reakcie hráčov na zisk najcennejšej trofeje: Ronaldo napriek neviditeľnosti prekypoval sebavedomím

Víťazmi Ligy majstrov 2015/2016 sa stali futbalisti Realu Madrid, ktorí v sobotňajšom finále na milánskom San Sire zdolali mestského rivala Atletico 5:3 v jedenástkovom rozstrele.

Real je suverénnym rekordérom súťaže, keď do svojej vitríny získal už 11. trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov, resp. LM. Atletico pri tretej finálovej účasti znova obišlo naprázdno, predtým mu v roku 1974 "vyfúkol" trofej Bayern Mníchov a pred dvomi rokmi v Lisabone po prehre 1:4 po predĺžení práve Real.

Francúzsky kormidelník v službách kráľovského veľkoklubu Zinedine Zidane sa stal len siedmym mužom v histórii, ktorý ako hráč a neskôr ako tréner získal "ušatú trofej". Pred ním sa to podarilo Miguelovi Munozovi, Giovannimu Trapattonimu, Johannovi Cruyffovi, Carlovi Ancelottimu, Frankovi Rijkaardovi a Pepovi Guardiolovi.

 

Hlasy po zápase:

Zinedine Zidane, tréner Real Madrid: "Som veľmi šťastný, pretože som súčasťou tohto klubu už dlhší čas. Najskôr ako hráč, potom ako asistent a teraz ako tréner. Som veľmi hrdý, že patrí k tejto rodine. Rozstrel mohol kľudne dopadnúť opačne, tam je to najmä o šťastí. Gratulujem svojim hráčom, ale gratulujem aj Atleticu, bol to skvelý súper.

Diego Simeone, tréner Atletica Madrid: "V prvom rade chcem pogratulovať Realu. Opäť boli úspešnejší ako my, tentoraz v penaltovom rozstrele. Zle sme zápas začali, trvalo nám, kým sme sa do toho dostali. Myslím, že v druhom polčase sme boli lepším tímom, ale nevyužili sme šance rýchlo vyrovnať a potom ísť do vedenia. Vyrovnali sme až v závere, potom v predĺžení sme už boli unavení. Pre úspech sme urobili maximum, žiaľ, nevyšlo to."

Cristiano Ronaldo, útočník Realu Madrid: "Mal som ten pocit, že premením víťazný pokus. Povedal som trénerovi, aby ma napísal ako piateho a posledného strelca v poradí. Vyšlo to. Sme veľmi šťastní, finále bolo veľmi náročné. Trofej sme si zaslúžili."

Sergio Ramos, kapitán Realu Madrid: "Ligu majstrov sme vyhrali druhýkrát za tri roky a to je skvelý pocit. Je to odmena za tvrdú prácu, ktorú sme odviedli počas sezóny. Táto víťazná sezóna navždy zostane v mojom srdci. Atletico odohralo výborný zápas, ale podstata futbalu je taká, že vyhrať môže len jeden."

Gareth Bale, krídelník Realu Madrid: "Vyhrať Ligu majstrov raz je skvelé, ale vyhrať ju dvakrát - skutočne len ťažko hľadám slová. Odohrali sme výborný zápas proti tradičnému rivalovi, ktorý bol k výhre tiež blízko. Hralo sa v náročných podmienkach. Bolo teplo, dusno, ja osobne som v závere chytal kŕče. Napokon to však pre nás dopadlo výborne. Veľmi sa teším na zvyšok osláv, zaslúžime si to."

Antoine Griezmann, krídelník Atletica Madrid: "Odohrali sme výborný zápas, ale v rozstrele sme nemali šťastie. To je vždy lotéria. Veľmi ma mrzí, že som minul pokutový kop v druhom polčase, ale to sa niekedy stáva. Z chybičiek sa poučíme a v budúcej sezóne sa vrátime silnejší. V šatni vládne sklamanie, ale nemusíme mať hlavy dole, veď sme vyradili špičkové mužstvá a dotiahli to až do finále."

Gabi, kapitán Atletica Madrid: "Máme byť na čo hrdí. Už od zajtra začneme myslieť na ďalšiu sezónu a čoskoro pracovať na tom, aby sme sa do finále Ligy majstrov dostali opäť. Som presvedčený, že tento tím bude bojovať o najvyššie priečky opäť."

Saul Niguez, stredopoliar Atletica Madrid: "Nechali sme na ihrisku všetko a preto sa nemáme za čo hanbiť. Záverečný rozstrel je vždy kto z koho, lotéria, ktorá môže dopadnúť hocijako. Myslím, že v druhom polčase sme boli lepším tímom, veľká škoda Griezmannovej penalty. Teraz sme sklamaní, ale vrátime sa. Je kruté, že sme vo finále Ligy majstrov dvakrát prehrali, ale nás to posilní."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci