Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.05.2016 09:59 | Správy | Domáce správy

Kukučová sa na súde prvýkrát usmiala: Čo prezradil revolver o smrti exmilenca Busha?

Slzy a vzlyky vystriedal úsmev. Mária Kukučová (26), ktorá je v Španielsku obžalovaná z vraždy svojho exmilenca Andyho Busha († 48), začala tretí deň pojednávania oveľa pokojnejšia.

Pri úvodnom rozhovore s českou súdnou prekladateľkou ju fotograf Nového Času zachytil, ako sa dokonca usmieva. Následne si však musela vypočuť závery znalcov. Čo prezradili o zbrani, ktorá usmrtila britského klenotníka? Zatiaľ čo v prvých dvoch dňoch sa v súdnej sieni hovorilo o počte výstrelov z pohľadu obžalovanej Kukučovej a neskôr súdneho znalca, v stredu prišli na rad znalci z odboru balistiky. Porote aj sudcovi mali vysvetliť, čo všetko odhalila vražedná zbraň o osudnej noci, keď o život prišiel britský klenotník Andy Bush († 48).

Zabíjať mala krátka strelná zbraň typu revolver. „Nenašli sme na nej sériové číslo a nemohli sme tak zistiť majiteľa. Vieme však, že bola vyrobená v Brazílii, no pochádzala z Nemecka,“ vysvetlil policajný komisár. Z jeho výpovede je jasné, že ju priniesli v aute, pretože letiskovou kontrolou by neprešla. Z vyšetrovania vyplýva, že z nej padli tri výstrely. Modelka Kukučová sa však bráni, že ona vie len o dvoch a tretí si nepamätá.

Otvoriť galériu

Odborníci z balistiky tiež podotkli, že strieľať na istotu s takouto zbraňou môže ten, kto ju v rukách nedrží prvýkrát. Modelka však od prvého dňa tvrdí, že o zbraniach nič nevie a vystrelila náhodne po tom, ako na ňu klenotník mieril a došlo k hádke. O treťom výstrele, ktorý bol pre neho smrteľný, však nevie. Na mŕtvom tele Andyho Busha sa našli zvyšky pušného prachu.

 

„Nie je to nič zvláštne. Tento prach zasiahne viac obeť ako toho, kto strieľa,“ vysvetlil znalec. Zvyšky sa našli aj u ruskej priateľky Marie Korataevovej (23), tá však mala byť počas celého incidentu mimo luxusného domu. „Mohlo sa stať, že zvyšky na ňu preniesol niekto, kto bol vnútri. Napríklad neskôr aj policajti,“ dodal. Rovnaké zvyšky sa našli aj na volante a bezpečnostnom páse auta, na ktorom mala z domu Kukučová po hádke odísť. Súdny proces bude pokračovať až do piatka. Slovenke hrozí až 27 rokov väzenia.

Otázniky okolo krvi

Hoci viacerí znalci tvrdia, že okolo mŕtveho tela v dome bola všade krv, ďalší znalci poukázali na fakt, že sa v nej nenašli žiadne stopy po topánkach. „Ak by sa osoba, ktorá utekala z domu, chcela vyhnúť tomu, aby sa od krvi zašpinila, musela by si dávať veľmi veľký pozor,“ uviedol jeden z nich. Kukučová ešte v pondelok vypovedala, že odchádzala s tým, že jej exmilenec je len zranený, nie mŕtvy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Fedoráková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo